Ahoj ženský chci se zeptat kdy začit cvičit po porodu?Mám zasebou 2 císaře a jsem zvyklá dost cvičit.Malému je teď měsíc,kojím a váha stojí 😠 nemůzu se na sebe dívat.diky papa
PA mi rikala ze pokud si budu moct sednout tak je idelani po 6ti nedeli kolo nebo spinning, hlavne se po cviceni hned sprchnout a nenachladnout, jinak uz behem 6 nedel lehky cviky na panevni dno, prsni svaly, zada atd
Já začala asi 14 dní po porodu,nejdřív trošku a po 6nedělí už cvičím normálně posilovací cviky na břicho a teĎ jsem našala kamarádku s kterou budem chodit na aquaaerobik 🙂 jinak za těhotenství jsem přibrala 25 kg a mám nahoře pořád 7 😝
Ahoj evien, souhlasím s noangel. Já jsem měla velmi lehkej porod bez nástřihu, takže jsem měla chut skoro hned cvičit🙂. V porodnici jsem nechala asi jen 4 kg a ted mám pořád navíc 12 kg.Krvácela jsem asi 3 týdny.Taky kojím..PA mi při návštěvě v šestinedělí dala nějaké jogové cviky,hlavně na dno pánevní a zádové svaly. Po 5 týdnech jsem už byla v sauně a na masáži a začala jezdit kratší trasy na kole(jak bylo to jarní počasí🙂.Ted v pátek jdu na kontrolu po šestinedělí a příští týden se chystám už do posilky a do bazénu. Ale chce to začínat pomalu, z toho kola jsem byla docela zničená a musela si dát pár dní pauzu🙂 Jinak chodím na dlouhé svižné procházky.Vím že je to teprve pár týdnů ale taky se na sebe nemůžu dívat🙂 a hlavně mi není žádné oblečení a jaro se blíží☹ Zatím mám dole celkem 6 kg. Není to vůbec jednoduchý...Říkají, že při kojení by se mělo hubnout cca 2 kg/měsíc, že ty odbourané láty jdou do mlíka a mimču škodí.Držím nám palce a zatím pa pa
evien: já po císaři začala pomalinku cvičit /třeba jen zadek ve stoje nebo nohy/ už tak 2 týden po. Já jsem hodně zhubla a připadalo mi, že mám najednou placatý zadek 😀 😀 😀 Potom pomalu záda a ruce jsem trénovala nošením malé. Ale břicho až 4 měsíc a to jen posilování šikmých svalů. Přímé svaly až 6 měsíc po porodu....S bříškem nespěchej...hlavně když už máš 2 císaře, tak se šetři!!!!!
obnovuji téma a ptám se, jaký je váš názor na aerobic po porodu 🙂
před těhotenstvím jsem chodila na aerobic a step-aerobic tak 2-3x týdně, během těhotenství jsem chodila 1-2x týdně na těhotenské cvičení (až do 36. týdne), porod jsem měla naprosto pohodový a bez nástřihu, na kontrole po šestinedělí vše v pořádku, tak už bych docela začala zase chodit cvičit... ale někde jsem slyšela, že aerobic by se tak 3 měsíce po porodu cvičit neměl, tak teď nevím 😒
Charleene, ja jsem taky aerobicova. Sice nemam zadnou odbornou odpoved, ale pokud jsi to nekde cetla/slysela, tak bych to asi jeste ty dva mesice radeji vydrzela a radeji zvolila neco jako p-class. Jses teda dobra, ze na aerobic myslis uz ted. Ja zacnu zase az mi skonci poporodni krvaceni a kozy nebudu mit jako bolavy velky vozy. Coz by tem 3 mesicum po porodu odpovidalo...
xaverov, já se právě cítím naprosto v pohodě, prsa už trochu splaskla (dneska jsem si dokonce i lehla na břicho 😀) a pohyb mi už sakra chybí 😠 záda bolí a potřebovala bych se protáhnout... ale teď jsem ještě koukala, že se u nás začal cvičit aqua-aerobic, takže bych možná začala tím a uvidím...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já začla po 6ti nedělí a kojim, chodim do posilky, tak snad to moc nevadí mlíčku. Asi taky záleží na prohlídce u dr. a jak se cítíš. Já bych šla už dávno, jen mě manžel nechtěl ještě pustit 😀 a už mám jen 3 kg nad svou váhu.