Je tu také někdo, kdo má naplánovaný císařský řez?

monysekpr
13. pro 2016

Ahojky je tu také někdo kdo má naplánovaný císař?

drzticka81
13. pro 2016

ja budu mit urcite planovany cs 🙂))

salenas
13. pro 2016

i já 🙂 v dubnu

junkka
13. pro 2016

Ja tak rodila pred rokem 🙂

monysekpr
autor
13. pro 2016

@drzticka81 a v kolikátém týdnu jsi?

monysekpr
autor
13. pro 2016

zajímá mě, jak dlouho dopředu se dělá předoperační vyšetření v nemocnici a co všechno obnáší??? a jak dlouho trvá? jdu tam zítra... tak abych věděla co mě čeká

messias
13. pro 2016

@monysekpr
Nastup jsem mela den pred operaci, delali se akorat ozvy a tak.. cs byl naplanovany na 8h rano (ja ale zacala nekdy kolem 4h krvacet, tak jsem asi do 7h lezela na ozvach a lital kolem me dr.), kolem 7h me poslali do sprchy a uz prijel pritel, pak me zavedli hadicku na curani, svlekli a odvezli, samotny zakrok trval asi 45 minut, mala byla venku celkem rychle, horsi bylo siti. No kdyz nebudu muset, tak do toho po druhe nepujdu, nechci strasit, tak to sem nebudu psat.. drzim pesti 🙂

salenas
13. pro 2016

já už mám plánovaný za sebou, v po jsem nastoupila, udělali vyšetření a v úterý na sál 🙂

sešla jsem se s anesteziologem, abychom se domluvily, jestli narkozu nebo epidurál, pak ultrazvuk, ekg a odběr krve, toť vše

drzticka81
13. pro 2016

tak me ceka treti cs, prvni byl akutni, druby planovany, na predoperacni jsem byla tak asi tyden pred cs (ale asi posilaji driv-tak dva tydny pred) u sveho obvodaka - jinak to obnasi mereni tlaku a odber krve(jestli nemas malo zeleza apod.) - test z prstu na cukrovku.......a asi moc 🙂)) tot vse.....pak nastoupis den predem do nemocnice, kde ti delaji dalsi vysetreni uz primo k operaci - zase odber krve, apod....🙂)) jinak jsem ted ve 14. tt

salenas
13. pro 2016

@drzticka81 ono asi záleží na nemocnici, že ? tys to měla takhle dopředu, já den předem přímo v porodnici

drzticka81
13. pro 2016

@salenas nebo spis na mudre? nevim, poslala me tyden predem k obvodakovi, stejne jako kdyz jsem sla na operaci zlucniku -taky jsem sla k obvodakovi na predoperacni.....ja myslela, ze se to tak dela 🙂))

salenas
13. pro 2016

@drzticka81 já u obvodáka vůbec nebyla. Objednala jsem se do porodnice na domluvení termínu,zkontrolovali mě,řekli za dva týdny nástup a bylo hotovo. Byla jsem 38+6

drzticka81
13. pro 2016

@salenas no ja jsem dojizdela do ovy-tam jsem mela kontrolu 16.5. (termin jsem mela 26.5.) - tam jsme se domluvili na cs (do te doby jsem chtela zkusit prirozeny, ale dcera mela predpokladanou vahu 4 kg a pred tim jsem mela nepostupujici porod)- chtela me hnat hnedka 19.5. na termin (ja ale nebyla vnitrne pripravena a navic dalsiho byka bych doma nedala-syn je byk a hruza rohata), pak bylo plno a tak mi dali termin 23.5. s nastupem 22.5. -tak mozna proto me poslali k obvodakovi, abychom to vsechno stihli? 🙂)))

nikyta159
13. pro 2016

A jak dlouho se zůstává v porodnici po císaři? Déle jak při spontannim?

drzticka81
13. pro 2016

zalezi na porodnici -v ope jsem mela cs v ut kolem 14 hodin a propustili me v nedeli dopoledne, u druheho v ove porod v pa v 9, propustili me v utery dopoledne

salenas
13. pro 2016

@drzticka81 asi fakt záleží na porodnici, já nastoupila jeden den, udělali si svoje vyšetření a druhý den císař.

@nikyta159 já šla čtvrtý den, den porodu nepočítám

simkrk
13. pro 2016

Ja mam planovany 🙂 tedka na 20.12. 🙂 a kdyz bude vse v poradku tak by jsme mohli 24.12. domu 🙂

simkrk
13. pro 2016

@monysekpr ja byla treba vcera v nemocnici na monitorech a na kontrole u dr kde jsme sevdomluvili ze udelame cisar,potim jsem sla za anesteziologem a 19. jdu zas na monitor,ultrazvuk a na kontrolu a 20.cisar s tim ze nastup mam ten den v 7hodin rano na lacno..nekd lezis v nemocnici uz den predem u nas to je v ten den ze prijdu..a cisar ze bude tak kolem pul 9 🙂

soyevita
13. pro 2016

@simkrk Tak to budeš rodit ve stejný den jako já svoji třetí dceru.Já ale rodila po 23.h v noci přirozeně,takže 24.12.mě jako multiparu pustili domů.
Budu Ti držet pěsti,aby bylo vše v pořádku,aby jste strávili Štědrý večer doma s rodinou🙂

simkrk
13. pro 2016

@soyevita dekuji mockrat 🙂 by jsme si darecek privezli domu 🙂

kulihrasekzeleny
14. pro 2016

Muzu se zeptat trosku mimo tema? Zajimalo by me jake byly duvody k naplanovani cisare???

drzticka81
14. pro 2016

@kulihrasekzeleny tak hodne casty duvod pro planovany cs je poloha ditete KP, ja mela druhy protoze jsem mela prvni nepostupujici porod a velke dite (4 kg)-takze jsem se nakonec rozhodla pro planovany cs, taky mnohocetnost (u tretiho je vetsinou uz planovany cs, kamoska ted chtela treti porod absolvovat prirozene, ale diky jizve na deloze se ji nerozjely kontrakce, nemela tam tu svalovou hmotu -takze sla na cs), pak asi nejake zdravotni duvody matky (tusim treba silne dioptrie, cukrovka?, srdce , problemy se zady, kyclemi-ale to jen predpokladam), mozna nejake psychicke problemy (panicky strach z porodu), treba predesle problemy u porodu (problemy s tlakem, bilkovina v moci apod.)

monysekpr
autor
14. pro 2016

@kulihrasekzeleny tak u mě jedna věc,že jsem už po jednom cs a druhá, že malý je KP, takže taková blbá kombinace, která prostě vede k CS... 🙂

messias
14. pro 2016

@kulihrasekzeleny ja mela placentu praevia marginalis, tzn ze mi placenta zasahovala tesne k brance a rodit prirozene by bylo nepezpecne, navic by mala nejspis ani neprosla ven, takze by nakonec byl akutni cs.. a vedelo se to iz od druheho screeningu ze nebudu rodit prirozene. A ja se na to tak tesila ! 🙂

kulihrasekzeleny
14. pro 2016

A ve kterem tydnu vam to naplanovali? Kdy se dozvim jak budu rodit :D

gepe
14. pro 2016

Prvni byl naplanovan v 39tt presne na 39+0, druhy naplanovan v 39tt na 39+4.

kulihrasekzeleny
14. pro 2016

@drzticka81 A co to je nepostupujici porod? A melo mimco opravdu 4kg jak odhadovali?

drzticka81
14. pro 2016

@kulihrasekzeleny tak prvni jsem ukoncila po 8 hodinach akutnim cs, u druheho jsem doufala v prirozeny porod....termin porodu jsem mela mit 26.5. a o tom, ze to bude planovany cs jsme se z mudrou dohdodly 16.5. 🙂)) u tretiho vim urco, ze bude planovany cs 🙂))

kulihrasekzeleny
14. pro 2016

Vcera jsem cetla nejaky clanek ze vlivem evoluce lidstva cim dal tim vice zen podstupuje cisarsky rez, kvuli uzke panvi. Meli jste to take tak? Myslite ze hubenejsi zeny z uzkou panvi maji horsi porody podstupuji cs?

kulihrasekzeleny
14. pro 2016

@drzticka81 a proc si to ukoncila po 8h? Bylo to moc narocne? A jinak dekuji za odpovedi 🙂

drzticka81
14. pro 2016

@kulihrasekzeleny no nepostupujici porod -porod mi zacal kontrakcemi, dali mi atb (kvuli streptokoka), pak klistyr, nejspis mi napichli oxytocyn, pichli vodu a pak se to rozjelo na plne obratky-rodila jsem cca osm hodin, zkoncila jsem otevrenim na 9 (nejvice je 10) a pak se to asi seklo a trvalo to dlouho a furt to neslo na tech 10, pak prisli s navrhem na cs, ze pry tam mam tu branku a dite by mi mohlo protrhnout delohu (s otravou krve) -souhlasila jsem, hned me vzali na sal, dali spat a fikli me........obe deti mam 4 kg (syn 3.92, dcera dokonce 4.05 🙂)) navic syn mel velkou hlavu, takze se skutecne ta branka mohla protrhnout, syn mohl uvaznout v porodnich cestach......jsem stastna, ze to tak zkoncilo, mam krasneho, chytreho a zdraveho syna 🙂))

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru