Kryo čípku a porod, víte souvislost?

verena
13. dub 2014

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda někdo víte souvislost mezi kryem čípku a následným porodem. Já měla kryo (plus EDK - což dodnes nevím, co to je), v roce 2008. Problémy na čípku mi našli během prvního těhotenství a po porodu syna mě na něj poslali. Tenkrát jsem se ptala své dr., zda to nemůže ovlivnit budocí těhotenství, že chci ještě dítě. Prý ne, naopak otěhotnění je ještě jednodušší, že je čípek hladší a spermie líp projdou, prý si to ženy dělají, aby otěhotněly! Zprávu jsem nikdy neviděla, poslali ji přímo mému dr. a k tomu už ani nechodím. Pak mi dr. ještě lichotila, že čípek je v pořádku a prý vypadá "krásně". Po šesti letech čekám druhé dítě, minulou středu jsem byla poprvé v porodnici (Apolinář) na prohlídce před porodem. Dr. mě tam dosti vyděsil, prý jaktože mám kryo, kdo mi to dělal, že se to dělalo naposledy pře 20 lety apod. Do zprávy napsal kryo čípku a asi 5 vykřičníků. A že prý uvidíme. V tu chvíli jsem samozřejmě nebyla připrvená a na nic se nezeptala. Teď si říkám, jestli tedy může být problém s porodem, zda se třeba čípek nemůže potrhat nebo tak, a zda by tedy nebyl lepší císař. První syn šel dost rychle (hned kontrakce na odjezd do porodnice, tam jsme odjeli po pár hodinách, hned že na deset čísel otevřená, syn byl po 10 hod. od první kontrakce na světě, a kdyby mě nenastřihli, tak úplně bez problémů). Takže jsem doufala, že druhý porod by třeba mohl jít ještě líp a císař bych úplně nevítala, ale lepší, než nějaké poranění a léčení čípku a tak, to si nedovedu představit. Třetí dítě úplně neplánujeme, ale úplně se té myšlenky nevzdávám 🙂. Tuto středu mám zas jít k Apolináři, tak abych věděla, na co se ptát. Termín mám 27. 4. Děkuju moc za jakékoliv odpovědi 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru