Celé těhotenství mám poměrně silný výtok, bez intimky bych byla věčně mokrá. Podle gynekoložky je vše v pořádku, tělo se tak brání infekcím zvenku, takže za celou dobu jsem neměla žádné komplikace. Občas je ten výtok takový až, jak kdyby inkontinence, ale moč to není. Na fórech ženské píšou, že hlenová zátka je něco jako právě silný výtok. Můžete mi to nějak "inteligentně" popsat, jak poznám, že je to právě to a ne něco jiného (jakože někdo psal, že dokonce odešla celá, nebo jen půlka ..... jak se to pozná?) Jsem 36tt, a buď jsem demagog, nebo prostě ještě nic nepřišlo (ani poslíčci, ani nic jiného). Od 34.tt beru hořčík na křeče v nohou, z poslední kontroly mi doktorka napsala CS: 2 ... to znamená co?
Ahojky,jen jeste dodám reakci na tvůj dotaz ohledně hlenove zatky.Jedna se o rosolovitý resp. průhlednou rýmu připomínající sekret.Obvykle ho zaznamenas na toaletním papíře po použití WC.Tak ti to proklouzne a zjistíš, ze tam je toto.Me odchází tento sekret od 38.tydne resp. mi odešla trocha v jeden den 38.tydne a ted v patek zase po ve ctvrtek provedeném Hamiltonovu hmatu od MUDr..Jinak je pondělí,ja mám silné poslicky,jsem 40+1 a porod nikde. Hrozí mi císař,protože první jsem mela také císařem ve 39.tydnu z důvodu polohy plodu koncem panevnim a vahovemu předpokladu nad 3,5kg, což dcera mela 3,650kg.
Jo a kdyz si zadas do Googlu vyhledat obrázky hlenová zátka,tak to uvidíš....
@nugetka20 Ahojky, moje hlenová zátka začala odcházet v pondělí, vypadalo to jako krvavý hustý hlen, myslím, že s výtokem si ji nespleteš (někomu ji třeba ale taky vůbec nezaznamená), a odcházela mi průběžně celý týden, v pátek jsem rodila... a jinak ten hořčík máš od doktora? Já jen že by se takhle ke konci těhu už moc brát neměl, kvůli děloze, aby pak nebyla "líná" se stahovat při porodu 🙂
Me když odešla zatka tak jsem to bezpečně poznala. Je to jiné než normální vytoh v těhotenství. Byl to takový rosol potom takový spuntik a nasledoval zase rosol. Je to takové hutnejsi než normální výtok 🙂 me teda odešla během 3 hodin posledni kousek v jednu odpoledne a voda mi praskla v jedenáct v noci. Ale někomu odejde zatka i tyden dva před porodem je to hodne individuální
Já tohle ani nezaregistrovala, až mi ve vaně jeden večer praskla voda 🙂 tak ani nevím, kdy tohle odešlo 🙂
Taky jsem si myslela, že hlenovou zátku nepoznám a poznala jsem ji bezpečně, je to takovej hnus, že si všimneš, že to není normální výtok 😀 jinak mě odešla 2 dny před porodem.
V prvním těhotenství jsem zátku ani nezaznamenala, v druhém odešla pár dní před porodem. a jak píše
@te_reza fakt je to pěkný hnus, s výtokem nezaměnitelný. U mě to byl ten rosol a bylo toho fakt hodně.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat když jsem v 38+5 a v kartičce mam napsan CS 2 tak myslíte že to bude pak na cisař? Břicho mi tvrdne, mam i bolesti v podbříšku ( poslíčky), bolí mě záda, mám problem se otočit v noci, začíná mě bolet hlava a je mi nějak divně. Jsem prvorodička tak nevím právě co čekat.
@te_reza ok dobře děkuji 🙂 ja mam totiž strach, protože sem tam mi někdy bolí v podbříšku ale jsou to posličci. Pak mě bolí záda tedka už čím dal víc a hlavně mi začiná bolet strašně hlava. Ale doufám že budu rodit někdy okolo terminu. Podle ultrazvuku mam termín 30.června a podle menstruace 24.června.
@te_reza ještě jedna otazka : je normální, že mám žlutý výtok? Už to mam asi tak tyden. Pred otěhotněním jsem trpěla na výtoky.. a kdyz už jsem byla tehotná tak jsem měla už i 2x čipky na výtok. A ještě jedna otazka :D jestli je normalni že bricho mam mekky ale jak je žaludek tak tam to mam tvrdší.
O fuj. Tak to.mi neodeslo... Me odchazi uz asi cca mesic takovej sopl lehce zelenej. Ale toto. Mno fuj 😂
Jo tohle je ještě krásná fotka 😀 té mojí byla hromada, měla jsem jí na hekárně plné ruce (odešla až po 24hodinách kontrakcí) 😀 fuj to bylo
Velebnosti jdu blejt 😂
A mela jste nejaka takovy rymovy hlen?
@kikst záleží, čemu říkáš rýmovej 😀 jako zelenej? nebo prostě slizkej a tahavej jako rýma? během těhu jsem měla spíš hustej bílej (chrání hrdlo před infekcí), až pak zátka byla hlenovitá, jako na té fotce
No to druhy, tahavy a slizky jako sopl 😂 fuj 😂 a lehce zelenej...
@kikst no jestli zelenej, tak to vypadá na nějakou infekci....
Prave ze ne... Nesvedi a nic.. A neni jako uplne zelenej kdyz je infekce, jen takovy nadech... A jsem po kontrole na infekce. Vzdycky rano to ze me vyjde, nebo po velky.
@kikst jestli jsi po kontrole na záněty a vše ok, tak to nech být a uvidíš 🙂 však už máš čas ne 😉
Cas by byl, ale nacasovani moc ne 😂 v sobotu slavime narozky te prvni... A chtela bych byt u toho 😂 kdyz jsem oslavu planovala tak jsem si to nejak neuvedomila... A hlavne uz to leze cca mesic, tak jsem si myslela ze je to ta hlenovka.. Ale podle obrazku neni 😂
Taky sem se zhnusila a cekam jestli odejde nebo tam zustane 😀
Fuj :D jsem zrovna jedla pomeranč když jsem se na to koukla :D
@nelushka1 ahojky, já mám třeba v prukazce CS5 a pan doktor říkal, že malý se ven nechystá. Přitom zhruba týden mám opravdu chvílemi velké bolesti v podbřišku. Je to velký tlak a já když to přijde, tak mám problém se udržet na nohách. Termín mám 20.8., a pohyb mi vyvolává už ted velké bolesti, které vystreluji až do přirození a konečníku. Občas je to fakt peklo 😧
@gewalaaz ahooj 🙂 ajoo to Já mela CS2 v prukazce a první termín podle menstruace jsem mela 24.června a druhy termín podle ultrazvuku 30.června. no a paní doktorka mi rekal 30.června ze si mě tam nechají a půjdu na vyvolání. Toho 30.června jsem dostala dva prášky který mě zavedli abych se připravila a 1.července mi dali hnedka ráno v 8 a pak v 10 prášek na vyvolani už. V 11 mi pichly vodu a to jsem byla otevřena na 4. A ve 12:43 se mala narodila.
@nelushka1 já jsem zvědavá, kdy půjdeme my. Břicho mám opravdu veliké a už je to peklo. Maličkého pohyby mě bolí, a strašně se těším až budu zase normálně fungovat 🙂 Mě na genetice na posledním ultrazvuku řekli, že malý odpovídá velikostně o dva týdny více, tak jsem fakt zvědavá...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
CS je Cervix Score= hodnocení čípku, v těhotenské průkazce je graf 🙂 http://www.emimino.cz/diskuse/cervix-score-37601/ cituji : CERVIX - SCORE (CS) - v dolní části dvoustrany je tabulka (zeleně) zaznamenávající stav děložního čípku, tzv. uzávěrového aparátu dělohy. Normální čípek je tuhý, uzavřený v celé své délce 2-4 cm, směřuje dozadu = CS 0. Čím blíž je porod, tím více se čípek posunuje do středu, zkracuje se, měkne, otevírá se, tlak plodu na uzávěrový aparát sílí. Stav čípku se hodnotí bodově: malá změna je hodnocena 1,výraznější 2. CS je jejich součtem. Počítá se při každém gynekologickém vyšetření, výsledek se zapisuje do sloupku označeného příslušným týdnem těhotenství. Dole je vyznačena kritická hranice v jednotlivých týdnech. Její překročení znamená varování, že hrozí předčasný porod či potrat. U donošeného těhotenství informuje CS o připravenosti porodních cest. Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.