Nekojím a mám už po 6 ti nedelí,. občas stejně jdou očistky a občas mě i dost bolí břicho jako při ms.
tak by mne zajímalo kdy asi menzes dorazí nebo do kdy by mel ?
ja so kojila rok a menzes som dostala 8 mesiacov po porode
Já četla, že pokud se nekojí, může se menzes dostavit hned po 6. nedělí.Nevím to ze své zkušenosti, mám to vyčtené. 😉
ja tiež dojčím-výlučne dojčím,neprikrmujem UM..a ms som dostala 4 týždne po pôrode..myslela som,že to je ešte nejaké oneskorené popôr.krvácanie,ale nie...
a presne o 28 dní zasa..a každých 28 dní stále..aj ovul.už mám-podľa bolestí podbruška v polke cyklu tak usudzujem..
takže malá bude mať teraz 4 mesiace v polke oktobra a ja budem mať 4.krát po pôrode ms
aj pri synovi som to mala rovnako..a tiež som ho kojila do 6 mesiacov..
Záleží,jak často kojíš,jestli vůbec kojíš a jestli nedokrmuješ..Pojud mezi kojením nejsou proluky delší jak 6 hodin a kojíš min.5* denně,tak bys neměla mít ovulaci-a tudíž ani menzes.. 😕 Ale 100% to není,přece jen,každá máme jinou hladinu hormonů,apod.
Navíc doktoři říkají,že po půl roce(i když dál plně kojíš),můžeš ovulovat a otěhotnět.
Jsem toho zářným příkladem-kojila jsem posledního kluka až 8* denně do roka a půl a byla jsem ve čtvrtém měsíci. 😀 A znám i dost mamin s dvěma dětma do roka po sobě.Otěhotněly už v šestinedělí. 😝 Takže radši pozor.. 😀 😉
Simonka, je úplně normální, že MS dojede po šestinedělí, u každého to je jinak. Já ji také dostala hnedka po šestinedělí, jsme na UM. Mudr. nás upozorňovala při propouštění, že u těch co kojí můžou nastat růžné situace, buď se MS dostaví až po skončení kojení, nebo hnedka po šestinedělí i když se kojí a nebo si MS dělá co chce, to má kamarádka, kojí a MS má třeba po 14 -ti dnech a nebo naopak po dvou měsících, což jak říká, je asi nejhorší varianta.
...mamina s tym otehotnenim mas 100% pravdu, moja sesternica takto otehotnela ked kojila....takze treba si davat sakramentsky pozor, aby si potom clovek nemusel nic vycitat...
....ja kojim uz stvrty mesiac a tiez este menzes nemam...
ja plne kojim a dostala som ho 5mes po porodu
Ja som dojčila prvého syna a otehotnela som ked mal 6 mesiacov. Druhého som dojčila 10 mesiacov a až ked som prestala, dostala som menzes.
Ahojky!
Tak já zatím malého jen kojím a zatím nic 😉 A vůbec se netěším, až to přijde... 😝
☹ tak jo je to menstruace a jaká!! je to dost silný tak snad to nepotrvá věčně, já si tak odvykla za tech víc jak 9 měsíců a už je zas tady.... 😢
ja som po porode krvacala 6 tyzdnov, potom tyzden bol klud, a dostala som menzes, dalsi za 3 tyzdne, uz ma islo z toho porazit, ale potom sa to stabilizovalo. Nekojila som.
Ja som kojila, kojim, a planujem kojit nadalej a mrcha mi prisla po 5 mesiacoch. ...a taka pravidelna ako nikdy predtym, kalendar by sa dal podla nej nastavovat.
ahojte, ja som este v sestonedeli, ocistky som uz mala slabunke,len take slabe hnede spinenie a dnes je to silnejsie a tmavocervene, nie nejak moc silne,jak klasicky menzes,ale viac jak bolo predtym. mozu to byt este ocistky alebo uz je to menzes. plne kojim,cez den aj kazdu 1-2 hodiny,v noci cca 4 hod. ale je fakt,ze ked sme vonku,maly pekne spinka,vtedy aj cez den kazde 4 hodiny. davam mu aj cajik,ale len trosicku a aj UM som mu dala uz raz,lebo po vycucani oboch prsnikov stale plakal od hladu.
Já jsem obě děti kojila 11 měsíců a první menstruaci jsem dostala 8 měsíců po porodu.
Já při kojení dostala první menzes cca po 14-ti měsících, ale stejně strašně nepravidelnou a než mi to stačilo srovnat, tak jsem zase těhu 😀
Ja kojila castecne skoro 2 mesice po porodu, ted jdu pristi tyden na telisko, tak snad uz menses nikdy neprijde.
Ahoj,
tak já kojím stále už 3měsíce po třech hodinách a menstruaci jsem dostala minulý týden, takže je to fakt individuální!ach jo ☹
plne kojim pres den po 2,5h, pres noc je to delsi, protoze si mala rada pospinka (6-8h). Prvni MS sem dostala presne den predtim, co ji byly 2mesice.
otehotnet uz behem sestinedeli je fakt masakr
mne prva prisla po 28 mesiacoch! 😉 a bolo to faaaaaaaaaaaaaajn
no viamka, niekto si to vie zariadit 😉 mne po 28-dnoch 😅 /takmer/
já jsem kojila dva měsíce a měsíčky jsem nedostala,a protože jsem chtěla zavést tělísko,tak jsem dostala injekci,abych je dostala,no bylo to jen 3 dny a to jen slabounké špinění,při tomto tělísku bych neměla menstruaci dostávat 🙂
no já taky plně kojím cca po 3 hodinách a dostala jsem to 7 týdnů po porodu, asi je to vážně individuální. Je to sice jenom takové slaboučké, ale je to tam 😖
Tak já jsem kojila bohužel pouze v šestinedělí a to jen částečně. Menses se dostavila hned po šestinedělí, ale jen slabá. Po druhé jsem to zas měla hrozně silné a dlouho, až jsem se bála, jestli se něco neděje... Ale nic mě nebolelo, tak snad dobrý 🙂
ja kojim, a este som nedostala, mala ma 6 mesiacov a dva tyzdne
pri prvom synovi som ms dostala presne po troch mesiacoch a potom pravidelne každých 30 dní.Kojila som 9 mesiacov ukážkovo(do pol roka pravidelne každé 3h cez deň a v noci pauza) a pri druhom som dostala tiež po troch mesiacoch a odvtedy nič. mešká mi to už vyše týždňa. tehu nie som,práve som si robila test. (nerada by som otehotnela,keďže mám po dvoch cis.rezoch a k tomu veľmi malú maternicu -možno o pár rokov,ktovie?) myslíte,že je to v norme,keď som doteraz mávala úplne pravidelnú ms a zrazu je nepravidelná? znepokojuje ma to. u gynekol.bolo pred pár dňami všetko v poriadku,nijaké tehotenstvo "nezbadala" 😅
ja kojim uz len ciastocne, mala ma 5 mes. a 1 tyzden a este som nedostala...rozmyslam, ako to vyriesit s letnou dovcou ked chcem plavat a nmechcem uz brat antiko.tbl, lebo asi pojdeme coskoro do 2.mimi...mate tip?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
simonka,to je individ.,niekomu mesiac po porode,niekomu az po roku.zalezi,ci dojcis,ja som dojcila pol roka,a dostala som az po pol roku.