Ahoj, jsem po třetí těhotná, první porod byl vyvolávaný (41+4), druhý byl sekcí (mo-bi dvojčata) a teď mě čeká třetí porod....jak se to blíží, tak v člověku to začne šrotovat. Tak by mi zajímala vaše zkušenost. Jestli jste rodili před termínem nebo po a jak. Já vím, že porod je čistě individuální záležitost. Ale spíš jen tak pro zajímavost 🙂 Díky moc.
@yennefery Ahoj, měla jsem první porod taky vyvoláváný (40+3), druhý spontánní (39+6) a třetí spontánní někdy koncem 42.tt, přestože Dr. tvrdil, že to určitě bude dřív. Jenže já měla týden po termínu ještě víkendové školení a moc jsem tam chtěla být, takže jsem se s mimčem domluvila, že potřebuju, aby tam ještě chvíli vydrželo. A do vyvolávání už bych nikdy nešla.
@denca033 no to ten můj taky :D jsem si říkala, jestli to je normální, páč s holkama jsem to nezažila....to byla pohoda....a dr. že to tam má pěkně vytahaný, tak tam má na to kopání místo.....Strašný!!!! kolikrát mě tím kopancem vzbudí uprostřed noci a já se leknu, co se děje.....
@fenny proč vyvolávány už nikdy? Je to více bolestivé?
Já za sebe můžu říct že jsem měla všechny 3 císařem. Ani jeden plánovaný jsem nestihla všechny 3 byly akutní. První byl 39+5tt druhý 37+3tt a třetího mi praskla voda v 34+5,ale ještě malou udržovali a nakonec přišla na svět 35+1tt. Všechny 3dětičky měly svou hlavu. Jak s příchodem na svět tak i s tím že ani jedno se neotočilo 😀😀
Taky museli vyvolávat. Tentokrát tbl nepomáhaly. 3 dny jsem byla bez vody. Kontrakce byly ale neměli vliv na porodní cesty. Pořád odběry jestli nemám zánět. Nakonec ten 3.den ráno kapacka s oxi a za 50min byla venku. Špinavá, přidušena.. Já totálně vyčerpaná. A to jsem si přála přirozený a rychlý porod bez jakéhokoliv zásahu. ☹
@matkacekatelka To většinou taky, ale hlavně má vyvolávání dost podstatná rizika (která samozřejmě doktor neřekne a podle mě jsou o dost horší něž rizika přenášení, které mimochodem nastává až po ukončeném 42.tt), mimo jiné je celkem velká pravděpodobnost, že porod skončí akutním CS jenom proto, že se do něj zbytečně zasahuje. Takže za mě buďto je vážný důvod rovnou k císaři (v případě skutečné komplikace) a nebo není důvod ani k vyvolávání. Vyvolávat porod jenom proto, že to jde, je podle mě fakt blbej nápad, bohužel většina porodníků tento názor nesdílí.
@yennefery já byla na vyvolání a teda v pohodě. Byl to můj třetí porod, první vyvolaný. Vyvolavali mi ho dva dny, ale neměla jsem žádné bolesti, až poslední dvě hodiny. Porod hodně rychlý 🙂
@aleenka1234 A ty předchozí byly tedy normálně rozjetý? Žádná sekce?
Já měla 2 porody vyvolávané (oba z důvodu velikosti), to mi bylo 23 a 25 let, asi jsem to moc prožívala, ale člověk nevěděl, do čeho jde. 3. porod v 38 letech, hrozně jsem se bála - těhotenství bez komplikací, v 38tt mi sama ráno ve 4:00h praskla voda, do nemocnice jsme dorazili v 6:00, protože se pořád nic nedělo, až pak teda nějaká slabá bolest jako kontrakce 🙂, ale dalo se to vydržet a v 11:30 malej na světě na tři zatlačení 😉 . Teď jsem 37tt a doufám, že to půjde taky tak v pohodě. Hrozila sekce, protože se malá před 14 dny otočila zadkem, ale teď už je zase hezky zpátky po mém přemlouvání a doufám že i zůstane, protože jsem docela těžký astmatik a představa jak pořád kašlu s jizvou na břiše a do toho dva prcky, ta se mi opravdu nelíbila 😒
U tretiho porodu mi praskla voda a rikala jsem si,ze jeste pouklidim,protoze hlidat deti u nas mela tchyne a ta je hodne na poradek...nakonec jsem se na to vyprdla a zavolala sanitku.rodit jsem zacala uz v ni,takze zadna hekarna,zadny cekani na porod,ale rovnou na vysetreni a na sal. Voda mi praskla ve 23hod vecer a v 00:30 byla mala na svete. Byl to muj nejrychlejsi,ale nejbolestivejsi porod.bolesti byly tak velky,ze mam csechno v mlze,nepomatuju si skoro nic..u prvniho jsem rodila 30hodin a u druheho 7hodin,druhy porod byl pro me nejhezci🙂 ja teda nemela ani u jednoho epidural,toho jsem se bala vic jak porodu,ale mela jsem je vyvolavane ty prvni dva🙂
Já měla první vyvoláváný 41+1. Porodila jsem až druhý den večer. Druhy vyvoláváný 41+3 jsem porodila v ten den ve 15:20. Třetí jsem si říkala, že stihnu snad do oběda. Taky vyvoláváný 41+1 a porodila jsem v 22:11. Doktorka říkala ukázka dokonalého porodu. Porod jako takový začal okolo osmé a pak to byl frkot ☺
@jazizalova tak to budu moc držet palce. Taky se snažím myslet pozitivně a že to vše půjde samo 🙂
@veruvojtkova mě hlídat tchýně, tak se taky snažím uklízet😂 ale to muselo být docela hardcore v ty sanitce....ono je asi lepší, že to tělo ty nejhorší věci dokáže vyselektovat a člověk si pak pamatuje jen to dobré....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@yennefery ahoj čeká mě též třetí porod. Jen s tím rozdílem že vím co mě ceka. Předchozí porody oba cs. Teď v listopadu znova cs.