Je možné otěhotnět hned po porodu? Kojení místo HA

nikkyna
1. lis 2015

Vím, že kojení jako antikoncepce nefunguje, přesto se chci zeptat, jestli je možné otěhotnět hned po porodu nebo chvíli trvá než se nastartuje ovulační cyklus? Mám 5 týdnů od porodu a s manželem pros jistotu používáme kondom, ale říkám si, jestli je to opravdu nutné.

melodygirl
1. lis 2015

@nikkyna to už máte styk tak brzy? Mělo by se dodržet šestinedělí, i když přímo nekrvácíš. Když už, tak bych kondom minimálně z hygienického hlediska používala. Do tvé hladiny hormonů nikdo nevidí, tak těžko říct zdali pokud už nekrvácíš nemáš nastarovaný cyklus, ale je to spíš méně pravděpodobné, ale na kojení jako antikoncepci bych nespoléhala

teeerez
1. lis 2015

Chvilku to vetsinou trva nez se nastartuje cyklus, smula je ze nevim jak dlouho to bude trvat u tebe :D nekdo i pres kojeni dostane prvni MS hned po sestinedeli, nekdo po roce nekdo vubec protoze stihne rovnou znovu otehotnet 🙂
Jedine po navsteve na gynde, doktorka pozna jestli nejblizsich cca 14 dni je to jeste bezpecne nebo uz ne 🙂

mysonek
1. lis 2015

@nikkyna u každého to je jiné. Chtěli jsme děti brzy po sobě, takže jsme si pozor nedávali a přesto jsem otěhotněla až po roce, když jsem přestala kojit. Takže teď podruhé se občas na kojení spolehneme. Pokud kojíš plně, nemáš víc jak jednu 6 hodinovou pauzu mezi kojením a nemáš menstruaci tak je otěhotnění málo pravděpodobné. Nicméně ne nemožné.

naho31
2. lis 2015

Ano, ano. Kazda to mame jinak. Ja se podivam na trenky a jsem tehotna. Takze jsem si nechala napsat antiko. Pokud nechces deti hned po sobe, radeji se chran.. 🙂 Jistota je jistota.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru