Kdy začíná porod?

leki
9. pro 2016

Ahoj damy, mozna je to hloupy dotaz, ale co se pocita jako zacatek porodu? Prvni kontrakce? Pravidelny kontrakce? Nebo jak? Vsichni kolem me rikaji, jak dlouho/kratce rodili... Me doktori vlastne nic nerekli, tak by me zajimalo, zda si to muzu odvodit sama. Dik

andrea2016
9. pro 2016

Podle propousteci zpravy s porodnice bych rekla ze od nastupu pravidelnych kontrakci, ale je to jen muj nazor, nijak overeny....

raduska21
9. pro 2016

Rekla bych bud odtokem plodove vody nebo pravidelnymi kontrakcemi...

mandala
9. pro 2016

To je různé, u někoho od prasknutí plodové vody, přičemž ještě kontrakce nemá, někdo začíná kontrakcemi - podle mne začíná porod úplně těmi prvními nepravdelnými - a někdo začíná rodit a ani o tom neví 😀

leki
autor
9. pro 2016

Takze kdyz mi ve 3 odpo zacaly nepravidelne kontrakce, kolem 7 pravidelne, ale po asi 10 minutach, kolem pulnoci byly pracidelne po 5ti a malej se nerodil v 10,pocitaly byste to jako 15 hodin (od 7) nebo spis 10 hodin? Vodu mi praskli az v porodnici rano kolem 8.

astyna
10. pro 2016

Ono záleží, co je tím spouštěčem. U někoho praskne voda, někdo má spíš jen konkratce. Taky tady v tom případě bych to počítala spíš od konkrakcí, které vedly k porodu. Ne k poslíčkům, které jsou nepravidelné. Ty jsem měla od 33.tt.

kaja2016
10. pro 2016

@leki hele ja mela kontrakce po trech minutach a opravdu bolestive ( stejne bolestive, jako tesne pred samotnym porodem) a k porodu to nebylo. Nebyt soucitu PA, ktera presvedcila doktorku, tak me poslali cekat na chodbu nebo domu. Nalez k porodu jsem mela az druhy den rano.

nikkimakri
10. pro 2016

Buď pravidelnými kontrakcemi...nebo odtokem plodové vody...u kařdého asi jiná situace .-) Já rodila první porod 6 hodin a druhý jen 50 minut 🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru