Je to plodovka?

rohatazizala
17. únor 2018

Ahoj holky, jdu si pro radu od zkušenějších. Nevím, jestli mi praskla voda. Sice ze mě nic neteče, ale mám tam dole vevnitř mokro, jestli mě chápete 😀 hlenová zátka to asi nebude, je to spíš voda, než aby to bylo jak sopel. Bolesti žádné pravidelné nemám, ale jasně, ty nemusí být. Právě zvažuju, jestli jet na kontrolu do porodnice, termín mám za 3 dny. Akorát jak píšu, nic ze mě nevytéká, takže žádnou vložku na test jim dát nemůžu. Leda bych se s ní pořádně utřela 😁 Díky za názor.

rohatazizala
autor
17. únor 2018

Jinak na poslední kontrole jsem byla v úterý a to jsem čípek měla zavřený na 2,5 cm. A v noci, když jsem šla na vecko, tak jsem cítila takové to lupnutí, ale v zádech v kříži, tak nevím, jestli to s tím souvisí.

sajul
17. únor 2018

Myslím, že kdyby ti praskla voda, tak to poznáš.. není to totiž úplně málo vody a hlavně opravdu teče.. pak třeba přestane a jak se mimčo poposune hlavou dolů zase teče 😉 taky jsem si myslela, že nepoznám až mi praskne voda, ale to snad ani nejde nezpoznat, bylo to jak kdyby podemnou někdo vylil sklenici vody 😀

nat
17. únor 2018

@rohatazizala No ja bych rozhodne jela a na nic necekala.Plodovka muze odtekat pomalu, a jet radsi 1 x z zbytecne 😉

prcekverunka
17. únor 2018

@rohatazizala Pro klid jet můžeš, ať Tě zkontrolují. Ale prasklou vodu bys poznala. Může sice odtékat po troškách, ale jak praskne, tak už prostě teče. U mě to bylo, jako bych se trochu počůrala. A pak už to bylo pořád. Vždycky po chvilkách jsem cítila, jak teče.

rohatazizala
autor
17. únor 2018

Tak trochu mi ještě vrtá hlavou, jestli by mi vlastně mohla prasknout a odtéct plodovka, aniž by mi odešla hlenová zátka. Protože ta zatím určitě neodešla.

sajul
17. únor 2018

@rohatazizala jasně, že může. Přesně to se stalo mě. Ležela jsem v posteli, když jsem vstala, bylo cítit lupnutí a pak už mi po nohách tekla voda. Pak chvilku klid a když začala téct voda znova, tak už šla i se zátkou.

bbn
17. únor 2018

@rohatazizala mne praskla voda 2x a Zátka vždy šla až potom. A u druhého porodu mi vida začala pomalu odtékat už několik hodin před opravdovým prasknutim, byla jsem dole furt podivné mokrá, vždy jen par kapek a dost. Prave prasknutí nastalo až tak 5 hodin po tomhle a bylo to opravdu lupnuti až kopnuti v břiše a to pak vyloženě teklo.
Teď už zhruba týden 14 dni cítím dole taky mokro, hlavně v noci. Ale pročítám to spis výroku, který je teď ke konci běžný, nebo tomu, ze je mi v noci vedro a potim se. Doma mám od PA temesvaryho roztok na rozpoznání plodovky, ale ani jednou to ještě nezmodralo. Takže buď si tam pro svůj klid zajed, ale taky pocitej s tím, ze si té tam můžou už nechat, nebo ještě počkej, jestli nezacnou kontrakce nebo jestli voda opravdu nepraskne.

rickym
17. únor 2018

@rohatazizala voda mi praskla, vody bylo fakt dost, odtékala postupně, pořad plná vložka. Hlenová zatka šla až po prasknutí.
Pro klid duše můžeš jet nebo počkat co se bude dít dál😉

hanka_12345
17. únor 2018

@rohatazizala taky bych radeji jela...me teda rupla voda a bylo to jak kdyby ze me vytekl kybl a celou dobu nez.me dovedli na box.to ze me.teklo...az sem si rikala ze to neni mozny...teklo to nepretrzite.
P.s.jak jste dopadla?

hanka_12345
17. únor 2018

@sajul a podemnou kybl 😂

sajul
17. únor 2018

@hanka_12345 asi mělo dítko hodně vody v bazénku 😀

hanka_12345
17. únor 2018

@sajul jooo😂😂😂musela jsem sedet na prebalovaci podlozce 😂😂😂😂

sajul
17. únor 2018

@hanka_12345 tak teď si mě pobavila 😂😂

rohatazizala
autor
17. únor 2018

Tak zatím vyčkávám. Pořád nic neteče, ale pořád cítím to mokro. Manžel vyvenčí psa a asi teda zajedeme, pro jistotu.

zutinka
17. únor 2018

Mě prdaly plodovku v porodnici.Tak pak dej vědět jak jsi dopadla!

bbubble
17. únor 2018

ja som ku koncu tehotenstva mala stale taky hodne vodnaty vytok. ale mozne je vsetko, daj vediet 🙂

rohatazizala
autor
17. únor 2018

Holky a nemůže to nakonec být ta hlenová zátka? Všimla jsem si, že ten výtok je čirý a teďka už tam byl i kousek hlenu a navíc to i na prstech tak trochu lepí 😀 to asi nebude plodová voda.

pucmelinka
17. únor 2018

Mne praskla plodovka,vyteklo ale fakt malo,na vlozce do porodky nic nebylo...a 4 hodiny na to jsem porodila...

ada22
17. únor 2018

Já takhle jednou byla na kontrole, že mi přišlo, že mi malinko odtéká voda. Na vložce nic, ale za tři dny už bylo na kontrole vody na ultrazvuku málo. Takže možné to je.

bbn
17. únor 2018

@rohatazizala no tak to spis vypadá na tu zatku 😉

amoretspes
17. únor 2018

Pro klid duše si Vem intimku a když pojedete náhodou,vem ji s sebou a oni na ji udělají test zda ke to plodovka nebo ne

beruda
17. únor 2018

@rohatazizala mohla, mně se to stalo v 35 tt

hanka_12345
17. únor 2018

@sajul ja sem nechtela zas*at auto 😃 manzel si ze me pred porodem delal srandu ze si poridi igelit a jak prislo na vec tak nervni ze se na to mam vyprdnout a jedem 😂

beruda
17. únor 2018

@hanka_12345 stačí jednorázová přebalovací podložka

hanka_12345
17. únor 2018

@beruda vsak tu myslim

rohatazizala
autor
17. únor 2018

Holky tak voda mi nakonec praskla sama o pul 6 vecer. Bohuzel mam porad zavreny cipek na spicku prstu, takze dostanu vyvolavaci tabletu a uz jen cekat a cekat az budu na 10 cm.

rickym
17. únor 2018

@rohatazizala hodně štěstí🍀...já se po prasknutí taky vůbec neotevirala, dělali se mnou psí kusy a porodila jsem po 10h od prasknutí..☺️

sajul
17. únor 2018

@hanka_12345 to chapu, ale taky bych to asi tak resila.. samotny mi bylo neprojemny jak to porad tece ... nechtela jsem vypadat, jsko kdyz jsem se pocurala 😂

sajul
17. únor 2018

@rohatazizala preju atmas rychlej a hladkej porod 😊

hanka_12345
17. únor 2018

@sajul no ja jsem tam dosla a sestra:tak me ukazte vlozku ja si to zkontroluju...tak rozepnu kabat...kalhoty durch az ke kolenum😂 a ona:"hm tak to asi ani nemusite"😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru