Holky kdy jste rodily po vyvolani?A po kolikate tablete?? A kolik hodin od zavedeni?Praskla vam voda?Dekuji❤❤
@mischella225 ja sem je taky prosila aby mi praskly vodu.A rekly ze to nejde.
Jde to. Me zavedli rano tabletu a po 6 hodinach kdy jsem mela priserne kontrakce jsem se neotvyrala, mi praskli vodu. Pak jsem rodila jeste dalsich 8 hodin, takze jak u koho to popohani.
@biedronka10 aha..😢
Já deset dní přenášela, nebyla jsem otevřená ani na špičku prstu.prvni den mi zavedli tabletu ráno a po obědě, druhý den po obědě a večer, a třetí den primář rozhodl, že to nemá smysl a šli jsme na sál.. přeji rychlý průběh
@natysnovec a tobe se vyvolani nevyhne? U kazde je prubeh samozrejme jiny, nekdo to ma pohadkove. Ja verim, ze to budes mit dobry. Pro me ale uz vyvolavany podruhy je nocni mura.
@kittyy17 kez by me taky uz nejak odrodily😭
@natysnovec no já strihala pulmetr, 48 hodin, věděla jsem že později to už fakt nebude. Třetí den už jsem věděla že to bude císař, a jen jsem se otrávené zeptala primáře, kdy ho ze mě vyříznou...
@natysnovec ono taky zalezi jak mas pripraveny porodni cesty. Pak to jde rychle. Ja byla zcela zabzdena. Prenasela jsem do 41+4 a mala se absolutne nechystala ven. Jak mi primar vysvetloval, ze jsem byla ukaz, kdy si telo absolutne neuvedomovalo, ze by melo rodit. Proste malou bych mela v brise 100 let kdyby to neudelali "pod tlakem"
@biedronka10 já byla taky případ, jenže jsem byla zavřená tak pevně, že se ani k vodě nedostali aby ji pichli...
@natysnovec Rodila jsem az treti pokusu o vyvolani,vodu mi praskli az treti den,do te doby to neslo,kazdy den tableta,druhy den i hamilton a az treti den byl nalez takovy,ze mohli prasknout vodu,i kdyz jsem jeste do te doby nemela kontrakce a neotvirala se...porodila jsem za necelych 6 hodin od rupnuti vody😉Hlavne se nestresuj a bud v klidu,ono to jednou zabere,at mas porod rychly😊
@natysnovec buď v klidu, ty i miminko jste pod kontrolou, nějak se ven dostane a až ho uvidíš, na většinu bolesti zapomeneš. Nějak se zabav a obrň trpělivostí
@kittyy17 ja vim holky ale sem pro prst,mala mela vahovy odhad 4100g.Ja nevim proc ji proste nevyndaj kdyz to.nejde.
@natysnovec bylo mi vysvětleno, že i když se vyvolání nepovede a dojde k císaři, v těle se rozjedou hormonální změny související s porodem.
Druhého syna jsem rodila plánovaným císařem, opět nepřipravené porodní cesty, a nevšimla jsem si, že by mi nějaké hormony chyběly...
Pak jsem viděla na výpisu ze zdravotní pojišťovny, kolik celý porod stál...
To teda nechápu proc by to nemohlo jit 🤔. Jinak malej mel taky odhad 4100g a prave proto mi vyvolavali porod jeste pred terminem, ale logickej postup pro me je, ze jakmile ti do x hodin po zavedeni tabletky nepraskne voda tak by ti ji meli prasknout oni snad ne? o.O Tim maly spis pomuzou aby se tlacila vic ven a voda ji nenadnasela, nez aby ti rekli ze to nejde 🤔. Ptala bych se asi na duvod proc to "nejde" a co teda hodlaj delat kdyz ti nepraskne sama....
@mischella225 nevim...😢
@natysnovec když jsem šla na vyvolání, pouze mi pichli vodu...jinak nic, zadna tableta, porodila jsem za 13 hodin od píchnutí vody. Kazde pracoviště má asi jiné postupy. Ale já byla " šťastná" , že jsem porodila takto relativně brzy. Držím pěsti, ať to máš brzy za sebou a netrápí té!
@natysnovec Mne vyvolavali porod taky par dni pred terminem,vahovy odhad byl 4400g,neboj,uvnitr nezustane,vim,ze to trva,ale nakonec se povede,urcite vi,co delaji...neboj se jich zeptat,proc ti vodu nepichnou a jak dlouho ti chteji davat tablety,urcite ti vse vysvetli,aspon budes klidnejsi😉
@natysnovec rodila jsem týden po termínu (dobrovolně, malá byla cvalík) - 1. tableta v 7 ráno kontrakce až po hodině a takové nijaké, progres nula, v 11 další tableta, to už byly kontrakce silnější, ale furt pohoda jahoda, ve 2 odpoledne mi při jedné z nich praskla voda a rozjel se fakt velký fičák a malá byla ve 4 na světě. Porod nádherný, moc ráda na něj vzpomínám, nebyl potřeba žádný jiný zásah, ani nástřih, nic - malá 4 kila a 54 cm 🙂
@rousse pekny...ja zitra ukecam toho cisare...zkusim
@natysnovec každý to má jinak no, mně dali tabletu a bolesti přišly okamžitě, za dvě hodiny dali další. Cca tak za další dvě hodiny praskli vodu a cca za další dvě byl malý na světě. Takže super, ale cesty jsem měla připravené.
@kittyy17 a jak to vyresili? 😲
@natysnovec já jsem to měla stejně jako
@kittyy17 taky nic nic nic a třetí den císař.. Prostě když se nic neděje a cesty se vůbec neotvíraj, tak nemůžou ani píchnout vodu logicky..vůbec se tam nedostanou..proto asi záleží individuálně jak u koho jsou cesty připravené si myslim, pokud se to aspoň trochu otevře..jinak co nadělaj že..pro mě to byla teda úleva, že už budu mít malou venku u sebe..☺️
Po vyvolavani prvni tableta cca hodku dve a praskla voda v 10 vecer, druha tableta nic treti tableta nic az hamilton a kontrakce mi zacli az dalsi den v 10 vecer a porodila dalsi den o pul 7 rano. Nic moc ☹
Já měla první porod vyvolávaný, jedenáct dní po termínu. Dostala jsem čtvrt tablety, pět minut od zavedení začaly kontrakce a hned pravidelně po pěti minutách, a za čtyři hodiny bylo miminko na světě 🙂
Já jsem 40+5 a jsem taky úplně zavřená. Ani skulinka :( hlavně ať se mi vyhne císař prosím, to neee 😩
@hannasweet chápu že císaře nechceš, já taky nechtěla, a jak jsem byla šťastná, když mi primář řekl, že svolává tým na operaci a za půl hodiny jdeme na to... Osobně považuji v podstatě plánovaného na pohodičku císaře se spinální anestezií za lepší variantu než překotný porod s komplikací a akutním císařem...
Porodila jsem 4. den od první tablety, voda mi praskla cca 9hodin po zavedení 5. tablety.
Někdy mezitím hamilton, už si přesně nepamauji kdy, ty dny na rizikovém odd. mi postupně splývají..
Ahoj , já byla už vyvolávat, byla jsem otevřena 1 cm zavedli mi tabletu hned po přijetí, voda mi praskla sama 12:45 a holka se narodila 15:02 takže to bylo celkem rychlý
Já jsem měla vyvoláváný porod 38+0 (špatne jaterní testy), ráno mě přijali, byla jsem úplně zavřená, porodní cesty nepripraveny, v 9 tableta, v 15 hodin začaly bolesti, 18 hod mi praskla voda a v e 21.30 byl malý na světě
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@natysnovec Porodila jsme po tablete a pul s tim ze tu pulku mi dali hned pri prijeti a cekali 2 dny zda zabere a porod se sam rozjede.... nezabrala, takze mi po tech 2 dnech zavedli celou tabletu a po cca hodine mi praskli vodu. Malej byl na svete po 12 hodinach od zavedeni 😊