Zdravím všechny maminky,
ráda bych se zeptala, jak se správně starat o jizvu po císaři a jak dlouho trvá, než se zahojí. Rodila jsem předčasně a císař byl naplánován narychlo a poměrně dlouho mi trvalo, než jsem se z toho vzpamatovala. Teď jsem konečně schopná o jizvu nějak pečovat, tak by mě zajímalo, co je nejlepší.
Děkuji.
@tumovamisa88 já si pak koupila měsíčkovou mast, ta byla super, hodně větrat 😉 a jak píše @sonka.77, masírovat... 😉 jsem rok a půl po porodu a jizva není vůbec vidět, je tenká a uplně krásná 😉
@tumovamisa88 tak já jí péči teda nevěnovala a nevěnuji vůbec, jsem 14měsíců po císaři a jizva je krásná, nebolestivá, absolutně v pořádku. Bolet přestala již v porodnici, takže si myslím, že péče navíc není nezbytná 😉
@tumovamisa88 u mě v porodnici dr. viděl jizvu po operci cysty a řekl mi, že když vidí jak mám krásnou tu starou tak není nic potřeba, že budu mít hezkou i tuhle. Když tak promazávat čímkoli. Nějak se už nepamatuju, jak dlouho bolela. Ale myslím, že bych tomu ani neřekla bolest, spíš tlak...
Moc děkuju za rady. Zkouším tlakovou masáž a je to o dost lepší, tak snad se brzy zhojí. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tumovamisa88 masírovat, napřed jen tlakem a když to už nebude tak bolet tak i tahem, mazat sádlem. Mě jizva přestala bolet po cca 3-4 týdnech. Od té doby ji jen občas promažu.