Dobry den, zajimalo by me ze zvedavosti jaky obvod hlavicky mely vase 4 kilove (a vice) deti pri narozeni?
Dcera se narodila s 4140g a hlavicku mela 36,5cm. Ted udajne opet cekam vetsi miminko/kluka a tak nad tim stale premyslim...
Cvicim s Aniballem, prvni porod jsem mela bez jakehokoliv poraneni (taky jsem cvicila).
Obě mé děti mely 4 kg a obě hlavičku 37 cm. Dcerka mela dokonce 55 cm na délku 🙂
Starsi syn mel 4250g a obvod mel 38cm a mladsi 4300g a obvod 36cm. Nikdy jsem s nicim necvicila.
Syn 4140g/54cm obvod hlavy 34,5cm. Porod bez nástřihu a bez poranění.
Dcerka 4315g 51cm obvod 35cm zadne poraněni, jen skrabance jak tomu rikali doktori 🙂 necvicila jsem snicim, jen jsem brala lnene seminko a pupalkovy olej.
Dcera 4440 gramů a 55 cm, obvod hlavy 34,5 cm. Necvičila jsem, pila jsem jen maliník a měla jsem tři stehy. Nikdo nečekal, že bude tak velká, váhový odhad byl 3,8 kg 🙂
Dcera 4,05kg, hlavička 36cm,délka 55cm
Váha 4 kg přesně a obvod 35,6.
@pavlinakm syn 4120g a 53cm, hlavička 37cm,cvičila jsem tuším ,,jen" do 25 a nakonec akutni císař takže nedokážu posoudit
4300g/53cm a obvod hlavy 39cm. Cvičila jsem s aniballem, malinký nástřih na 2 stehy. Hlavička vylezla hezky, hůř šly ramínka.
Dcerka měla 4150 g, 55 cm a obvod hlavičky 35 cm 😊
4 kila rovné, 54 cm a hlavu měla 36 - necvičila jsem s aniballem, jen obyčejné cviky na posílení dna pánevního a měla jsem jen 5 vnějších stehů bez nástřihu
Dcera mela sice "jen" 3,62kg, ale hlavičku i tak 35,5cm a ještě si k ní nacpala ruku. I tak jsem měla jen 2 kosmetické stehy, jeden vnitřní, jeden vnější. S aniballem jsem měla nacvičeno 28cm
Dcera 4410 g a 55 cm a obvod hlavičky 37 cm a necvičila jsem nic a po porodu 3 maličké stehy po.nástřihu
syn 4150 g a 53 cm, hlavu měl 36 cm. S anibalem jsem vůbec necvičila. Sice mě museli trochu nastrihnout, ale po týdnu jsem ani nevěděla, že jsem rodila.
Holky mely obe 3950g, starsi 49cm a hlavu 36cm, mladsi 52cm a hlavu 33cm. Ale obe jsou cisarem.
Sestriny kluci meli 4300g a 4200g a 53cm ale hlavicku “jen” 34cm a rodila oba v pohode bez problemu. S anibalem necvicila
Jak tak koukam neni zarucene ze vetsi vaha = vetsi obvod hlavicky. I deti pod 4kg mohou mit vetsi... To je utišující 👏😊
Syn 4110 g, hlava 39 cm, porod císařským řezem 12 dní po termínu, neměl vůbec hlavičku sestouplou a já byla zavřená jako pevnost...
Druhý syn 3100 g, hlavička 36 cm, stejný problém, akorát přeskočili fázi přenášení a vyvolávání a šli jsme na sál hned...
ono asi nezáleží na váze dítěte .. mě malá měla 2150 gramů a měla 33 cm hlavičku což není úplně tak velký rozdíl od některých 🙂 a to se narodila jenom 42 cm 🙂
Podle mě obvod hlavičky s celkovou váhou příliš nesouvidí. První syn měl 3,6 kg a hlavičku 39,5 cm, druhý syn měl 3,8 kg (odhad váhy před porodem byl přes 4 kg) a hlavičku 36 cm.
3830g a hlava 36cm
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pavlinakm Dcera měla čtyři kila a hlavu 35.