Kojení + uměle mléko

nikoldarb
18. srp 2018

Ahoj, mléka mám málo. Jakou značku umělého mléka pro novorozence? Zatím ležíme v nemocnici a sestřičky malého přikrmují.

kackakastanka
18. srp 2018

milacku, po porodu trva nekdy i dva tydny, nez mas mleka dost, to ze ho v porodnici prikrmuji, neznamena, ze mas malo mleka, ach, ach, proste koj, koj, koj, pak ho doma třeba jedenkrat za den trochu prikrmis um a rozkojis se, uvidíš, ale chce to trochu odvahy a energie, mleka nemá malo skoro nikdo, jen to kazda druha vzda uz v porodnici, protože ji netece hned proudem, pardon za vasen, ale uz jsem na tyto rychle soudy alergicka

zelenaesmolda
18. srp 2018

no pokud to fakt nepujde tak bych pokracovala v tom, co davaji v porodnici.jinak kazde ditko je jine a je treba to vyzkouset pokud by nesedlo,ja pouzivam nutrilon pro futura

myjusiatko
18. srp 2018

Kontaktuj laktacni poradkyni.

kkrubova
18. srp 2018

Ani jedna dcera se mi na začátku nechytla, na malou pusinku široký dvorec. Takže přirozené rozkrojení u nás nefungovalo. U první jsem odstříkavala 4 měsíce, u druhé dva než to zvládly sami. V porodnici druhou chtěli zkusit i vyhladovět, že prý to půjde ☹ Doktorku jsem musela přesvědčovat, že si přeji na prvních pár dni UM. A domů nás nechtěly pustit, když jsem nekojila.
A protože jste se ptala na značku, tak za mě Kendamil. Chutná dobře, pěkně voní, ne třeba jak Nutrilon. Ale je třeba vyzkoušet, co sedne.

nikoldarb
autor
18. srp 2018

@kackakastanka neříkám že to vzdávám a nebudu kojit. Jen zjišťuji informace. Vím že je možné to kombinovat.

ange_de_la_morte
18. srp 2018

@nikoldarb : pokud bude nutný dokrm rozhodně bych volila stejnou značku jako dávají v porodnici ( pokud se nezdá že by miminku přímo neseděla) ... doma vklidu se třeba lépe rozkojíš, pokud to moc nepůjde určitě kontaktuj tu laktační poradkyni ... jinak obecně - já kojila + UM cca jeden měsíc kdy jsem díky stresu měla málo mlíka a laktační mi moc nepomohla - dávala jsem 1-2x denně jako dokrm Hipp - ale opravdu to bylo jen přechodně a monhem později

verinikki
18. srp 2018

Pokud kojís v pohodě a je problém jen množství mléka, tak přikládej klidně i co půl hoďky. Hodně pít, koupit kojící čaj, nestresovat, v porodnici člověk stejně zatím spíše kojí jen to mlezivo, při obou dětech jsem se pořádně rozkojila až třetí den a pak doma. U kojení je prostě přímá úměra poptávka a nabídka. Chvilku to trvá, než se tělo přizpůsobí-to samé je pak i v období vzpurtu, to prostě mimčo řve hlady pořád a pak taky člověk kojí pořád☹ Příkrmy jsou tady spíše na škodu, to bych zavedla až pokud je v kojení problém...

ladyhacek
18. srp 2018

@kackakastanka skoro nikdo a já přesto znám 🙂 > někdy v těch mléčných žlázách skutečně nic není ...

@nikoldarb mléko se teprve tvoří, takže po propuštění si lehni s mimi do postele tulte se (tělo na tělo) a koj na požádání třeba co hodinu - ono se rozkojíš
kup si homeopatika na podporu kojení, hodně pij (na kojící čaje pozor - nám vyhovoval nejvíce čistě fenyklový> semínka jsem zalila a popíjela-fungovalo to pak skvěle i na prdíky, dále pak caro, pozor mléko nedělá mléko denně se doporučuje kravské mléko max 250ml jinak může způsobovat koliky )
Jez vývary a neodbývej se - jako že miminko brečí tak kojím kojím chovám chovám , nejím.. j se naučila jíst jednou rukou a přitom kojit popř prostě nakojila a šla se najíst - dbej i na svou stravu > aby jsi nebyla unavená a tkaé měla dostatek živin nejen pro sebe, ale i pro mimi

kackakastanka
18. srp 2018

@ladyhacek ok, skoro nikdo není nikdo 😲

mku
18. srp 2018

Zeptej se sestricek cim ho dokrmuji a dej mu doma to same... at mu neudelas zmatek v brisku

divined
18. srp 2018

Určitě pokračovat v tom, co dostává, pokud to sedí. Pokud chceš kojit, doporučuji dokrmovat injekční stříkačkou přes prst, jak dáš flašku, může se stát, že dítě začne odmítat kojení úplně a pak když není poptávka, není ani nabídka, mléka se bude tvořit málo. Nemá žloutenku?

myjusiatko
18. srp 2018

@divined strikacka neni vhodna. Kdyztak cevkou po prsu.

divined
18. srp 2018

@myjusiatko v naší porodnici mě to učili tak, cévka bude určitě lepší, to poteče ještě pomaleji, ale neznám to, díky 🙂

myjusiatko
18. srp 2018

@divined strikacka bohuzel muze taky pokazit prisati. A cevkou po prsu je to super i v tom, ze nejenom dite ji dokrm, ale stimuluje prso. 🙂

mku
18. srp 2018

@nikoldarb jenom pro tebe pro uklidneni, snad me jine neukamenuji... neres jak to bude.. bud se rozjis nebo ne... spousty deti vyrostly na UM a jsou naprosto v poradku... dulezite je, abysme oba byli psychicky v poradku... delas pro sve male maximum.. a kdyz proste mliko nebude, tak dostane lahvickou... svet se nezbori...

nikoldarb
autor
19. srp 2018

@mku první syn je pouze na UM - byl po porodu na operaci. Teď se snažím ale po císaři je to horší + jsem od čtvrtka v noci nejedna. Sestřičky malému dávají Nutrilon.

zelenaesmolda
19. srp 2018

@mku presne tak

bartakova_veronika
19. srp 2018

měla jsem to stejně .. mléka jsem sice měla dost a stříkalo mi i proudem ale malá byla tak maličká že to prostě neutáhla a raději u toho usínala .... dostávala též UM .... v porodnici jsem byla 3 týdny a ani za ty 3 týdny se nedařilo pořádně rozkojit .... snažila jsem se 3,5 měsíců ale pak to nakonec vzdala, protože malá stejně už po třech měsících odmítala ... nejlepší je dávat UM, se kterým začínají v porodnici. U nás to byl Nutrilon a stím pokračujeme už 10 měsíců .. akorát tedy AR protože mi hodně ublinkávala ... ale už je kolem toho 3 měsíce úplně na UM bohužel ....

bartakova_veronika
19. srp 2018

@divined u mě v porodnici mě to učili také přes inejkční stříkačku ale pak jsem zjistila, že mě to naučili špatně takže nakonec stejně jsme přešli raději přes láhev a nebyl problém s kojením ... až na to že si nedokázala vzít dostatek ...

priefi
19. srp 2018

@nikoldarb koj co hodinu a rozkojis se. Prvorodickam nastupuje laktace az 4.nebo 5.den, druho a dasimrodickam o den drive. Takze bych nedelala jeate zavery, ze mas malo mleka

bartakova_veronika
19. srp 2018

@priefi ono to je občas složité kojit každou hodinu když má člověk třeba spavé dítě jako já .. ani po dvou až třech hodinách jsem jí nemohla vzbudit ... bylo to složité jí budit .. sama se mi nebudila skoro vůbec .... kort když se vyhřívala v inkubátoru

divined
19. srp 2018

@bartakova_veronika já taky když už musela dokrmovat větší dávky, jsem dala flašku a tím se to odmítání kojení asi ještě víc urychlilo, i když....nenakojila jsem nikdy víc než 30 ml z obou prsou, víc si prostě nevytáhl od mala, u prsou mi řval od porodnice, takže to bylo takové naše "kojení aby se neřeklo". A to jsem ho mohla přikládat pořád, odstříkávat, pít x druhů kojících čajů atd.....Takže za mě UM - spokojené a najedené dítě 🙂

bartakova_veronika
19. srp 2018

@divined u me to bylo tak nejak podobne, je pravda ze jsem lahev prizpusobila ale i tak. Z injekcni strikacky to bylo naprd a jeste me to spatne naucili. Hlavne jsem se ze zacatku toho bala ji to tam strikat. Sestricky to pres prst nedelali a tim me na to neupozornili takze jsem to pres prst nedelala a ani mi to pres nej neslo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru