Jsem 39tt,ráno jsem byla na kontrole u gyn. byl proveden hamilton. Hned po něm ze mě začala téct tekutina, gyn. zkontrolovala utz a taky udělala nějaký test, s výsledkem, že plodová voda to není. Ovšem od rána, ten "odtok" pokračuje docela samovolně. Není to v kuse, ale třeba co 20-30 minut cítím že něco odtéká. Někdy trošku a někdy durch. Máte nějaké zkušenosti jak poznat jestli je to plodová voda? Přes to, že lékařka řekla že není? Nebo mám počkat... mám strach, že něco zanedbám, ale zase jsem taková, že lékařům věřím. Pokud to je jen nějaká odezva od provedení toho hmatu, mělo by to nejspíše ustat, ne?
nám říkala PA že to máme nechat nakapat na zrcátko a pokud tam jsou bílé kousíčky tak je to plodovka.kdyby to byla náhodou moč tak to bys cítila po čichu.ještě prý fungují lakmusové papírky z lékárny a když zmodrá je to ono.určitě měj tu porodnickou vložku kdybyste jeli v noci ať můžou udělat test.držím pěsti! 🙂
no moč to není, děkuji za rady 🙂
Tenhle ten problem mam taky resila jsem to uz se svoji DR. ale ta rekla ze plodovka to urcite neni kdyby to byla tak to tece proudem... Uz to mam delsi dobu a newim jestli to mam resit nebo to nechat byt a minule jsem to zkoumala a je to takovy bily tekuty vytok a cejtim to cely den jak to zeme vyteka a je to dost neprijemne... pokazde mam mokre kalhotky.. Ale moje DR stim nic nedela..!
no u mě to plodová voda byla... takže doporučím ty lakmusové papírky a zkoušet... jak se zbarví do modré (s močí do modrozelené) tak šupem do porodnice, tam udělají ještě ten jejich test. RAději jet 100x zbytečně než 1x pozdě. Skoro jako já....
Vem si poporodní vložku, není parfémovaná a nezkreslí test. A když i kolem oběda bude vlhko, raději jeď. Já to měla podobně, ale i s krví. Jela jsem až v noci a dostala vynadáno, že se mohlo dítěti něco stát.
Byt tebou tak opravdu to nějak zacnu řešit v neděli jsem mela opět ten problém ze temné něco vytekalo porad jsem si myslela ze je to ten výtok a pak se ukázalo ze je to plodovka..!! Tak si prinejhorsim vem vložku a jdi do porodnice nebo kde to dělají řekni jim co mas za problém a ono ti to hned řeknou co to je nebo na gynde tam to potvrdily me...!!!!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vzala bych si intimku a ráno sjela do porodnice aby udělali test tam.