Ahojky maminky a budouci maminky,kdy mohu zacit pit kojici caj...Pred porodem?
Po porodu?
Abych neco nezanedbala nebo abych ho nezacala pit pozde.Dekuji😊😊😊
kdy chces 🙂. Jen od neho nic neocekavej (navyseni laktace atd.). Jestli chces udelat neco pro kojeni, potid si knihu od Mamily nebo procti jejich stranky. Ja pred porodem nebyla pripravena na pripadne problemy. tak me dost zaskocily.
Kdykoli po porodu. Každopádně stejně jako @luj89 doporučuji info od Mamily, pročíst třeba i jejich web (mamila.sk) a klidně si dopředu najít kontakt na nějakou LP, kterou budeš moci v případě potřeby okamžitě kontaktovat (najdeš také na stránkách mamily). V případě potíží je lepší konzultovat právě s LP. Jinak já piju tyto čaje ráda, chutnají mi a střídám různé. Obecně piju čaje hodně, takže to beru jako fajn zpestření. A myslím si, že nějaký efekt mají, ale není to rozhodující a samo o sobě to při potížíš kojení rozhodně nezachrání.
Uz cekam druhe...jen se pram zda ho muzu zacit pit uz ted nebo pockat.
@natysnovec Tak pozdě není nikdy. Na navýšení laktace to před porodem nebude mít vliv, naopak některá bylinka by mohla být při dlouhodobém pití v těhotenství nevhodná, ale to na čaji nemusí být uvedeno, takže bych se raději ujistila v lékárně.
Určitě až po porodu. Účinek jsem pocítila nejvíc u instantniho Hippu.
Ani přesne, nejlepší mi přišel instatni Hipp. Pak i ten od weledy je dobrý. Určitě bych nerekla že se od toho nedá moc čekat, fungují dobře. Zacla jsem pit dva denně hned po porodu
Jsou kojící čaje po porodu důležitý? Já čajům upřímně moc nedám, bylinkovym už vůbec ne 😏😏
@hannasweet Ten instantní není tak hnusný a mně chutnal, podobně funguje i caro. Základ je pitný režim, minimálně tři spíše čtyři litry denně. Já ho pila hlavně při spurtech.
Mám směs benedikt, piskavice (recke seno), malina, kopriva, fenykl. Brala jsem si ho do porodnice. A dam si ho a prsa pak jak beton. Ale je fakt, ze ne kazdej kojici caj podporuje laktaci, nektery jsou jen na "prdiky"
@hannasweet nejsou vubec dulezity.
@olga_ Mam to stejne. Jsem zvykla na caj po ranu, tak sicproste misto zeleneho davam kojici. Problemu s kojenim nas ale nezbavil, k tomu je treba mit spravnou techniku kojeni, nepouzivat, dudliky, lahve, ucici hrnky, zavinovacky a hodne se mazlit s ditkem 🙂.
Takze tedy nejlepsi jsou od hippu?? A pit az po porodu??Nejak nechapu...zakladala jsem abxch vedela co a jak a nejsem s toho moudra.
@natysnovec Po porodu, pij cokoli kojicího, můžeš klidně střídat. Většinou jsou doporučené tak 2 čaje denně. Ale jak píšeme - je to jen jeden z možných podporujících prvků. Některým miminkům můžou kojicí čaje dělat potíže s prdíky, takže to chce sledovat reakci. Pokud pít nebudeš vůbec, budeš při správné technice a při kojení na požádání kojit úplně stejně úspěšně jako při pití čajů.
Jak šlo minulé kojení?
@olga_ prave zw po 3 mesicich sem prestala...ale tp bylo taky z duvodu psichyckeho😀😀
@olga_ pardon psychickeho..
@natysnovec Napsala jsem IP.
Určitě až po porodu, mě dobře fungoval Leros s jestřabinou. Hlavně hodně pít.
@natysnovec urcite az po a ne hned. Prvorodickam se laktace rozjizdi az okolo 4.dne po porodu a kdyz k tomu do sebe laduji kojici caj, nevedi pak co s prsama. Takze za me pockej, jak na tom budes s mlekem a pak az popijet kojici cajik.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@natysnovec před porodem jsem pila maliník, kojící až po, ale můžeš asi jak ti bude po chuti. Doporučuju Weledu, ač je trochu dražší. Ještě jsem se potkala s info, že na podporu je kojení je dobré řecké seno a benedikt lékařský.