Včera jsem byla na kontrole, kde mi bylo řečeno, že na křivce po natáčení jsou jasně vidět poslíčci. Každý den teď, asi tak týden, chodím na WC na ,,velkou", občas mi tvrdne břicho, ale asi ne bolestivě a ne moc, protože to fakt málokdy postřehnu. Občas cítím takové ostré píchnutí až tam dole a někdy je malá fakt akční. V noci, přes den ne, mě trápí bolest kyčlí, někdy je to fakt taková tupá bolest, jindy zase křeč v lýtku jakobych měla skříplý nerv... Doktor mi včera řekl, ať si dám ještě obden magnezium, že v září bysme ho kdyžtak vysadili úplně. Tak si říkám, jestli tam nechce mimčo ještě udržet? 🙂
Ja jsem Magnosolv,brala skoro do konce... Nasadili mi ho ke konci kvůli šíleným křečím do lýtek...a brala jsem ho od 38t asi 2x týdně. Ale už si to moc nevzpomínám.Porod to byl druhý a dost rychlý,takže bez účinku😊
Magnesium už neber. Poslíčky jsem taky měla při posledním natáčení.
magnesium se pry od 34tt uz brat nema.. do 34tt ano ale pak uz bych ho radeji vysadila..
ve 38. tt nevidím důvod.... to co popisuješ je dobře probíhající příprava na porod... já ji ale takhle měla u mladší asi 6 týdnů a narodila se 4 dny před termínem 😉 ale porod byl lehký, velmi rychlý, krásný 😵
magnézko bych už nebrala
@jetynka Nee, neřekl proč nych ho měla brát, jen že bych v září magnesko případně už vysadila. Když jsem byla asi tak před týdnem v porodnici s podezřením odtoku pkodovky, tak tam místní doktorka řekla, ať ho přestanu už pomalu užívat...to, že by se od toho 36.tt nemělo brát jsem slyšela taky, tak mě zarazilo, že mi teď řekl tohle...
@monyszek Tak proste doktora neposlechni a uz ho neber 🙂 Jako v tuto chvili neni uplne potreba miminko nasilim udrzovat, takze magnesium je dle meho nazoru zbytecnost v tuto chvili a akorat ti to zpusobi kdyztak slabe kontrakce. Takze za me - vysad' ho a doktora neres 🙂 Taky kolikrat doktory uplne ve vsem neposlechnu.. kazdej ma jinej nazor a obcas ti predepisou neco, s cim treba uplne nesouhlasis atd..
mě ho doktorka doporučila ještě v 38tt kvůli křečím do rukou a nohou které mě dost trápili a nemohla jsem spát. Občas jsem si dala takovou tu šumivou tabletku co se rozpustí ve vodě, ale nijak jsem to nepřeháněla s množstvím a i tak se ty křeče trochu zmírnili. Nakonec jsem rodila den před termínem a to při velmi rychlém porodu🙂 tak třeba ti to dal taky kvůli těm křečím do lýtka... nevim, radši se optej...
Brala jsem magnezium až do porodu (hrozné křeče v noze) a rodila jsem v pohodě a rychle. Bez horčíku bych se nevyspala :( Křeče jsem měla jen v noci.
Hmm je fakt ze ja mam taky krece v nohou a magnezium je to jediny co mi pomaha.. tak ted uz nevim, jestli to mam ve 34tt vysadit nebo ne.. asi se zeptam doktora.
tohle je asi dost diskutované téma... já jsem to řešila u prvního syna, měla jsem křeče v lýtkách a v noci mě to několikrát budilo a dr. říkal, že magnezko brát můžu do poslední chvíle, že tělo při porodu všecho během pár hodin vyplaví ven a na dělohu to pak vliv nemá.... brala jsem rozpustné tatblety a občas pila minerálku magnesia a porod proběhl bez komplikací, od prasknutí plodové vody byl prcek za 6,5hod na světě 😀 JInak první těho v pohodě, žádní poslíčci, dřívější tvrdnutí a pak pic a šlo to ráz na ráz. Bude to dost individuální. Podle mého názoru je magnezko menší zlo než si při porodu nechat píchnout oblbovák.
Teď už mě křeče berou daleko dřív než u prvního těhu a taky mi občas tvrdne břicho a tak opět beru šumivé magnézko a piju minerálku (nemám z ní celý pitný režim) a křeče jsou mírnější a zlepšuje se to, takže ho budu určitě brát co nejdéle to půjde. Je to i výborná prevence proti zácpě.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nejsem doktor, ale myslím, že magnezium by se už od ukončeného 36tt nemělo brát...