Jaká je šance na císařský řez?

monyszek
19. led 2017

Ahojte,
V 36tt mimčo bylo hlavičkou dolů, v 37tt se otočilo nožičkami a teď ve 38tt je zase hlavičkou..Ale mimčo je prý velké..Dr si prý myslí, že když jsem zvládla holku 3,20kg, že zvládnu i kluka 4,20😃 minulý týden si udělal poznámku v příkazce, dnes si k ní přidal vykřičník..Že se prý uvidí co a jak příští týden..Tak jestli má někdo zkušenost..Jaká je šance jestli císař bude či ne?🙂🙂

mishel88
19. led 2017

Ahoj,také jsem se na tuto téma bavila s dr a ta mi zdělila,že nejdřív zkusí normální porod a pokud to nepůjde nebo jedna znáš v ohrožení jde se pod nůž,také mám poslední kontrolu v pondělí, podrtzene červeným s vykřičníkem,tak jsem zvědavá

netopejr
19. led 2017

@monyszek A merili Ti někdy pánev pelvimetrem? Pokud mas dostatecne panevni rozměry, tedy ty vnitřní, tak porodis i petikilace, a to mit nebudeš. Odhady podle utz se bezne lisi o pul kila, často i o kilo, a to zel i v propadech, kdy se resi, ze miminko je velké.
Kamarádce zas rekli, ze (třetí) dítě je moc velké a neporodi ho, ze ji tak velké dítě nenecahji rodit. Do 4 kg, jinak ne. To byl cely důvod. Dotezi dělali opakovane vahove odhady krátce pred porodem, 4,5.
Dítě melo 5 a porodila ho uplne v pohodě, akorát ze jinde.
Takže pokud k tomu není objektivní důvod, bych se zdrahala, proc bys nemohla pripadne i porodit 4 kg dítě?
A stejne nejde o tu váhu,ale o obvod hlavy. Někdo rodi 3,5 s obvodem 39. Někdo 4,5 ob od 35-6, takže nejal nevím, proc je odhad hmotností miminka tim hlavním kritériem.

denisa060491
20. led 2017

Dobry vecer,ja si myslim,ze je to 50 na 50.u me nasvedcovalo vsechno prirozenemu porodu,takze jsem si ani nepripoustela,ze bych mohla jit na cisare.porod mi vyvolavali tyden po terminu,protoze se nic nedelo.nakonec pro nepostupujici porod sekce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru