Dobry den, chtela bych se vas zeptat jak probíhal vas porod s dvojčátky. Byly nejake komplikace? Kolik vážili? Rodily jste přirozeně? A po jake dobe vas pouštěli domu? Vim ze to muze byt pro nekoho choulostivé tema takže klidně piste anonymně. Dekuji.
Úplně se nebudu rozepisovat o porodu, ale narodili se myslím 37+1, oba skoro tři kila. Císař ve spinálu, manžel na sále, dvojčata jsem měla hned od začátku u sebe, přes noc dula a LP v jednom se mnou, přes den manžel. Domů jsme šli třetí den na tři reversy.
@nikolhruba 37+4, plánovaný CS, chlap mohl byt u mě. Apgar skóre 10-10-10. Porodní váhy 2,70kg. Ven se jim ještě nechtělo, js to ale chtěla mít už za sebou. Když byly dopecene, nač je tam nechávat dele. Po 2 dnech jsem o jizve nevěděla. Kojeni po 2 dnech.
Dvouvaječná dvojčata. Porod 35+4, přirozený. Holky měly 46cm a jedna 2130g a druhá 2190g. Porod bez komplikací. Z porodnice nás pustily 4 den 😊
@nikolhruba Mo-bi dvojčátka,narozená 27+4tt,PV 850g a 950g,34cm.Já šla domů 5 dnů po CS ve spinálu,moje holky si pobyly v nemocnici 71 dnů...Partner to k porodu nestihl a stejně by ho prý nepustily...
Je to 16 let - porod 33+1, překotný vaginální porod - dcera hlavičkou 1480g a syn koncem pánevním 1980 g. V nemocnici 6 týdnů, nějaké problémy byly, syn hlavně kvůli porodu nožkama napřed - DMO + přidružené problémy - mohl dopadnout daleko hůř.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikolhruba Ja bych jen dodala, ze je velky rozdil mezi mobi a bibi dvojcaty.
Jak v donosenosti, tak stravenem casu v nemocnici.