Ahoj všem,
potřebuji poradit. Jsem v 34.týdnu a od doktorky mám rizikové a tudíž i předčasný porod. Minulý týden jsem od ní dostala tabletku v patek kolem 14.30hod a že prý se po 24 hod začne něco dít. Jenže víkend byl v klidu,jen mi bylo trošku špatně.
Včera jsem dostala další v 21hod rekla,že tentokrát už po 12 hod. V 9hod ráno a teď 21hod. Kdy můžu teda něco už cítit a jak to vvidíte vy?
Taky moc nechápu otázku, pokud se miminko vyvolává - mě vyvolávali u syna také, tak jsi v porodnici, doma být nemůžeš, to je hloupost. A nějak nevím, proč by ve 34 tt porod vyvolávali, spíš by jsi ležela v nemocnici a dělali vše proto, abys vydržela alespoň do ukončeného 35 tt. Každopádně porod se určitě nevyvolává když jsi doma
ahoj, já mám s vyvolávacíma tabletama zkušenost, odtekla mi PL a neměla jsem kontrakce, proto mi je zaváděli. Mimi už bylo donošené (40. tt). Samozřejmě jsem nebyla doma ale indukci mi dělali v porocici. PL odtekla v pondělí večer, přes noc čekali že se rozběhne porod přirozeně, v úterý ráno první tableta - měla do 12 hodin zabrat - nezabrala. Ve středu ráno druhá tableta - opět nic. Ve čtvrtek ráno jsem se neotevřela ani o píď oproti tomu pondělku, hrdlo děložní stále stejně vysoko - tak mi malou vzali císařem. Takže já mám zkušenost takovou že tablety prostě nezabraly ale prý se to stává tak 1% žen, byla jsem tedy neobvyklý případ. ale taky mě zaráží jestli vyvoláváš porod doma, zvlášť u nedonošeného a rizikového těhu. Já byla v porodce bedlivě hlídaná, tak 4x denně monitory po půl hodinách a každou chvíli chodili poslouchat ozvy miminka. Po zavedení vyvolávačky jsem musela půl hodiny ležet a pak se dělal monitor zda se něco děje
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já asi nerozumím otázce - co by se po té tabletce mělo dít? Píšeš, že máš rizikové těhu s možným předčasným porodem, takže to ve 34.tt asi nebyla tableta na vyvolání porodu (a při tom bys hlavně asi byla v porodnici - mně dcerku v 40+2 tt vyvolávali, ráno jsem prostě nastoupila do nemocnice, kde se to všechno dělo pod dozorem). Zkus to líp popsat, takhle úplně nevím, na co se ptáš.