Prosím o radu. Jsem 15 po sekci. Je toto normální stav? Dost to bolí, řeže a štípe.
Mně dost pomohl třezalkový olej, ještě je super jíl, ale ten jsem už nepoužila, obojí mi doporučila moje porodní asistentka.
@marcicek84 děkuji ;)
@lennus děkuji ;) mě radila v lékárně líh, co jsem dostala pro malého na pupíček 🤣
Podle mě celkem normální, to se zlepší, taky jsem to dlouho cítila a bolelo to, v jednom místě jsem to i po půl roce měla trochu tvrdé a pobolívalo mě to... Teď, po roce a půl už o jizvě prakticky nevím, a skoro není vidět... A to jsem s ní nic nedělala, jen občas promazala mesickovym krémem od weledy, co jsem měla pro dceru, ale určitě ne hned, třeba až po měsíci a víc
@jako_mala_holka fuuu, děkuji za uklidnění ;)
Mrkni se i na masáž jizvy.
Co se ti na ni nezda?me prijde krasna🙂ja sem po sekci 4 mesice a mam ji porar hodne takovou tvrdou,vystouplou a kdyz pres ni mam kalhotky tak me to taky trochu stipe...porad ji citim hodne pri sexu...tak se pridam a taky uvitam nejake rady jak jizvu stahnout aby nebyla tak vylezla..
@nagojka jen o tu bílou hrcku co mam na kraji, jinak ano, je pěkná, a mam ji hodně nízko, za což jsem vděčná. Ale ono to jde na prd vyfotit 🤣
Jak pise macicek, betadinu sterilni ctverec prikladat a vetrat pokud tam zlobi pod kuzi uvnitr, ona to vytahne..me se to v konci az podebralo, parkrat jsem pomazala betadinou a pak vymackla, vylezl z toho nejaky zbytecek stehu co sestra blbe odstrihla a uz se to zahojilo bezvadne..
Jizvu máš krásnou a pokud se ti nezdá hrčkq na konci, klidně si nech jizvu zkontrolovat. Mám jizvu tak dost nízko a v jedné části mibtakto začal zarůstat chaloupek. 😉 Jinak za mě je super ošetření jizvy laserem, pomáhá to jak na zhojení,tak na změkčení jizvy
@alpakovo děkuji. ;)
Za mě na masáž jizvy je nepřekonatelné doma vyškvařené měsíčkové sádlo.
@drep díky 😁
Taky jsem měla bouličku na konci jizvy docela dlouho. Celkově mně jizva bolela skoro měsíc po porodu, ze jsem ji dost vnímala. Hlavně když jsem se postavila, úplně to štípalo a řezalo. Jizvu máte krásnou, já používala betadinu a sterilní krytí a často jsem jizvu větrala 🙂.
@barunkiss děkuji 🙂 no já první rodila normalne. Tak je toto pro mě premiéra 🤣 ale je to masakr teda, zlatej klasickej porod
Koupila jsem si betadinku a mazala xkrat denně. A to jsem ji měla rozsklebenou. Jinak za mne zase zlatej císař
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kup si betadinu a sterilni gazu a delej si obklady a bude to ok...nic hrozneho tam nevidim,pak jeste doporucim koupit contractubex na hojeni jizev...