Ahoj maminky, dělali jste některá s partnerem kompromisy ohledně jmena pro miminko, partner chce Sofii a já bych si zase přála Ellen.Myslim kompromisy jako že miminko bude mít obě dvě jmena , nebo jste partnerovi ustoupili..Přemýšlíme že by jsme tedy mimco pojmenovali Sofie Ellen.Jaky na to máte nazor?Nezní to příšerne? už jsem z toho zoufalá tak budu ráda za každý názor 🙂
A neni nejake jmeno ktere se libi oboum?radeji bych zvolila v poradi druhe (treti atd...)nejlepsi jmeno kdyby jsme se shodli...pokud date 2 jmena bude se uzivat stejne jen jedno takze to moc veci neresi mi prijde☺
@lolam10 ví že se tím nic moc nevyresi , ale aspoň pro ten pocit že jsme udělali kompromis .Bohužel každý máme jedno jméno a nedokážeme se ho vzdát 😀😐Ale máme ještě hodně času tak třeba jeden ustoupime.
Dala bych tomu asi ještě trochu času a třeba se shodla na tom 3tím jméně které Vás napadne ještě 🙂 Já jsem na rozhodování sice sama ale i sama ze sebou mám co dělat, že do užšího výběru mám 4 🙂)
@unicorn2410 kolegyne ma Sofii Ellen😉. Mne to zni krasne 👍. A prijde mi to super kompromis.🙂
Mi osobně se dvě jména při narození moc nelíbí,za mě je to jen komplikace pro dítě. A stejně ho každý bude oslovovat jen tím prvním jménem. Taky bych volila jméno,na kterém se shodnete oba. Ale když už bychom se neshodli,tak já jsem ten typ,že bych vyhověla manželovi a ustoupila bych,ale to je jen můj soukromý pocit 🙂 Třeba budete mít časem další holčičku a nakonec budete mít jména obě... 🙂
zní to hezky..jen nechápu, proč se u nás zdvojují písmena???
@unicorn2410 V okolí mám maminku, kde se taky tatínkovi a jí líbila jiná jména, tak dali obě a jsou spokojení. Ale říkají jí pouze tím prvním, takže kdo je "vítěz?" 🙂
Sofie Ella zní pěkně. Nevím tedy, jaké bude příjmení. Můj osobní názor je takový, že až se bude představovat, bude říkat Sofie s F a Ellen dvě L. Dnes je tolik variant...Sama mám Taťánu a nikdy by mě nenapadlo, že se budou lidi ptát A to je Táňa, nebo Taťána, nebo Tatiana?
Tak ať dobře vyberete🙂
u nás na vesnici Máme holku a její dcera se jmenuje Nicol Issabella, nikdo ji jinak než Nikolko nerekne🙂
Můj názor je, že jste zvolili dvě super-moderní jména a až vlna opadne, bude to znít asi jako kdyby se moje vrstevnice jmenovala Martina Petra. Dala bych jedno krásné jméno a hlavně méně profláknuté😉
Mě se víc líbí Sofie. Já bych ale vymyslela společně ještě třetí variantu. Zdvojené mi to přijde příliš "cizí a překombinované"
ja bych losovala nebo si strihla a dala jen jedno ( to druhe bych mela v zaloze na dalsi dite) mam obe holky s dvema jmeny - Mia Isabella a Beata Carla a stejne se jim rika jen tim prvnim. Isu a Carlu pouzivam v pripade, ze se neco deje
Ja jsem vedela, ze manzel by si moc pral dceru Lucii, mluvil o tom davno predtim, nez jsem vubec byla tehotna. Byla bych nasla plno jmen, ktera se mi libi vic, ale ustoupila jsem a souhlasila. Klucici jmena jsme vybirali spolecne s kalendarem v ruce. A vzali jsme vzdy prvni jmeno, ktere bylo pro oba prijatelne, i kdyz jsem mela jine favority 🙂
Mne se tedy nelibi ani Sofie ani Ellen a nelibi se mi, kdyz se davaji dve jmena. Koukam, ze jsi teprve na zacatku tehotenstvi, to mate spoustu casu to vyresit. A treba to bude kluk a nebude co resit 🙂
Zkus se s ním ještě dohodnout, přece musí existovat jméno, na kterém se shodnete. Píšeš buďto dvě jména nebo partnerovi ustoupit. A co takhle kdyby ustoupil partner, hm? 🙂
Sofie je krásné jméno 🙂 Ellen se mi moc nelíbí, zvlášť pokud k tomu není cizí příjmení...to samé kdyby byly ty jména dvě, nějak se mi to zdá zbytečné, stejně se bude používat jen to jedno no...ale jako to je samozřejmě jen a jen na vás, i kdyby ti tady každý napsal, že to je hrůza, tak je to na vás =) jinak máte spoustu měsíců to vyřešit, ještě to víckrát můžete přehodnotit a vybrat jedno společně schválené jméno;) nebo to může být klidně chlapeček, pokud už vám něco odhadovali, tak to je stejně furt 50/50, jsi ještě v nízkém týdnu =)
Moc všem děkuji za názory, příjmení máme cizí , tak ještě uvidíme jak se to všechno vyvine 😉
Elen je krásné jméno, ale s jedním L, proč dvě? Jsme v ČR! 🙂
Mame cerstve miminko, Elen ... Vsem se jmeno libilo a zaroven nikoho s tim jmenem nezname ani my ani pribuzni nebo kolegove. Takze proflakle asi jak kde. Pediatricka take rikala, ze je prvni a miminek tam ma pozehnane.
@lolam10 nesouhlasím, že by se používalo jen jedno. Mám obě dcery s dvěma jmény a obě používají, slyší na ně.
@unicorn2410 klidně dejte obě 😉 my jsme dali dvě (ne že by jsme se neshodli, ale cítili jsme to tak).....
Uživatelka unicorn2410 už nemá účet na Modrém koníku. K tomuto kroku se rozhodla a účet si zrušila sama.
Holky, ktere cekate chlapecka... Jake jmeno budete davat?
Mě vždycky trochu rozčiluje, když si chlap vehementně nárokuje prosazení svýho návrhu. Dítě nosím a rodím přece já a za to utrpení by mi snad mohl prokázat tu laskavost a nechat mě rozhodnout... 😝 Jedinou laskavost, kterou bych v tom případě byla ochotná prokázat já, je ta, že bych nedala jméno, ke kterýmu by on měl vyloženej odpor. Takže pokud by neměl odpor k Ellen, dala bych Ellen. Sofii ale v žádným případě. Jedině když si ji odrodí. 😀
Ja neustoupila manzelovi,ale ani on mě. Viktorka vs. Sofie. Hledali sme dál jméno,které se bude hned líbit oběma,nakonec sme se shodli,jen na jednom jediným a sme oba strašně spokojený,jinak by se jmenovat nemohla <3 🙂
My cekame druhu holcicku a ja chtela Ellu ale neprosla mi, nakonec to bude Amelie (bydlime v nemecku, takze echt ceske jmeno by tady znelo divne) mame Natalie jako prvni takze se to bude hodit nemecky vyslovnost Natalí a Amelí a počeštěně Natalka a Amalka rikaji prarodice
@unicorn2410 když jsem byla u dcery na ultrazvuku, který potvrdil pohlaví, ptal se pan doktor, jestli to bude další Sofinka 🙂) je pravda, že Adrianka má ve třídě dvě a Elly dokonce 3.
Dávají se teď často, ale zase pokud by se mi nějaké jméno vyloženě líbilo, asi bych na tu četnost moc nehleděla.
My jsme byli s manželem domluvení tak, že já vybírám na dceru a on pak na syna - pojmenoval jej po sobě a svém tatínkovi a dědečkovi. Jméno se mi líbí, má hodně variant, pokud bych byla vyloženě proti, asi bych ho přemlouvala, ale to jsem nebyla a je moc hezké pozorovat, jak jsou všichni 3 starší Fandové hrdí na toho nejmenšího 🙂).
Pokud bychom podruhé také čekali holčičku, vybíral by taky manžel ( prostě jednou já a pak on 🙂), ale to, kdo začne, rozhodlo to pohlaví 😀
@unicorn2410 podle mě Sofie Ellen i Ellen Sofie zní hezky, ale stejně budete říkat miminku jen jedním jménem, takže takový kompromis-nekompromis 😄 (jeden z vás bude muset ustoupit) 😄Nejlepší je když se prostě najde jméno, které se líbí oboum rodičům. U nás to rozhodl taťka, já měla vybraný 3 jména a nemohla jsem se rozhodnout a on nakonec při hlazení bříška začal oslovovat bříško jménem (úplně jiným než sem měla vybraný) a bylo vymalováno 😄
@wendulinka_1 my pohlaví stále neznáme, ale nakonec je pro chlapečka vybrali jméno Artur, má spoustu podob
Já zacala řešit jmeno pro dceru hned jak bylo jasné pohlaví, chlap z nějaké poverčivosti až ve 3tim trimestru.. a to uz se dost blbě domlouvalo na jakémkoliv kompromisu když jsem dceru v bříšku a oslovovala Rozarko skoro půl roku. Manželovi se to jmeno moc nezdálo, napsali jsme si dalsi favority a dohodli jsme se na Ele... mno zkusila jsem si břicho oslovovat Elo, ale fakt to nešlo a ja hormonami ovlivněna brecela ze žádnou Elu nečekám. Jméno jsme tedy nemeli vybrane az do narození a kdyz manžel viděl cely porod tak na otazku jak se bude jmenovat odpověděl ze Rozalie 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kdyz uz dve jmena, tak bych to prohodila, lip mi zni Ellen Sofie.