Jaké éterické oleje se hodí pro hladší průběh porodu?

luu_ca
26. pro 2017

Ahoj,

poradíte jaké éterické oleje se hodí pro hladší průběh porodu? (Do bytového difuzéru nebo přímo masáž břicha).

Děkuju za tipy 🍀

alemari
26. pro 2017

Dali mi nahřáte pecky do polštáře, ten jsem si přiložila na namasírované břicho hřebíčkovým a levsndulovým olejem- bylo to úžasné🙂.

hanickaa.d
26. pro 2017

Mně, podle me ☺, rozjela porod levandulova esence. Koupel a v lampě

luu_ca
autor
27. pro 2017

Dekuju za tipy. levandule mi moc nevoni,ale snad se v den D zkamosime :D

hanickaa.d
27. pro 2017

@luu_ca mne taky ne! Ale proste naučila jsem se a olej od saloos není tak aromatický

alemari
27. pro 2017

@luu_ca s tím hřebíčkem je to moc přijemné, levanduli nejde poznat

luu_ca
autor
27. pro 2017

Ted jsem si koupila od Salus hřebíček, levanduli a Litsea cubeba,tak jsem zasobena 🙂 Ta levandule nakonec neni tak špatná.

luu_ca
autor
27. pro 2017

@alemari kolik kapek se prosim dává přímo na břicho?

alemari
27. pro 2017

@luu_ca dej tak, jak ti to bude příjwmné, míchala mi to p.a a dobesla vždy malý kalíšek podle potřeby. Můžeš to ale nakapat i dontěhotenského olejebod salosu.

cranbie
27. pro 2017

Ja dala par kapek levanduloveho na spanky a na energii byla fajn ruzova voda ve spreji na oblicej

cranbie
27. pro 2017

Na difuzer nezbyl cas :D

lotosek
27. pro 2017

Levanduli taky nesnáším - používali ji u nás v jeslích, abychom my prcci dobře spali - od té doby z ní mám trauma. Ovšem teď manžel sehnal doopravdický jasmínový esenciální olej (to, co se prodává v těch lahvičkách za 70 Kč, je hrozné šméčko), to je vám takový orgáč! Takže bereme s sebou naředěný jasmínový olej na masáže.

bayt
27. pro 2017

Já mám levanduli moc ráda, ale moje PA ji moc nedoporučila, spíš to prý uklidňuje a uspává. Prý je lepší rozmarýna, růže, citrusy a tak. Ale já si beru i tu levanduli, kdyby mi zrovna byla příjemná ta.

verca156
27. pro 2017

já měla levanduli a super. PS po porodu chodit do sprchy téměř vždy po wc je náročné, 3 kapky čajovníku + 3 kapky levandule smíchané s půl litrem vlažné vody jako oplach a takto se dá nahradit sprcha, netvrdím, se nesprchovat ale střídat to 😀 odkaz je na youtube(porod bez obav) já si tohle vyzkoušela a byla jsem moc překvapená jak se to rychle hojí, krásně voníš a hojíš se, užasný

evee24
27. pro 2017

Tak u nás v porodnici mi aromaterapii dělali u porodu. Něco mi dali do vany 😀 ja si to moc nevybavuji. Ale to mi pomohlo. Pak strikala porodní asistentka do vzduchu nějakou citrónovou vůni a z toho se mi chtělo zvracet. A to mi normalne voní. Ještě me masirovali necim. 😀 při porodu mi vadilo všechno. I pití

luu_ca
autor
28. pro 2017

Děkuju všem za tipy 🙂 Jak jsem psala, včera jsem mj koupila hřebíček a narazila u manžela, kterému neskutečně páchne :D Tak hledám dál

bayt
28. pro 2017

@luu_ca Zkus tu rozmarýnu nebo růži 🙂

veg
28. led 2018

Tak me pa mazala myslim zazvor. Rikala jsem ji, ze mam ssebou rozmaryn, a ona na to, ze ten je nejsilnejsi, ze ho ma taky, ale jako posledni moznost, ze zpusobuje silne kontrakce..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru