Krásný porod? Ano, jde to!

iuwik
3. kvě 2019

Ahoj ženy, ráda bych s vámi sdílela můj porodní příběh. Byl nádherný a já bych si ho dala hned znovu. OPRAVDU!

Chci dodat odvahu všem ženám, které porod teprve čeká. Může to být opravdu krásná věc a není to jen věc náhody. Porod se dá nejen přežít, ale i prožít ❤️

https://www.youtube.com/watch?v=5B6Od1dNCPI

Bude víc videí na téma porodu a mateřství. Můžete mě podpořit odběrem a Like. Třeba někomu pomůže ❤️

Instagram : proste_jinak

hlasimse
3. kvě 2019

Na video jsem se nedívala, ale myslím, že je to hodně individuální. Ta stejná žena může mít několik porodů a každý jiný... Komplikovaný, bolestivý, dlouhý, nebo i naopak. Já měla porod podle mě krásný, ráda na něj vzpomínám, vím, že bolesti byly, ale zpětně mi všechno, co jsem prožila, přišlo krásné. Ale stejně tak můžu mít další dítě a porod úplně jiný. Takové ty názory, že bude mít žena nádherný porod, když si to usmyslí nebo udělá to či ono, nějak neberu...

odula
3. kvě 2019

@hlasimse přesně. Já rodila 3x - a pokazdy to bylo úplně jiný at jsem měla vnitřní nastavení jaký chtěla. ;) a nejrychlejší a nejpohodovejsi byl druhý kdy jsem se fakt bála a opravdu jsem byla nastavena v podstatě negativně. Ve hře je strašně moc faktorů - od momentálního psychickýho rozpolozeni matky pres jeji genetickou vybavu a tělesný dispozice az po polohu plodu... jestli u něčeho NELZE generalizovat , je to porod ;)

bayt
3. kvě 2019

@iuwik Haha, porod je nechutná a bolestivá věc, a jediná krásná věc na tom je, že díky němu mám syna. Kdyby děti přinášel čáp, tak by mě zajímalo, kolik ženských by radši rodilo :D A samozřejmě tichá závist všem, kterým se to nepočítalo na dny, neměly strach o dítě nebo bolesti na roztrhání...

odula
3. kvě 2019

@bayt me uplne rozlozil jeden porodní příběh tady na konikovi, kdy porod trval cca hodinu, bez bolesti jenom s nutkáním udělat to či ono. :D u třetího jsem byla rozhodnuta si to "užít ", strašně jsem se těšila, hypnoporod a bla bla - nakonec tři dny neefektivních kontrakci a já lezla po zdi :D . Jako bylo to skvělý, jediný co mi vadilo byla únava. - ale to jak to mám nastaveny "v hlave" je jenom jedna z mnoha věcí který ovlivnujou porod a který jsou na tom co je v hlave jaksi úplně nezávislý ;)

bayt
3. kvě 2019

@odula To máš jako s dětmi. Já jsem měla pocit, jak jsem na to přišla, stačí šátek a prso a dítě spokojený a spí. A šířila jsem to do té doby, dokud jsem neviděla kamarádku, jak jí v šátku dítě hystericky ječí, prso odmítá a nespí a nespí :D

nnnadja
3. kvě 2019

Mám za sebou dva porody a oba krásné... Často říkám, že porodu bych zvládla klidně 20 ještě. Ale těhotenství nee😁

hani1234
3. kvě 2019

Mám za sebou 2 porody. První porod byl super, rychlý.. Moc rada na nej vzpomínám. Ale druhý.. Ten teda byl 😢 Nejdřív malá nesestupovala, a pak se nakonec tlačila čelem.. Něco šíleného, když máš nutkání tlačit,a dr ti řekne, ze je malá neporoditelná. Okamžitě na sál na císaře. Takže sice jsem měla vysněnej nadhernej porod, ale dopadlo to takhle ..

kosi_cek
3. kvě 2019

Myslím, že u porodu záleží na spoustě věcí i na dětech samotných a pokaždé je to jiné. Já sama zažila 4 krásné porody, ale jen u dvou jsem si říkala, že bych ráda rodila ještě déle, či jsem si přála rodit co nejdříve znovu, tak nabíjející stav to byl. Zatím to bylo tak nějak nastřídačku, také vždy po pohodovějším dítěti náskedoval větší divoch a ti diviši jakoby i na ten svět přicházeli jináč. Asi budu muset zkusit, jaké to je po 5. (je na řadě divoch), podle mých zkušeností bych ale určitě zjistila, že opět není nic, jak bych mohla podle předchozích zkušeností předpokládat. Každý další potomek mi totiž dokáže vyvrátit nějakou cizí nebo mou vlastní teorii 🙂

bayt
3. kvě 2019

@kosi_cek Tak to se ze zvědavosti zeptám, jaké teorie ti děti zatím vyvrátily?🙂)

sudylichozrout
3. kvě 2019

@iuwik mam za sebou dva porody. Prvni tehotenstvi pohodove a porid nadherny. Uzila jsem si ho, sama si odcestovala do nirvany a zase se vratila, aniz bych to kdy trenovala na nejakem kurzu. Druhe tehotenstvi bylo take pekne, i kdyz ne tolik, zvracela jsem do sesteho nesice intenzivne a cele dny. Porod byl horsi, bolestivejsi. Dlouhe byly oba stejne. Pritom jsem k nemu pristupovala uplne stejne jako k prvnimu. Ale proste byl jiny.

Na tohle neexistuje manual, opravdu ne.

makronka222
3. kvě 2019

Ji jde jen o lajky na IG, tak se tu nemusite rozepisovat... zakl. je to stejne burt

sudylichozrout
3. kvě 2019

@makronka222 jesteze tyhle pindoviny nepestuju 🙂 Kun mi bohate staci, abych jeste resila blbiny na FB a IG... 😀

odula
3. kvě 2019

@kosi_cek "Každý další potomek mi totiž dokáže vyvrátit nějakou cizí nebo mou vlastní teorii " :D tohle si snad dam jako motto :D vyvrati teorii at už se týká porodu, spaní a uspavani, výchovy, me samotny i nakonec univerzálního paradigmatu :D :D

odula
3. kvě 2019

@makronka222 tak vis co. My si tady aspoň pěkně skrapnem - lajky nelajky ;)

odula
3. kvě 2019

@iuwik autorko - esli to budeš číst- nevím jestli jsem průměrnej uživatel yt každopádně moje postřehy k videu, treba se budou hodit. A) je moc dlouhý B) na to jak je dlouhý je monotónní- je těžký udržet pozornost pokud člověk opravdu není dedikovanej . Kdybys chtěla v budoucnu něco třeba malinko změnit tak by bylo fajn udělat jasnější strukturu - a třeba ji i vizuálně oddělit- fotkama a tak. Just sayin' ;) hodně zdaru

veruuu_kubesovic
3. kvě 2019

Rodila jsem 2x a mám za sebou krásné a hlavně rychlé porody, první porod 2h od příjmu v porodnici, druhý porod loni za necelou hodku, pokaždé pár kosmetických stehů a vše ok 😉

valeri10
4. kvě 2019

Ještě hodinu po porodu mi můj porod přišel strašný a říkala jsem nikdy víc. Týden po porodu mi to přišlo už ok a měsíc od porodu, že chci ještě jedno dítě. Dva roky od porodu mi přijde skvělý a rychlý. Tak jsem zvědavá jaký bude tento s TP 7.5.

lucifux
4. kvě 2019

Mám celkem brzy po 2 porodu, musím říct, že každé těhotenství i porod je úplně jiný. Prvního jsem rodila 2016. Malý byl úplně v pořádku. Porod trval 8 hodin od prasknutí vody doma. 1 doba porodní, nebyla hrozná, bolesti byli jako blázen, ale snažila jsem si to užívat. Problém nastal na sále, když jsem ztratila kontrakce a nemohla jsem tlačit. Maličkého mi museli vytáhnout a oživovat, zlomená klíční kost. 2 porod, docela nedávno 6.4.2019 prcek šel KP, ještě k tomu vyvolávaný porod. Trpěla jsem v bolestech celých 5 hodin a ne se otevřít. Pomohla až kapačka, která byla poslední šance, jinak byl připravený sál na císaře. Kapačka pomohla, za půl hodiny na 8 cm. Ale to jsem opravdu byla na čtyřech a prosila o císaře sama. Ale ta druhá doba porodní byla tedy krásná, fakt jsem si to užila. Sice jsem šitá až bůh ví kam. Ale dneska jsem za to ráda. Všechno jsem krásně cítila, jak šel ven... atd. Dost mi pomohl i přístup personálu, musím zdůraznit, že o ten jde v každém případě, když chytnete sestru krávu, která z vás bude dělat fňuknu a nechá vás na hekárně jen tak 2 hodiny, tak je jasné, že váš vysněný porod se začíná bořit jako domeček z karet. Odrodila jsem KP a jsem za to na sebe pyšná.

Porod můžete mít naplánovaný jak chcete, v hlavě srovnaný a poskládaný. Ale u porodu záleží na spoustu důležitých faktorů, který když nejdou dohromady, tak jak mají, tak je vám vše k ničemu. Pak už nezbývá nic jiného, než se co nejdřív smířit s tím, že to není podle maminky. Už jen v zájmu děťátka.

sahrazad1
4. kvě 2019

@iuwik krásný porod, a že to jde? 🙂 hahaha, jedině, když to máš v genech, jinak se třeba stav na hlavu, ale lepší to nebude. Někomu jsou dány porody rychlé, lehké, jiný to má naopak, a žádná pozitivni psychika tomu nepomůže. Howg 🙂

kosi_cek
4. kvě 2019

@bayt tak třeba druhátko mi vyvrátilo teorii, že jsem opravdu zkušená kojná, když jsem kojila ještě v těhotenství. Chyba. Nebo např. teorie, že co porod to intenzivnější a delší stahování dělohy. Tuto teorii jsem mohla doslova potvrdit, dokud jsem neporodila počtvrté, čekala jsem peklo a ocitla se v ráji. No, je toho spousta, dost mě překvapilo, čím vším mě ještě dokázalo překvapit čtvrté mateřství. Snad jakoby bylo jeho úkolem mi říci, že je třeba stále se učit a stále co poznávat, vidět věci opět jinak 😉

bayt
4. kvě 2019

@kosi_cek Díky za sdílení! Poučné 🙂

saminomimino
4. kvě 2019

Nám zasebou 4 porody s každý absolutně jiný,jediný v pohodě byl poslední je to opravdu ve hvězdách vína jak bude

saminomimino
4. kvě 2019

@hani1234 takto skončil můj třetí porod akutně sekce pro obličejovou polohu a to to byl krásné rozjetý porod

palanovaalzbeta
Autor odpověď smazal
Zobraz
priefi
5. kvě 2019

@iuwik hele... zajimave tema... to jako jo.... jsou i krasne porody... ja mela prvni nic moc 30h kontrakci a otvirani branky na zaver, nastrih hraze + poraneni cipku. Druhy porod za odmenu, 4h kontrakci, jen mensi poraneni bez nutnosti siti. Ale zalezi na hodne faktorech, nejdulezitejsi je psychika matky a poloha ditete a pak dalsi veci....
Ale prosim Te, to video... videla jsem par vterin a mela jsem dost, jsi hrozne, ale hrozne monotonni, takze ani nevim, co je ve videu. Like Ti daji asi jen znami, pro Tvuj dobry pocit. Pokud dalsi videa, ktere avizujes, maji byt taky takove, nemrhej svym (i nasim) casem 😉

ariadna12
5. kvě 2019

A jaky mas diskusni dotaz?

ai30
5. kvě 2019

@iuwik Hele, uplne uprimne, ja to video vypnula hned, jak jsi oznamila, ze nemas nachystanou nijakou osnovu ani nic a budes mluvit jen tak spatra. Jako jestli po me chces, abych se pul hodiny divala na tve video a sledovala te, tak by bylo fajn, kdybych vedela, zes tomu alespon sama venovala nejakou minimalni snahu. Takhle to proste fakt nepujde, bohuzel nejsi na kamere tak uhranciva osobnost, aby to cloveka udrzelo pul hodiny u obrazovky...

odula
6. kvě 2019

@makronka222 tak esli ji jde jenom o lajky tak to stejně nedělá moc dobře pac nerozviji "public relations" :D :D , netvoří si "fanouskovskou " zakladnu. Kdyby se tady aspoň jednou ukázala, mile diskutovala atd., tak bych třeba i koukla na cely to video klido ji ho olajkovala. S takovou to paní youtuberka asi k extra hodne lajkum nedotahne ;)

ai30
6. kvě 2019

@odula To je druha vec, no, ze proste nestaci dat sem evidentne reklamne zalozeny prispevek, napsat 'sledujte me na yt a ig' a predpokladat, ze se davy pohrnou. A to to rikam jako cilovka, protoze brzo rodim, takze by me to v podstate zajimat melo. Ale takovych videi a radkyn je spousta a jsou proste i takove, co tomu davaji hlavu a patu a nespusti to jen tak 'vubec nevim, co vam tu budu rikat, ale budu vam pul hodiny vypravet o svem porodu'.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru