Ahoj damy, mozna je to hloupy dotaz, ale co se pocita jako zacatek porodu? Prvni kontrakce? Pravidelny kontrakce? Nebo jak? Vsichni kolem me rikaji, jak dlouho/kratce rodili... Me doktori vlastne nic nerekli, tak by me zajimalo, zda si to muzu odvodit sama. Dik
Rekla bych bud odtokem plodove vody nebo pravidelnymi kontrakcemi...
To je různé, u někoho od prasknutí plodové vody, přičemž ještě kontrakce nemá, někdo začíná kontrakcemi - podle mne začíná porod úplně těmi prvními nepravdelnými - a někdo začíná rodit a ani o tom neví 😀
Takze kdyz mi ve 3 odpo zacaly nepravidelne kontrakce, kolem 7 pravidelne, ale po asi 10 minutach, kolem pulnoci byly pracidelne po 5ti a malej se nerodil v 10,pocitaly byste to jako 15 hodin (od 7) nebo spis 10 hodin? Vodu mi praskli az v porodnici rano kolem 8.
Ono záleží, co je tím spouštěčem. U někoho praskne voda, někdo má spíš jen konkratce. Taky tady v tom případě bych to počítala spíš od konkrakcí, které vedly k porodu. Ne k poslíčkům, které jsou nepravidelné. Ty jsem měla od 33.tt.
Buď pravidelnými kontrakcemi...nebo odtokem plodové vody...u kařdého asi jiná situace .-) Já rodila první porod 6 hodin a druhý jen 50 minut 🙂)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle propousteci zpravy s porodnice bych rekla ze od nastupu pravidelnych kontrakci, ale je to jen muj nazor, nijak overeny....