Ahoj,prosím o radu. Jsem 14 dní po cisari. Jizva začala dost bolet. Natekla, zarudla, bolí... Nemáte někdo zkušenosti. Děkuji
A měla jsi též rudou, oteklou, bolestivou? Copak ti s ní udělali?
@kikitt měla, uprostřed takovou až fialovou rudou jitrnici nebo val či co.. mě už se to stalo v porodce, normálně to propíchli a vymačkali krev, ale udělalao se to znova, i na utz to bylo videt a to už nemačkali. Dostala jsem poučení a po pár dnech doma po téplé sprše a zvednutí malé to začalo tou dírkou po prvním upuštění valit ven samo, takže jsem radši na pohotvost jela už kvuli vyčištění
U mě se takhle projevil zánět v jizvě, dostala jsem atb. Určitě by to měl vidět dr. Držím palce.
Jj také mám zánět. Právě jdu od doktora... Vymackal hnis, antibiotika slabé.... Uvidíme, jak se bude hojit...
A ty obklady??? Mohu si je dávat už teď?
Obklady radši až po zahojení. Teď mi doporučili dezinfikovat lihem a sterilní krytí.
Teď to chce hlavně sucho a větrat. To funguje nejlíp.
@kikitt repik stahuje a nemusel by odtekat ten hnis, takze s tim bych pockala, vyborny je na jizvu hema gel, ale je docela drahy, ale pokud bys chtela investovat kup si velkou tubu a na jizvu ji v tenke vrstve kazdy den po umyti natirej
Teče mi z toho hnis a krev.. Pořád.. Snad to bude dobré. Ale kdy.... Mám z toho strach...
@kikitt to je dobre, cisti se to, sprchuj jen cistou vodou, davej na to sterilni, obvaz, takove ty ctverce z lekarnny, a za sebe opravdu doporucuji ten hemagel, krasne to zhoji, ja tedy zanet nemela, ale mela jsem tam take hematom a pak to takto lecila, dej si to do googlu a precti si o tom, k jizve se neprilepi, ale hezky ji osetri a umozni ji zahojit se... drzim palce
Řepík až to bude zatažené, ted pravdu jak píší holky sucho, krytí a větrat... já nakoupila takovou tu šetrnější leukoplast, hodně buničinových čtverců 8x8 a poád měnila a odsávala, první dny to mělo tendenci opravdu pořád téct, taková cihlově červená krev - stará a s hnisem.. alepomalu to sláblo a zlepšovalo se to, nebojte se toho, je to nepříjemný, vypadá to divně... je pravda že jak mi to doma prasklo samo, tak jak jsme rychle jeli do špitálu, tak než jsme nachystali malou a teklo to furt, tak jak jsme přijeli domů tak to v pokoji vypadalo jak po zabijačce, všude papírový kapesníky a obvazy, jak jsem to chytala a odsávala.. ale fakt to po pár dnech přejde..hlavně do toho nic nezanést 🙂
Naopak je dobře, že to "teče", mě říkali na pohotovosti, že se to musí vyčistit a naopak by byl problém, kdyby z toho nic neteklo. U mě to trvalo několik dní, než z toho přestalo cokoliv téct, takže neboj, bude to ok 🙂 . Já jsem to vždycky při přelepování ještě potřela líhem kvůli dezinfekci.
Ještě mi PA radila vyzkoušet obklady z dubové kůry. Ale nezkoušela jsem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
měl by to vidět lékař. Já takle měla na jizvě hematom a musel se vypustit. Strašlivě se mi ulevilo