Ahoj, jmenuji se Marketa čekame druhe mimi a hrozne se boji aby porod nebyl jako ten prvni. Rodila jsem tri dny zadnou jinou tak hroznou boles jsem nezazila, pak mala zacala odchazet takze akutni cisař. No chtěla bych se zeptat, jake byly vase porody po prvnim nepostupujicim porodu. Díky 🙂
@luciesofi je uz jsem to precetla 🙂 no krasnej porod nadhernej🙂 ten ,,mindrak,, z prvniho porodu mela jsem a mam neco podobneho hrozne mi to bylo lito ze jsem to nezvladla a mela jsem trochu depky z prazdneho domecku asi telu nejak nedoslo ze malinka proste se narodila jinak .... furt jsem mela tendenci si sahat na brisko a brecela jsem 🙂 samo kdyz jsem mela v naruci malou tak stestím
Taky mam popis obou porodu 🙂 druhy byl daleko lepší 🙂
@markyzka84 jsem po akutní sekci před 12ti lety a teď krátce po vaginálním porodu. Sice se mi to trošku zkomplikovalo a malá šla nakonec vexem, ale je to opravdu i tak krásný zážitek a pocit prázdného domečku nemám. Sice jsem po sekci neměla nějaký mindrák či depky ale ten pocit, že tam mimi není byl. Teď není 🙂
ja prave mam moznost jit rovnou na cisare tak nevim co zvolit prave proto se ptam..... jsem mala s uzkou panvi no....
musim rict ze ten porod byl tak hrozny ze mam z toho docela ,,trauma,, stale....
@markyzka84 Rodila jsem 23 měsíců po císaři přirozeně. Vše milionkrát lepší, včetně rekonvalescence. Jedna doktorka mi také automaticky nabídla zase císaře, ale já od začátku chtěla rodit přirozeně. Držím pěsti, ať ti to taky dopadne dobře.
@markyzka84 taky jsem mala a úzká a dala sem to 🙂
@luciinka001 no ja hlavne roidla tri dny ..mala mela pup. snuru kolem krku proto nesestupovala ... no a pak po oxitocinech zacala odchazet takze rychle cisa no 😖
@jenny.kay no ja musim rict ze cisar a pooperacni bolesti prochazka rajskym sadem proti porodu to sem mlatila hlavou do zdi ve sprse fakt jsem plakala..hrozne hrrozne moc to bolelo jako by mi skubali vnitrnosti ☹ ..10 hodin po porodu na nohach uz jsem byla a 16 hodin po cisari uz jsem mela malou u sebe furt 🙂 a nedala 😀
prave proto zvazuju co... ten porod pro me byl tak moc hrozny a ja byla tak hrozne odhodlana rodit prirozene :( a proste to za boha neslo ☹ ☹ ☹
@markyzka84 Já po císaři také rodila přirozeně NICMÉNĚ císař byl plánovaný, kvůli KP a přenášení zároveň. Nepostupující porod, to je jiná káva a chápu tvé obavy. Určitě ale platí, že každý porod je úplně jiný............zkusila bych to přirozeně 😉 ale netrápila bych se už 3 dny - to tě po císaři ani nenechají, takže akutně by ti ho podle mě udělali daleko dříve, než poprvé, kvůli jizvě.
Držím palce, ať vše dopadne tak jak má!
První porod císař (malá se dusila), pocit prázdnoty, depka a snášela jsem to příšerně...
Druhej porod zase císař (tenká jizva)... Předcházel tomu výhled na přirozenej porod, připravovala jsem se, doufala... No a potom prdlajz - na větu primáře "no tak miminko to rozhodlo za nás, zítra císař" nezapomenu do konce života... Bolest byla větší, rekonvalescence taky, ale už jsem věděla do čeho jdu a nějak se s tím vyrovnala líp (i když při vzpomínce jak mi spící dítě bere sestra z náruče, odnáší ho a ono brečí a brečí a já nemůžu nic, se mi do očí derou slzy i po dvou a půl letech - byla jsem 3 hhodiny po operaci, nemohla jsem jí mít sama...)
Obecně bych ti doporučila řídit se srdcem a lékaři - za "pokus" nic nedáš, oni si tě ohlídají a dají na tebe pozor, pokud by šlo do tuhého, nebo by to mělo zase dlouho trvat, tak tě říznou... Já si to, že se to podruhé nezkusilo, vyčítám dotedka...
@anetka1701 já měla plánovaný císař a měla zamluvenej nadstandard a manžel tam byl se mnou a malou jsem měla u sebe od 3 hodin po operaci az do večera, a kdyby tam manžel zůstal přespat (což mohl), tak by s náma mohla být i přes noc. Jinak mi ji donesly ještě v noci na kojení a pak hned v 5 ráno. Musím říct že to bylo fakt super 🙂
@junkka ne všude to tak jde... mně nosili děti co tři hodiny na kojení a měla jsem je - oproti tomu co tu občas čtu - celkem dost... Ale stejně jsem obě první noci po porodu probrečela, že nemám děti... U třetího už to bude jinak - tam vím že císař bude, do čeho půjdu, tak se podle toho zařídím (i kdybych měla jet rodit třeba 200km)
koukam ze je to castej pocit toho prazdnyho domecku ..taky sem slzela a po tech 3 dnech nevyspani a tech ruznejch oxitocinech a jinejch nesmyslech jsem nedokazala usnout .... furt jsem myslela na malou a čekala na ni
@markyzka84 holky, tak já teda víc rozeberu svůj druhý porod... není vždy ani po vaginálním porodu mít mimi u sebe...... měla jsem vyvolávaný porod, bolesti po 2minutách od 10:30, malá se narodila ve 20:36, po klistýru bolesti nonstop snad co minutu a půl, ani nestačila jedna kontra skončit a byla další! jak mám posunutý práh bolesti, že jsem chodila se zlomenym zápěstím týden... tak tohle jsem fakt skoro nedávala.... měla jsem křížové bolesti, od cca 18:30 jsem chtěla tlačit, ale nebylo to ještě možné, malá moc vysoko.... a kousek branky ještě zůstával.... tak od těch 18:30 do 20:36 to bylo opravdu opravdu peklo! nemít tam polovičku tak to nedám.... no nakonec vex, neměla jsem sílu přetlačit hlavičku, .. po porodu placenty masivní krvácení, celková narkoza a kyretáž... krevní ztráta 2,5 litru krve. Takže JIP.. no a malou jsem neměla u sebe ani potom, protože pooperační a potom nebyl volný pokoj s roomingem takže jsem ji měla u sebe pořád až doma.... takže ani vaginální porod není záruka toho, že máte mimi rovnou a pořád u sebe...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@markyzka84 v blogu mam popis obou porodu, tak mrkni. První dcera akutní císař (nepostupující porod), druha 20 měsíců pote přirozeně 🙂