Je vhodný partner u porodu?

saraca
23. črc 2022

Ahoj holky,

pro někoho možná blbý dotaz. Ale, ráda bych přítele u porodu. Ale nezmění se ten vztah? Unese to muž? Nezhnusí se mu pak žena? Jaké máte zkušenosti s muži po porodu? Někdo říká, že si ženy pak víc váží ale co když už pro muže nebudu tak atraktivní? Je to zkouška vztahu ale riskovat to? Není lepší si zachovat soukromí?

dasipe
23. črc 2022

Udělej to tak, jak to cítíš. U prvního porodu jsem měla partnera (teď už dávno bývalého) a byl mi tam úplně na 💩

Teď u druhého porodu jsem měla manžela a nevím, co bych si tam bez něj počala. Držel mě za ruku, já mu rvala nehty do stehna, namáčel mi hadru na obličej, doprovázel mě na záchod... A nijak ho to nepoznamenalo. Jsme rádi, že jsme tam byli spolu 😉

hezz17
23. črc 2022

Ja byla sama, chtela jsem byt sama a byla jsem rada, ze jsem sama 😀

berluska
23. črc 2022

záleží i jak to vnímá jak on - chce u porodu být? Já třeba byla s manželem před prvním porodem domluvená, že tam bude se mnou ale na ten konec, kdy se malý bude tlačit na svět, tak pujde na chodbu, nakonec zůstal celou dobu, ale to rozhodnutí jsem nechala na něm. K druhému porodu už pak šel v klidu - věděl co ho čeká 🙂, náš vztah to nijak nepoškodilo, spíš bych řekla, že nás to ještě víc sblížilo 🙂.

emillyhk
23. črc 2022

Jako normálně když je mi zle, tak jsem radši sama, opečovávání mě spíš rozčiluje. Ale u porodu jsem byla za manžela strašně vděčná. Dával mi napít, otíral čelo a mezitím tam tiše seděl. A když byly ke konci trošku komplikace, tak běžel na sesternu pro PA. Vztah to nepoznamelo, pořád mu připadám atraktivní 👍

martiniquest
23. črc 2022

My do posledni chvile nebyli rozhodnuti, jestli tam manzela chci do konce a on nevedel, zda tam chce byt. Vyplynulo to samo, ze zůstal, a ani jeden nelitujeme. Ono je z meho pohledu transformacni prozit ten zazrak zrozeni na vlastni kuzi a ne jen cekat za dverma. U prvniho porodu sedel manzel za mnou a ja na porodni stolicce. Bylo moc prijemne citit ho za zady, dodavalo mi to silu. A u druheho porodu uz to bylo jasne. Tam mi pro zmenu sedel u hlavy a ja klecela na zemi, ruce a hlavu oprene o sedaci vak. Opet mi dodaval silu. Nikdy nechtel videt ten obrazek, jak dite leze ven, coz respektuju a ani ja bych to nechtela, ale jsme radi, ze jsme to zazili spolu.

l01991
23. črc 2022

Ja byla (dobrovolně) sama a teď budu taky,nerada před kymkoli ukazuji bolest... ale jak pišou holky,je to na vás,zda chceš ty a co partner,chce/nechce...

saraca
autor
23. črc 2022

Pritel chce, ja taky ale nechtela jsem at mi civi primo mezi nohy. Chtela jsem at tam pripadne dohlizi na proces ale on ma ted pocit ze musi koukat do me, aby vedel co doktori delaj. Sice rika ze to zvladne ale myslim ze zatim neni pripraven. O co mi jde? Bojim se ze by to mohlo zmenit vztah, ze uz se mu nebudu libit. Ale to nikdo nemuze vedet ani ja ani on ted.

saraca
autor
23. črc 2022

@martiniquest mozna bych to mela nechat volneji na nem samem. Bud to da nebo ne. Bud zustane a pak dej se vule bozi. Laska vydrzi vsechno?

izzylka
23. črc 2022

U obou porodů byl chlap vlastně úplně zbytečný 🤣 jako než se začalo tlačit, tak to ještě šlo ale pak už jsem fakt nevnímala, jestli tam je, nebo ne 🤣 a kdyby na mě v tu chvilku mluvil, nebo se mi snažil radit, tak bych ho zamáčkla jako červa 🤣 u toho druhého porodu trochu lituju, že jsem mu volala aby přišel, že už to začalo 🤣 jsem ho vzbudila a taky to tak vypadalo 🤣 byl protivný a unavený... A jak říkám, v tom nejhorším jsem ho stejně vůbec nevnímala 🤣

izzylka
23. črc 2022

@saraca jo a muž ti bude stát u hlavy 🤣 fakt tam nebude stát asistentce za zádama a koukat co se tam dole děje 🙈🤣

betelgeuzz
23. črc 2022

Muž byl u obou porodů, vůbec nepřemýšlel, že by nešel, bral to automaticky. Kdyby nechtěl jít, tak bych ho nenutila, ale chtěla bych, aby byl někdo se mnou, např. dula. Pokud je porod dlouhý, jseš tam hodně sama, PA s tebou není pořád, jen příjde občas na kontrolu. Takže je fajn mít někoho, kdo s tebou mluví, podá ti vodu apod.

klokanka31
23. črc 2022

@saraca Já jsem pro chlapa u porodu. Taky jsem se bála abych se "nezhnusila", ale kdepak. Naopak už tři týdny po porodu chtěl sex 😄 a říká že tohle by měl vidět každý chlap, aby viděli, co ženy dokážou.

saraca
autor
23. črc 2022

@izzylka jakože nemůže? Nebo ho doktor upozorní ať nestojí za ním přímo naproti mě?

lencaa11
23. črc 2022

@saraca mazel byl u všech 3 porodu a super pak snama byl na nadstandartu a byli jsme spokojený

klokanka31
23. črc 2022

@saraca Můj manžel celou dobu seděl na židli vedle mě, a bylo super ho tam mít, vidět jak je vyplašený 😊 myslela jsem teda že nevidí nic moc, ale prý viděl i jak malá lezla ven, i placentu 😣 ale nepoznamenalo ho to. To mi přišlo trapnější když před odjezdem do porodnice jsem blinkala a on mi držel vlasy 😫

majena39
23. črc 2022

@saraca myslím, že mezi nohy ti fakt koukat nebude... Tam je potřeba aby stál personál a ne aby tam koukal on jako v kině 😂 Od všech kámošek a z vlastní zkušenosti mám informaci, že stál vedle nebo u hlavy. Ale rozhodně ne tak aby cucel přimo tam... Takže jestli ti jde jen o tohle, tak bych se nebála 🤷‍♀️ Mimochodem můj partner mě poprvé u porodu viděl komplet nahou za denního světla, mám postavu vepře a čekáme další dítě. Takže ho to asi nijak nepoznamenalo 😊 😊

saraca
autor
23. črc 2022

@majena39 tak jo 😀❤️🌞 jsem klidnejsi. Dekuji

saraca
autor
23. črc 2022

Dekuji moc za vase odpovedi, mejte hezky den🌞🌞. ❤️

emillyhk
23. črc 2022

@saraca No, my byli s mužem domluvení, že dolů prostě koukat nebude (oběma nám ta představa byla nepříjemná). Nakonec nevydržel a když se objevila hlavička, tak juknul 🙈 Ale jak jsem psala - nepoznamelo ho to 😄

zmrzlinka
23. črc 2022

@saraca to je hrozně individuální....pokud se na to necítíš ,aby byl partner u porodu ,tak to podle mne není nic špatného a prostě tam nebude....

konidana
23. črc 2022

@saraca u nas to asi nebylo uplne ideal. On chtel k porodu, ja ho tam chtela jako podporu, ale on je bohuzel velmi neempaticky a na sebe a i vsechny okolo strasne tvrdy. Ja cita. No takze si myslim, ze si doted mysli, ze jsem silena hysterka a nechape jak někdo takhle muze vyvadet. On by totiz porodil uplne potichu v klidu a s prstem v nose. ( mozna jo, ale kazdej nejni proboha jako on🙄). Kdyby bylo nekdy priste tak si vezmu dulu nebo svoji PA

konidana
23. črc 2022

@saraca v klasicky porodnici muze stat jen u hlavy rodicky

lovemusicsun
23. črc 2022

Mě teda osobně přijde dost divný, že by si mě mohl manžel "zhnusit" za to, že porodím dítě. To se snad může stát jen nějakému omezenci. Chápu, že jsou muži nejistí třeba z množství krve nebo z toho že ženě bude hodně špatně, bude křičet bolestí, z toho že ji vlastně nebudou moci pomoct.. Ale že by tím pak žena ztratila přitažlivost? No, bála bych se pak ztloustnout nebo třeba onemocnět. Na tom se přece partnerství nestaví. Jsme ve 21. století..
Manžel u prvního porodu byl, bylo to fajn mít tam podporu, bolesti jsem ho málem kousla do ruky. Prý kouknul když šla ven hlavička. Poté všem vyprávěl jaká jsem hrdinka a že něco takového v životě neviděl. U druhého porodu díky covidu nebyl. Myslím, že ho to i mrzelo, kvůli mě i kvůli dcerce, které nepřestřihl pupeční šňůru. No ale jinak to tenkrát nešlo. Mě osobně to mrzelo, ale ten porod byl pro mě i tak krásný.
S přítelem se domluv tak aby to vyhovovalo Vám oběma. Já jsem pro to, aby muži u porodu byli. Myslím, že to může vztah jen obohatit.

veruuu_kubesovic
23. črc 2022

@saraca
U porodu můj muž prostě byl...nedovedu si představit, že by tam nebyl 🤔 a vztah nám to nijak nepoznamenalo...

barumrallyebum
23. črc 2022

Manzel tam byl a byl pro me neskutecna psychicka podpora. Za me rozhodne ano. A on chtel taky.

izzylka
23. črc 2022

@saraca tak tam pořádně není ani prostor, aby tam stál a koukal 🤔 tam okolo furt někdo pobíhá a on by se tam akorát motal. Věř, že i on bude mít v tu chvilku myšlenky úplně jinde, než ti stát u nohou a koukat na to jak na film v kině 😅

alishka111
23. črc 2022

Já u porodů, teda u samého konce, muže nechtěla, on taky moc nechtěl. Byli jsme domluveni, že bude se mnou, dokud to nezačne a pak si řekneme. Zůstal u obou, vyplynulo to tak, ne že by mi to něco dalo, ale já měla porody za hubičku, tak byla docela pohodička a hezký zážitek. A stojí jen u hlavy, dole se motat zdravotníkům nemůže a když nebude stříhat pupeční šňůru, tak není ani důvod...

zlobr
23. črc 2022

Manzel byl u obou porodu, vzdy mi stal za hlavou,aby "nic"nevidel (taky jsem mela strach z nejakeho traumatu). Byla jsem stastna,ze tam byl. Je to ohromna psychicka podpora. Jeho to nijak nepoznamenalo, atraktivita zustala zachovana 😆

izzylka
23. črc 2022

@konidana tak to by se ze mě zbláznil 🤣 já teď u druhého porodu řvala jak blázen přes celou nemocnici 🤣 holky co byly na pokoji první doby porodní, tak chtěly zdrhnout, když mě slyšely 🤣 s jednou jsem pak byla na pokoji a ta pak i při návštěvách říkala chlapovi, že to jsem já, ta co tak řvala 🤣 druhý den jsem ani mluvit nemohla 🤣

kristyneckaa27
23. črc 2022

@saraca u prvního porodu manžel nebyl,nechtěla jsem ho tam. Byla tam kamarádka,právě jsem měla strach z toho aby mě tak viděl. Byla to blbost,k druhému porodu chtěl jít a jsem za to teď moc rada. Byli jsme dohodnutí že až se půjde na věc odejde na chodbu. Neodešel,řekl že mě tam nemohl nechat. Pomáhal mi na WC,do vany,objímal mě. Prostě tam byl semnou. Co se týče atraktivity,tak podle něj jsem tam nejkrásnější,když si postěžuju že mám strie třeba,tak mi řekne že mu je to jedno,páč jsem dala život jeho dvoum dětem a jsem nádherná. A sex máme po druhém porodu snad nejlepší. Řekla bych že to co máme teď,nebylo snad ani na začátku vztahu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru