Jely byste do porodnice? Nepravidelné kontrakce

baobab_b
14. zář 2015

Ahoj maminky, prosím o radu, jsem sice druhorodička, ale první porod probíhal tak, že jsem byla týden před termínem ubytována v porodnici a v den termínu jsem dostala prostínovou tabletku a první kontrakce se dostavily do půl hodiny ( Porod skončil po 12h ukrutné bolesti ).

Nyní jsem 38+3, již 2. den mi odchází hlen, zátka ( vždy na vložce, nebo na toaleťáku se kousek najde ). Do porodnice jsme jeli už včera ( právě kvůli té zátce, ale poslali nás domu, že porod může začít za den, tři, ale klidně i týden.. Dnes o půl noci mě vzbudila bolest jako při menstruaci, opakovala se po 20 minutách v podobě křečí ( Do vaječníků a podbříšku ), takhle to trvalo do 3h ranní, po té se to zkracovalo na 15 - 10 a dokonce i 8 minut,takto to bylo pravidelné asi do 8h, po té půl hodiny nic a opět kontrace po 20 -15 minutách, ale již silnějšího rázu, že místama musím i prodýchávat a měnit polohu. Porodnici máme 70 km daleko, takže nechci zbytečně plašit a zase tam jet a poté se vracet. Nemáte s tím někdo zkušenost? Mohou být kontrakce nepravidelné po takovouto dobu? Voda mi stále nevytekla a již jsem dost unavená. :( Děkuji za odpovědi.

sara2222
14. zář 2015

Urcite uz vyjedte do porodnice, vzdyt uz zacinate prodychavat, druhy porod muze jit pekne rychle, muzete byt trebu uz zpulky otevrena, natoci vam tam monitor a i kdyby to byl jen plany polach budete videt ze mimi je v poradku

jetynka
14. zář 2015

Já bych zavolala na porodnici a vše jim popsala, ale to co píšeš může být a nemusí být začínající porod, pokud cítíš pohyby a neodtekla ti voda tak bych zase neplašila, ale monitor na prutoky placentou by neuškodil, aby se zjistilo jestli se mimi má dobře. já to měla u posledního těhu taky a byli to silní poslíčci, bolesti jako hrom a bez efektu na porodní cesty. dej teplou sprchu na podbřišek a záda, pokud jsou to poslíčci bolesti odezní a pokud je to porod tak se bolest znásobí a zkrátí se intervaly mezi nimi. drž se zvládneš to !!!

kako_1
14. zář 2015

Dobrý den, také bych doporučila kontrolu v porodnici. Měla jsem to u druhého porodu podobně. Také jsem váhala kvůli dlouhým odstupům mezi kontrakcemi, ale pak mi praskla voda a kontrakce byly najednou po 2 minutách a měli jsme co dělat, abychom stíhali dojet do porodnice. Také to bylo cca dva dni po odchodu hlenové zátky.

butterfly
14. zář 2015

Určitě jeďte, zvlášť pokud je porodnice takto daleko. Já jsem při druhém porodu měla kontrakce celou noc po 15 minutách, ráno mě manžel donutil jet do porodnice a byla jsem otevřená už na 8 cm, do hodiny jsem rodila. U prvního porodu jsem to měla podobně jako vy, zkracující se intervaly až na 5 minut, pak zase prodloužení na 20 minut, byla jsem otevřená na 1 cm, ale v porodnici už si mě nechali.

baobab_b
autor
14. zář 2015

Děkuji vám za odpovědi, jde o to, že mi každý říká, jak nemá smysl tam jezdit dřív, než když budou pravidelnékontrakce po 5ti minutách, že když tam pojedu s nepravidelnýma, tak nás buď pošlou domu, nbebo si mě tam nechají s tím, že mi do 2 dnů doproručí vyvolání - ale tomu se chci právě vyhnout, z důvodu npříjemného zážitku z prvního porodu. 😢 Asi zkusím tu vanu, jestli se to rozjede, nebo zastaví, je možné, že to jsou třeba poslíčči? Já to právě z toho prvního porodu vůbec neznám, dokonce i plodovku mi píchli až na sále a s tou mi rovnou odtekla i ta zátka.

mandala
14. zář 2015

@baobab_b No, ono je to asi individuální, já to takhle měla asi dva dny, než se kontrakce snížily na nějakých 5-8 m. A taky jsem prodýchávala. Ale myslím, že kdybych jela hned, že by si mne tam nechali, protože když jsem přijela, tak jsem do tří hodin porodila. Takže asi bych ještě chvíli počkala a pokud se interval opět zkrátí, tak bych už razila. 😉

veverkamaminka
20. čer 2018

Ahojky, jsem 37+3 a mám od druhé kontroly v porodnici problém. Otevřená 2,5cm vybrala jsem si císaře, keterho nabídly jelikož je koncem pánevním. Jsem podruhé těhotná a v prvním jsem došla jen k 36+5 a to jsem kontrakce měla cejtit den předem na kontrole, tak si mě tam nechali a ráno v 5 přišli až na sále i s vodou.

Teď spět k pondělí 18.6. a tomuto těhotenství.
Takže jsem na příjem nebyla, pustili mě navíc manžel z natáčení se vrátil v 5:00 a já byla doma s tříletým synkem.
No a prý jsem si měla volat sanitku kdyby přišli v noci kontrakce, odtok vody, krvácení....tak nechápu proč mě nadruhou stranu zve zase až v pondělí když jsem průchozí a na 2,5 cm otevřená na prst....

No teď ten divný poslíčkokontrakce
Večer přišli taková tupá bolest s menstruační bolestí trvající minutu vždy po 4 minutách 5x a pak poslední 6 až za 15 minut a pak až včera v podvečer 19.6. po třech minutách trvající 5 vteřin a poslední sedmá až po 18 minutách a pak až večer 3x po 2 minutách a pak až dneska v 7:00 trvající minutu a další v 9:20 trvající vteřinu.....
To je naky divný né?

luj89
20. čer 2018

ja bych asi zkusila vanu a pak bych popr. jela. Ja kdybych se ridila doporucenim sestry na gynde, ktera mi rekla, ze mam jet az budou kontrakce pravidelne po 10 minutach aspon 2 hodiny, tak asi porodim doma... Pravidelne jsem je nemela vubec a hlavne byly treba hodku 8-10 minit a najednou 7-5-4-3-2-2-2 a volali jsme rychlou... v porodnici jsem sla hned na sal.

veverkamaminka
20. čer 2018

Zkusím vanu

veverkamaminka
20. čer 2018

Jinak já tam můžu vždycky být co nejrychleji porodnice Thomayerova a já bydlím 2 stanice busem. Novodvorská . V Písnický ulici

betelgeuzz
20. čer 2018

@veverkamaminka otevřená na 2,5 cm můžeš chodit klidně měsíc, to není důvod si tě nechávat v nemocnici. U první jsem měla nepravidelné kontrakce 2 dny, jednou jsme i jeli do porodnice, tam mi řekli, že porod se rozbíhá, ale že to může trvat i několik dní, takže jsem jela domů. Nejdůležitější je tvůj pocit, jak se cítíš, někdy ženská kontrakce skoro nemá, jenom cítí, že už by měla jet a přijede do porodnice skoro otevřená. JIndy se porod rozbíhá pomalu a byla by v porodnici zbytečně dlouho, kdyby jela při pár kontrakcích. Takže nikdy se nedá říct jednoznačně, jeď/nejeď. Důležitý je to, jak se cítíš.

jenny91
20. čer 2018

Vana je podle mě dobrý nápad. Já jela do porodnice cca po 10 hodinách kontrakcí po pěti minutách (ze začátku byly hodně slabé, potom sílily, ale stále žádná hrůza, jen vyčerpání po probdělé noci). Přijela jsem tam a bylo to prý v úplném začátku. Kontrakce po pěti minutách jsem potom měla dohromady přes čtyřicet hodin, než jsem porodila. Ve sprše/ve vaně se intervaly prodlužovaly a právě kvůli tomu mě v porodnice z vody vyháněli, aby se to konečně rozjelo. Ke konci jsem už po těch desítkách hodin byla totálně mrtvá a zpětně jsem si říkala, že jsem si měla doma prostě dát vanu, nejspíš by to přestalo a aspoň bych si odpočinula, než by to vážně začalo.

veverkamaminka
20. čer 2018

Aha děkuju. Jak říkám první těhotenství jsem to cítila až na sále..... Teď jen počkat až budou silné tohle je asi ten začátek , že jak říkáte zbytečně bych tam se týden nudila a měla vyrazit zkutecne v pondělí jak si mě objednali

jenny91
20. čer 2018

@veverkamaminka Jak to vypadá, změnilo se něco?

veverkamaminka
21. čer 2018

No ty bolesti necítím a jediné co mi zůstalo je, že celý týden mě bolí celý zadek a hýždě když vstávám z postele, židle, gauče nevydržím ani sedět, ani ležet, ani stát furt střídat ani moc nespím. A ráno nudou manžela a prcka budím..... A poslední dobou jenom na Mirečka rvu a vztekam se snad to vzetekani a rozčilování neublíží muminku a nenapomuze porodu

veverkamaminka
30. čer 2018

Představuji vám Verunku Junior mám 3390 g 50 cm a vykoukla jsem z bříška v 13:14 včera 29.6.2018 . Obě jsme v pořádku ja se zotavuji po císaři, jen dostávám silnější morfium než ostatní kolegyně na pokoji. V 38+5

jenny91
30. čer 2018

Paráda, že jste obě v pořádku. Přeji brzké zotavení a ať se má malá co nejvíce k světu!

marketinnka
3. led 2020

@jetynka maly dotaz za sebe, kdyz jsou citit jeste pohyby,mimko se hybe tak se porod neblizi?

marketinnka
3. led 2020

@baobab_b prosim Vas jak vypada ta hlenova zatka,ze jste to poznala, od treba moce nebo vytoku,ze vas napadlo dat vlozku,dekuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru