Jaký byl druhý porod? Porodnice v Brně

nickname_ev
14. črc 2017

Ahoj

budu ráda, když se podělíte o to, jaký byl Váš druhý porod...ideálně s delším odstupem od toho prvního. Mně to vychází na 7 let, když se vše zadaří 🙂 dle plánu. Zatím jsme ve fázi snažení.

Byl druhý porod podobný tomu prvnímu, lehčí , horší?

Taky mě zajímá, jak jsou na tom porodnice s nadstandartem a vybavením. Co se změnilo za tu dobu? Byla jsem tenkrát (2011) na Obilňáku a vyšel mi nadstandart k porodu s příplatkem za tisícovku. Zbylé tři dny nebylo místo, tak jsem šla na klasické lůžkové , kde jsme byly na pokoji čtyři ženské a návštěvy mohly pouze na chodbu. Hlavní je pro mě mít nadstandart k porodu. Pokoj už se dá přežít, člověk je nadšený z miminka, nevnímá okolí a tři dny utečou jako nic. Když vyjde kolektiv, je to nakonec i moc fajn.
Máte zkuš. s lepším personálem na Obilňáku nebo v Bohunicích? Obilňák za mě skvělý přístup - měla jsem štěstí na příjemné a empatické asistentky, které byly moc šikovné. Měla jsem porod na necelé čtyři hodiny, sešily mě hezky, rychle jsem byla fit. Nemám co vytknout.
V Bohunicích můžu hodnotit jen pohotovost a chvilku lůžkové, kde jsem byla po drobném zákroku - natrefila jsem na otřesného doktora. Arogantní , slizský, prostě de*il- Huser se myslím jmenoval, dokonce jsem o něm četla, že zmařil několik porodů. nechápu co tam pořád dělá. Natrefit na jeho službu, tak raději asi porodím doma. Zase Bohunice jsou asi lépe vybavené a slyšela jsem,že mají i více těch nadstandart pokojů . Víte , jak to ted aktuálně je?

Zatím se tedy přikláním k Obilňáku.

Děkuji moc moc!

jipe
14. črc 2017

@nickname_ev pokud vím, aktuálně je jediný rozdív nadstandartu na porod v tom, že je ten porodní box větší a je tam vana 🙂 Jinakjá rodila první před dvěmalety na Obilnáku a spokojenost, na novorozeneckém se asi nezměnilo nic.

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@jipe díky🙂 a je na Obilňáku pořád jen jeden nadstandart na porod?

muhehehe
14. črc 2017

Ahoj, já jsem rodila v Bohunicích před necelými dvěma lety a teď budu zas. Za mne super. Nadstandard jsem neměla. Porodní box byl velmi hezký, moderní, vlastní pěkná sociálka, míč, soukromí, dost místa kam dát věci... vana mi fakt nechyběla a jinak ani nevím co víc bych měla v porodním boxu chtít. Personál byl bezva, ale to je vždycky o štěstí, nikde není 100% bezva lidí. Průběh porodu za mne super, nikdo mi nic nenutil, na vše se ptali. Po porodu nás nechali 2 hodky samotné s manželem a malou, jen občas asistentka zaťukala a nakoukla, jestli něco nepotřebujeme. Pokoje pak pěkné, zase jsem žádný nadstandard neměla. Na pokoji jsme byly tři. Komu spolubydlící vadí, tak jasné, ať má nadstandard, ale jinak opět si nebylo na co stěžovat. Krásná prostorná nová sociálka na pokoji, nemáme takovou koupelnu ani doma. Prostor na peřbalování miminek taky pěkný, personál opět v pohodě, měli toho hodně, ale kdykoliv jsem se na cokoliv zeptala, věnovali se mi plně, nikdo mne neodbyl. Návštěvy mohly do pokoje nebo na chodbu kde je sezení, jak kdo chtěl. S Obilňákem nemám srovnání co se týče přístupu a tak a jak tam vypadají porodní boxy netuším, ale byla jsem tam navštívit kámošku a pokoj měla oproti mně v Bohunicích fakt mega hnusnej.. I když tam byly jen 2.

monilineek
14. črc 2017

Já je pro Bohunice. Mmá tam dva POROD za sebou prošetředí podle mne luxusní služby super. Přidává jsem recenzi ve skupině porodnice-Bohunice, můžete si dohledat.

monilineek
14. črc 2017

@monilineek *jsem

portinari
14. črc 2017

A co Milosrdní, rodila jsem tam v květnu a porod paráda.

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@portinari tam nechci, ale děkuju za zprávu. na milouše jsem slyšela jsem negativní ohlasy, a když je problém, nejsou moc ochotni přistoupit na císaře, což se mi vůbec nelíbí

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@monilineek díky a druhý porod byl lepší?

monilineek
14. črc 2017

Druhy porod byl skvělej na střih sice stejně proběhl ale první doba porodní doma dala jsem si horkou vanu a nic se nezměnilo. Bolest už přicházela rychleji, něco ve mě mi řeklo jedem do nemocnice máme to 15 min čistého času😉. Zvonila jsem na porodní 13:30 natočení monitoru, otevřená na 8cm a 14hod. syn na svetě. Přesně takhle jsem si to přála protože první dcera byla vyvolávaná a to jsem tam ležel celý den navíc. A kdyby jsem měla na další děti nervy tak bych rodila klidně dál. Ale dvě stačí.

monilineek
14. črc 2017

Ještě bych napsala, že se není čeho bát myslím si ať to je jak chce, ženská mám prostě intuici a to je klíč. To druhé těhotenství jsem přenášela dvakrát Hamilton a nic tak jsem 10.9 ve 4hod ráno měli sex. Tak do pul hodky žáci malinkatý kontrakce pravidelný nic bolestivého ale pravidelně. V 6hod. ráno jsem volala mamče, že se asi něco děje ať spíš počítá, že ji malou můj chlap doveze nemohl být doma s malou má firmu a byla sezóna. No a v těch 13hod jsem frčela. Prostě jsem to hned od rána tedy po sexu cítila, že je něco jinak.

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@monilineek no to je krásný!!! taky bych chtěla. pro mě byly ty necelé 4 hodinky maximum 🙂 si pamatuju , jak mi řekly nějaký počet kontrakcí a já si je zoufale počítala na prstech ruky, pak se šlo do finále. fakt obdiv ženským, co rodí dýl. za mě je nástřih asi nejhorší z celého porodu, ale je to moment a pak o zašívání ani nevíš a máš mimčo v náručí. tak musím myslet pozitivně jako ty a taky si přivolat krátkou ,rychlou akci!
jo , dvě jsou tak akorát! už se těším

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@monilineek tak tak...k prvnímu mi teda zabral hamilton, uvidíme, jak to všechno proběhne. hlavně si zase chci koupit maliník, možná byl ten bezproblémový první porod i díky němu.

monilineek
14. črc 2017

Naprostý souhlas, kotrakce pohoda porod pohoda do toho šíleného nástřihu to je opravdu to nejhorší ale stojí to za to. Moment a když se už drží prďolka v náručí je vše jedno. Jinak mě po druhém porodu tedy ten na střih bolel víc a déle a zavinovaní dělohy mne bolelo také o něco více ale to je všeobecně známo.

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@monilineek hm bohužel píšeš, co jsem nějak předpokládala. myslím si, že když střihnou do té jizvy, musí vše bolet intenzivněji a i se hojit pomaleji, no co. nedá se nic dělat ... brr! naštěstí jsem za těch 6 let bolest trošku pozapomněla a jdu do toho!

nickname_ev
autor
14. črc 2017

@monilineek taky tak trochu doufám v samovolné prasknutí vody, jako to bylo u dcerky....napíchávání je prý děs, nevím

monilineek
14. črc 2017

@nickname_ev kočko to zvládneš a kdyby to bylo úplně bez bolesti asi by každá měla 10 dětí 😂😂😂. Zvládneš to jako každá ženská a ještě si budeš pískat, že máš druhé dítě 😂😂.

jipe
14. črc 2017

@nickname_ev ano, pokud se něco za ty dva roky nezměnilo

chimneysweeper1
14. črc 2017

@nickname_ev Já tam na císaři byla v březnu, na plánovaném, a na pokoji holka se mnou byla po urgentním, nijak ji netrápili, porod nepostupoval, tak jí udělali císaře. Personál na šestinedělí je tam super, sestřičky andělé, pokoje jen po dvou...já si opravdu nemůžu stěžovat😉

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
muhehehe
14. črc 2017

@poah Typů pokojů je asi víc.. my byli na pokoji 3 (teda jen chvíli... nebylo zrovna úplně plno.. ale pokoj prostě byl pro 3) a o koupelnu a wc jsme se s nikým dalším nedělili.. a jinak k tomu buzerování, asi fakt záleží koho člověk trefí... já jsem se jako prvorodička cítila spíš ,,nedostatečně buzerována" 🙂 🙂 Ale nic proti tomu, tak se člověk prostě zeptal, když nevěděl..

cestovatelka_terka
10. dub 2018

Ahoj holky 👶 Potřebovala bych poradit s výběrem porodnice - nebo způsobu porodu. Založila jsem na to novou skupinu, tak budu ráda za každou informaci, kde a jak jste rodily vy a co byste doporučily/nedoporučily. Nejideálněji Brno. https://www.modrykonik.cz/group/8301/ A už je nás tam víc, kdybyste se chtěly přidat a popovídat, jste vítané!❤
Nejraději bych rodila co nejpřirozeněji - bojím se ale rodit doma, ale i přístupu v porodnici 😒 Předem díky za každou radu a zkušenost ❤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru