Lněné semínko před porodem. Musí se vařit?

traveller007
28. říj 2024

Ahoj všem, pomalu se mi blíží termín a dostala jsem doporučení na konzumaci lněného semínka. Koupila jsem si balení drceného z dm, ale zmátlo mě, že na obalu je uvedené, že se nesmí konzumovat syrové. Přitom v některých diskuzích jsem četla, že si ho třeba holky dávaly do jogurtu. Jak to tedy je? Musím ho první uvařit a teprve pak jej nasypat do jídla? Pokud ano, jak dlouho se to vaří? Nebo si můžu klidně dát lžičku neupraveného ráno do jogurtu, ovesné kaše apod? Předem moc všem děkuji za tipy

vendes
28. říj 2024

Myslím, že se musí napučet/namočit, aby vznikl takový sliz, to potom dát do jogurtu.

junomcgaff
28. říj 2024

Lněné semínko obsahuje kyanid a to v poměrně vysokých dávkách. Bezpečná je max 1 lžíce denně, ale jako těhotná bych ho radši nejedla vůbec. Nejhorší je samozřejmě mleté

cherie24
28. říj 2024

@traveller007 lněné semínko se musí nechat namočit. Nenamočené lněné semínko je pro lidi nestravitelné. Celkově je to semínko, které se rychle kazí. Kupovat ho drcené je nejhorší možná volba. Nepoznáš, že je už žluklé a žlukne opravdu rychle. Nejlépe koupit v celku a buď si ho doma namlet (maximálně na pár dní předem) a nechat máčet dokud neudělá sliz a pak se dá přidat kamkoliv. Vařit se nemusí. Před porodem je to náhodou fajn potravina. Celkově je to velmi zdravá potrava. 🙂

me_druhe_ja
28. říj 2024

@traveller007 já si to namočila do vody a pak to pojídala. Většině lidem to přijde nechutny, ten sliz a tak, ale mě to chutnalo. 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru