Hezky den, muze se stat ze kontrakce nemusi bolet,jen tlacit? Prosim take o nazor, kopalo nebo se hybalo v brisku i hodinu dve v kuse? Nebo je neco zle? A cetla jsem zde diskuzi z roku 2018,ze dokud jdou citit pohyby, ditko se nechysta ven.
Moje kamarádka rodila bezbolestně, jak píšete, cítila jen velký tlak. Mě se to vedlo pouze, když jsem byla při porodu sama a nikdo mě nerušil. Jakmile přišla sestra či doktorka, okamžitě to začalo být bolestivé.
Mozna by bylo dobré, když se víc rozepises, ať víme, o co se u tebe jedná. Ptáš se na začátek porodu? Cítíš tlak a dítě se intenzivně hýbe dvě hoďky v kuse? To je docela dlouho. Být tebou, jedu do porodnice pro jistotu..
@marketinnka s těmy pohyby to není moc pravdivé. Ráno jsem byla na monitoru, malej řádil jak zbesily, že se i sestry smály, páč týden před jsme ho "budily ". Když se začal blížit porod, brala mě záda, ale to jsem měla skoro celý třetí trimestr. Pak doma praskla voda, v porodnici jsme byli za 6min (18:25), cestou už jsem pořádně rozdychavala. V porodnici si mysleli, že je čas (prvorodicka), pak ale sestra koukla, že se jí nezdá, jak dýchám a byla jsem na 5. Tak jestli zvládnu přejít na sál,nebo odrodim na vyšetřovně. Na sál jsem přešla, kontrakce šílený. Přišla doktorka,poučila,na dvě a půl zatlaceni byl malý na světě (18:55)
@marketinnka, přesně tak jsem kontrakce pociťovala, jako tlak na konečník a jako bezbolestné stáhnutí břicha, nicméně ten tlak na konečník je takový divný pocit, ne moc příjemný, zvlášť, když se prohlubuje, člověk ho má spojený s potřebou na stolici a nenachází se na záchodě nebo alespoň v soukromí...A na tu další otázku nedokážu odpovědět, záleží, jak to cítíš, dej na svou intuici, ale zpravidla se udává, že člověk by měl zpozornět, když se dítě začne chovat - pohybovat jinak. Při porodu jsem pohyby opravdu nevnímala a začala jsem vždy rodit v noci a to jsem spala, tak jsem taky pohyby nevnímala, ale den před porodem si v pohybech nepamatuji změnu.
@marketinnka Ano kontrakce v idealnim pripade vubec neboli a moji 3 letou dxeru jsem v brise citila porad, pokud zrovna nespala. Byla akcni a je akcni do dnes, porad neco dela - v brise a nyni....
Ano, je to možné. Měla jsem jeden velmi bolestivý (ale i tak nádherný) porod a pak díky metodám hypnoporodu dva bezbolestné. Bolelo to jako silnější menstruace, jinak to bylo spíš nepříjemné.
Kdyz se nebudes pri kontrakcich stahovat, zatinat sverac jako pri zastavovani moceni,boli to fakt mene,protoze nejdes proti bolesti a ten tlak funguje bezvadne a porod zrychluje....ja nic o hypnoporodu nevedela, ale kdyz jsem kamosce vse popisovala,tak jsem to vlastne delala taky 😀 uvolnit,jde to tezko,ale jde,predstavovala jsem si,ze tlacim do dveri a uz jsem chytala hlavicku syna...
@astyna88 vy nebo mudr?s tou hlavickou?
Ja,byla jsem v ten moment ve sprse...tak jsem si jen drepla a syn vylezl uz cely. PA mi jen pomohla na nohy a placenta vylezla az na kresle za asistence lekare.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@marketinnka Já měla takhle asi 3 hodiny pravidelné kontrakce a byla jsem v pohodě. Dokud mi sestra neřekla, že to nejsou pravé kontrakce, pokud nebolí. No a pak to přišlo 😖 Jakmile píchli vodu, přišly ty správné kontrakce