maminky jak dlouho po císaři jste strávily na JIP U Apolináře? díky 🙂
@radecka1 takze neni pravidlo ze tam clovek musi byt 24 hodin?
Já měla akutního císaře po 18h, ráno pak byla snídaně, cvičení, vstávání, sprcha a přesun. Já jen stihla ještě i oběd na JIP, jelikož jsem čekala na místo na P3
Ja mela cisare v epiduralu v 9 vecer, druhy den dopoledne asi kolem jedenácté jsem vstavala do sprchy a pak rovnou na šestinedělí a po obede uz jsem mela malyho natrvalo u sebe 🙂
Planovany cisar v poledne, druhy den rano posazovani, cviceni, pak sprcha. Cekala jsem na volne misto na P1, takze me presunuli az v poledne (dosla jsem po svych). Od te doby jsem uz mela malou u sebe.
Rekla bych, ze standartne nechavaji tu noc, rano jsme postupne odchazely vsechny z predchoziho dne.
@zlatoja a je to prvni vstavani tak hrozne?? Mela jste dren?
@luciasek1987 mela jsem spinalni anestezi, takze dren jsem nemela. Pani z vedlejsi postele ho vyndavali pred presunem. Samotne vstavani mi hrozny neprislo, bala jsem se, ze to bude horsi. Asi hodne udelaji hormony a touha mit dite u sebe. A taky jizva je o dost mensi, nez jsem si predstavovala. Celkove jsem nemela moc velke bolesti ani pozdeji.
@luciasek1987 Taky si myslím, že nechávají přes noc, takže záleží, kdy ten předchozí den císař bude. Všechny děti jsem ale stejně viděla skoro přesně po těch 24 hodinách, byly na JIPu a ze šestinedělí jsem si tam musela sama dojít. Sestřičky nemají čas na doprovázení (to chápu), tak poprvé chtěli, abych čekala na manžela, ale nakonec stačilo, že mě doprovodila spolubydlící a podruhé už jsem šla sama. Jde o to, aby člověk cestou neomdlel.
Deti, ktere byly na novorozeneckem sestinedeli, nam nosili na kojeni zhruba po trech hodinach pres den. V mem pripade jsem videla dceru dvakrat vecer a dvakrat dopoledne, nez jsme byly spolu.
Holky jste skvele moc dekuji za odpovedi ;)
Holky a mely jste samovstrebavaci stehy??
Ano.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem tam 2 porody, mezi 1-3 odpoledne, vždy v celkové anestezii a vždy jsem byla na JIP až do druhého dne do rána. Při prvním porodu jsem se vzbudila až ráno, při druhém párkrát v noci, ale byla jsem schopná maximálně otevřít oči. Ráno už jsem podle pokynů vstala bylo to docela v pohodě.