Holky mam dotaz, v prvnim tehu jsem posilovala panevni dno ale ty svaly se tak stahli ze malej me pekne potrhal a to mel 45cm a 3000g. Mate nekdo zkusenosti ze je druhy porod v pohode nebo by se to mohlo opakovat. Je mi jasne za kazdy porod je jiny ale nechtela bych dopadnout jako predtim.
No ja mela prvni porod s nastrihem ( Filip se dral ven s rukou vpred jako Superman 😀 ) a druhy bez nastrihu jen s malym natrzenim v zasite jizvicce po prvnim porodu. Holky nebojte bude to ok 😉
Zadnou pripravu predtim jako masaz hraze a epino jsem nemela a bylo to v pohode 😉 ( deti 3210g a 3300g )
pa
doporučuju vyzkoušet malíky a lněné semínko, tím se nic nezkací, nebo se prodávají ty porodní gely, ale nevím jestli to fakt pomůže....
doporucuji masaz hraze,sval se vytrenuje a rozpruzi,takze se nanatrhne a nebo min. Ja masirovala,takze z vlastni zkusenosti vim,ze po par masazich,se mi posevni sval natahl daleko vic,nez pred masiroavanim. Natrzena nejsem ani jednou 😉 Kamaradka pri prvnim porodu mela taky velike natrzeni a pri druhem masirovala a byla spokojena. Info urcite najdes na netu o tom. STaci jen koupit panensky ol.olej treba a masirovat 1x denne,ale nevim od ktereho tydne tehu se to uz dela,ale jeste mas more casu
já jsem měla první porod s nástřihem /mimi 3020 g) docela velkým, dlouho bolelo, u druhého mimi /3030 g) taky nástřih, furt jsem čekala, kdy to začne bolet - vůbec nezačlo, asi měl doktorka zlatý ruce
Já jsem byla při prvním porodu nastřižená a taky mě to trápilo dlouho, při druhém jsem se jenom maličko natrhla sama (2 stehy) a vůbec jsem o tom nevěděla 😉
1. porod ruptura cipku a nastrih, bolestive cca 3 tydny, hojeni nekomplikovane, ale udelal se mi nehnisavy hematom, mela jsem to vic masirovat, pak by to bylo lepsi. Dite 3,75 kg a hlavicka cca 35 cm, ke konci mu padaly ozvy, tak se muselo chvatat, mozna proto ten nastrih a celkem velikej.
2. porod miminku se darilo dobre, nechali tlaceni plne na mne, cekali a PA hraz jen chranila, ruptura 2.stupne (tzn. bez svalu), siti delsi nez u prvniho, ale hojilo se dobre, po tydnu uz jsem o tom nevedela, zotaveni po porodu mnohem rychlejsi. Dite 3,6 kg, hlavicka 36 cm.
Nedelala jsem zadnou masaz hraze ani epi no, poprvy jsem poctive pila malinik a sliz z ln. seminka, podruhy nic (trosku malinik), dlouho mi hrozil plan.cisar (KP, otocka zpet na posl chvili), taky jsem mela varixy a proto cviceni s epino neuvazovala, mozna kdybych cvicila, bylo to jeste vic v pohode. Ale s rocnim deckem na krku jsem az tak nestihala a porod neresila 😅 ucinek maliniku ani seminka jsem nejak necitila, otvirani dlouhe a 2.doba porodni u 1.porodu takztez dlouha a komplikovana. Ale nic se tim nezkazi 😉
Já jsem tedy byla natržená až tam.... a mám docela strach, jak se bude chovat ta jizva při porodou. Přeci jenom stále táhne i při vyšetření na gynekologii 😖
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No, sice Ti neporadím, ale já měla malou kleštěma -dohromady skoro 80stehů -vevnitř, venku - takže taky udělám cokoliv proto, aby se to neopakovalo 😖