Jak si vyvolat porod?

neliiinka
14. led 2025

Dělal jste někdo takové ty přírodní techniky vyvolání porodu? Bylinné napářky, sex, skákání na balonu, horká vana, červené víno, ananas, masáže bradavek a podobně? Bylo to k něčemu?
Vím že se říká, že pokud miminko není připravené, tak nepomůže nic, ale taky neublíží🙂 jsem teď na konci těhotenství a může to přijít každým dnem, ale stále nic🙄 mě to přijde strašně psychicky náročný tohle čekání, chtěla bych rodit co nejdříve už. Snažím se doma pořád něco dělat, setkávat se s rodinou a kamarádkami.. a přijít na jiné myšlenky, protože už mi z toho začilná hrabat🙄
Tak si chci alespoň počíst, co zabralo vám🙂

1pomnenka
14. led 2025

Nic nepomáhá, jsou to jen babské rady. Ani 2x Hamilton. Když dítě není připravené, tak s ním zkrátka nehneš. Nech ho dopéct.

1pomnenka
14. led 2025

Aha, máš do porodu 25 dní a chceš rodit? Tak to nevyjde, vždyť je to skoro měsíc. Myslela jsem, že už máš termín.

teryem
14. led 2025

Já jo. Dlouhá procházka, dvojka červeného, horká sprcha, sex ( bez ochrany 😄) ..takhle pěkně v průběhu dne postupně a dvě hodiny po sexu prdla ve spánku voda a bylo... Předtím Hamilton a nic... Ale víš co.. může to být náhoda, měla jsem termín, ale prostě jsem začala po tom všem rodit... takže kdo ví, co pomohlo a jestli vůbec něco..je to všechno ale celkem neškodné, takže za zkoušku nic nedáš... teda jestli máš termín.. hodně štěstí ☺

neliiinka
autor
14. led 2025

@1pomnenka no jakoby i doktorka když mě objednávala na pondělí na kontolu, tak naznačovala, že se dost možná neuvidíme už😄 že záleží na miminku jsem psala že vím, jen jsem si chtěla počít zkušenosti ostatních, na tom snad nen nic špatně ne?🙂

neliiinka
autor
14. led 2025

@1pomnenka navíc jsou to všechno takový “přírodní” rady, který možná nepomůžou, ale ani neuškodí, tak proč to nezkusit😄

aselluska
14. led 2025

@neliiinka všechno je to nesmysl ty jejich kontroly. Do pár hodin může porodit naprosto nepřipravená rodička a úplně stejně naopak. Tohle bych řešila až těsně přes vyvoláním, které se dá i odmítnout. Je to na konci šílený a člověk si myslí, že to nikdy neskončí a táhne se to, ale mě nepomohlo nic. Až v porodnici na vyvolání a i tak měli co dělat, aby to vůbec zabralo

daasqua
14. led 2025

Dcera byla 40+4tt. Horká vana, sex, červené víno nepomohly. Možná pomohla masáž prsou a fyzická aktivita (přerovnávali jsme knihy ve skříních ) a omylem jsem si taky lokla moc lněného oleje 😀
Syn byl naopak nedočkavý a vypustil si zničehonic bazének 37+4tt, vůbec předtím nedal žádný náznak, že chce ven. Nic mě nebolelo, ani poslíčci (hlenovou zátku nebo pokles břicha jsem nepoznala ani u jednoho dítěte). Pak to šlo rychle.

j.a.n.i
14. led 2025

@neliiinka Jo, to, ze to bude driv, mi říkali na vsech kontrolach uz od 36tt... Hahaha, ditko je 40+6, to jen tak pro presnost lekarskych odhadů.

neliiinka
autor
14. led 2025

@j.a.n.i no je mi to jasný, to tak taky často bývá🙂

junetule
14. led 2025

@neliiinka me doktorka rikala uz tri tydny pred terminem, ze uz se neuvidime asi a pak se divila, kdyz me kazdy tyden videla znova 😂 zkouseli jsme vse tyden pred terminem (jinak ze porod v terminu kvuli veku vyvolaji). Takze kazdy den caj z maliniku, vyvar skorice, hrebicek, zazvor, sex bez ochrany, dlouhe prochazky, masaze bradavek, horke koupele, aromaterapie, specialni cviky na vyvolani porodu a vubec nic. Ale nekomu treba muzou rady pomoci 👍

petulkadodo
14. led 2025

@neliiinka mně nepomohlo nic. Horká koupel, červené víno, pálivé jídlo, maliník, sex, masáž bradavek, skákání na balónu. Po termínu chtěl doktor zkusit Hamilton, ale ani ten mu nešel, jak jsem byla zavřená. 41+0 mi začala pomalu odtékat voda, ale pořád nic. V porodnici mi radili chodit po schodech, to taky nepomohlo, nakonec až vyvolávací tableta. Když miminko nechce, tak nic nepomůže.

martina1317
14. led 2025

Me porod rozjela “vyvolavaci” masaz od duly, nebyla to zadna prijemna masaz, ale masaz urcitych bodu urcitym zpusobem. Porodila jsem do 8h od masaze v 39+6tt.

nebetka
14. led 2025

Pomohl mi šikovný fyzioterapeut. Byla jsem zoufalá. 5x jsem odmítla Hamiltona a v porodnici mi vyhrožovali vyvoláváním.

nebetka
14. led 2025

@martina1317 Pamatuješ si jaké body to byly?
Já měla u toho fyzioterapeuta masáž příjemnou. Pamatuji si, jak mi jakoby energií, nějakou vnitřní silou odděloval "vak s miminem" od zbytku břicha, aby se uvolnil. Ostatní pohyby si už nepamatuji, ale bylo to příjemné, celkově uvolňující.

martina1317
14. led 2025

@nebetka tak to vubec, byla to takova tlakova masaz - klouby rukou - drit stehna z vnitrni strany, plosky nohou, ramena a sije… a pak normalne rukou masaz-hlazeni bricha a to mi hned bricho reagovalo a zacalo posilat kontrakce

honatko092
14. led 2025

Doktorka mi taky pořád říkala, že to bude každým dnem, a to od 37. týdne. Já vystresovaná, nedočkavá, každý den s pocitem "kdy už", v 39. týdnu kvůli bolesti kyčlí jsem si nechala udělat Hamilton. Kvůli nepřipravenosti (podle mě) to skončilo fakt bolestivým 10 hodinovým porodem ukončeným akutním CS v celkové narkóze a poporodní depresi, ze které jsem se psychicky dostávala půl roku. Fyzicky to byla taky bída. To já jen, jaké dopady mělo vyšetření a povídačky doktorky na mě, když jsem psychicky méně odolná. S nějakým urychlením porodu opatrně, prosím, nestojí to za to. Držím palce, přeju pohodový porod a zdravé miminko 😊

veronicka89
15. led 2025

@neliiinka upřímně bych tohle trestala ...

Čekáš dítě a snažíš se to urychlit jako čekání na Upečení dortu !

Upřímně bych se nedivil a když by tvé tělo nebylo připravené , třeba ani dítě a ještě se stane nějaká komplikace !

veronicka89
15. led 2025

Nejčastěji se děti rodí okolo 40-41 TT ( Švýcarska statistika ) nevím jak moc zasahují v ČR ..
Ale klidně i ve 42. Týdnu ...

Tělo není stroj a dítě v sobě nemá hodinky ani kalendář ...

Nějak nechápu co je na tom psychicky tak náročné ...
Jseš těhotná a až to dítě bude ,, hotové,, a tvé tělo připravené půjde někdy ven ...

Nechápu že těmito nesmysly ženská riskuje že se něco posere.

Buď ráda že všechno běží jak má ...nakupuj , relaxuj , uklizen , spí nebo cokoliv co chceš ...

Ale přestaň tlačit něco na sílu

suzanna123
16. led 2025

u me fungovalo, ale ja uz byla v terminu. Zkouset to bezduvodne pred 40. tt by me ani nenapadlo (a uz bych to neopakovala ani v tom 40., pokud by nebyl duvod)

konidana
16. led 2025

@neliiinka ty jo, ja to vubec neresila. Akorat mne vsichni strasili, ze si neuziju vanoce, kdyz mam termin 21.12. No a v pohode. Byli jsme u nasich, nic jsme neresili, 28.12 jsme se s muzem vypravili na celodenni chodici vylet do lesa... uzivala jsem si doma, ze mam klid a nic nemusim. Hodne jsem cetla (pak dalsich 15 let s detma mi to vubec neslo) Porodila jsem az na Silvestra. 41+3

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru