Jak poznám porod?

annie24
16. črc 2017

Ahoj holky, za 18 dní mám termín porodu a jako prvorodička se bojím, že to nepoznám..každá to má úplně jinak a všechny říkají, že poznám až to přijde, ale i přes to...jak začal váš porod, jak vám bylo pár dní/hodin před porodem? Už jsem si několikrát myslela, že je o tady, ale vždycky to nějak přestalo..takže to ono nebylo :D jednou jsem je do porodky, protože jsem myslela, že mi odkapává plodovka, ale byl to jen hodně vodnatý výtok (tak mě o zmátlo). Dneska v noci mě probudila silná křeč v břiše a párkrá už mě píchlo v podbřišku, poslední dobou mě i občas bolí záda, ale ne uplně v kříži..spíš jako nad pupíkem..nález mám takový, že by to mohlo přijít kdykoliv..někdy mi něco říká, že to bude každým dnem a někdy si říkám, že budu přenášet..tak já nevím..😔 😅

karlajasmine
16. črc 2017

@annie24 Radim ti to neresit a opravdu to poznas, az to prijde 🙂 Ver mi, ze to poznas i kdybys nechtela... boli to a hodne, to proste neprehlidnes.

luj89
16. črc 2017

@annie24 do porodky se jede bud po odtoku plodovky (nevim jestli hned nebo staci do nějaké doby po odtoku) nebo kdyz mas pravidelny kontrakce.

linee
16. črc 2017

@annie24 mne rikali,ze to urcite nezaspis.Ja den predtim nevedela nic,bylo mi dobre,bez kreci,bolesti a pod. A pak najednou praskla voda.To take poznas.Je to takove lupnuti,jako kdyz praskne led.A porodni bolesti jsou uplne jine,nez poslicci.Opravdu to poznas.
A urcite to neres.Spise je to takovy strach z neznama,nez obavy,ze to nepoznas,vid?Tim jsme si prosly vsechny.At ti to vse dobre dopadne.

luj89
16. črc 2017

@karlajasmine tak ja zase cekala, kdy to zacne fakt hodne bolet, ze teda uz je cas vyrazit, a za celou dobu jsem nemela ten pocit, ze se to neda vydrzet ze chci neco proti bolesti... A to mam normalni prah bolesti. Kazdy snasi jinak jiny druh bolesti.

barchen
16. črc 2017

@annie24
Prenasela jsem 7 dni. Jako prvorodicka jsem nevedela nic. Od prvni bolesti v bedrech na kterou jsem se probudila ve tri rano az po narozeni male ubehlo 6 hodin. Na pokoji jsem lezela s maminkou, ktera rodila 48 hodin a pak SC. Je to individuani a doopravdy to poznate. V nejhorsim si vemte mobil a merte cas mezi bolesti. Ja to delala v teple vane a kdyz po bylo po 4 minutach, jeli jsme. Ale byl to rychly porod.

luska__
16. črc 2017

@luj89 Kez bych měla štěstí jako vy 😄

luj89
16. črc 2017

@barchen taky jsem takhle merila, mela jsem na to aplikaci 🙂.
@luska__ jamvzdycky rikam, ze lip snasim bolest nez takovy ty neprijemny veci jako cisteni zubniho kamena 😀. Ale kazda mame ten porod jiny, to se neda srovnavat..

eithelwing
16. črc 2017

Taky jsem si myslela, že to nepoznám a pak bude pozdě. Do mnou zvolené porodnice jsem to měla cca 30 km, tak aby nebylo pozdě. 🙂 A i když mám v rodině porodní asistenktu, bála jsem se, že to prostě nepoznám včas. :D
Ale nakonec se povedlo. První den po termínu jsem stihla udělat spoustu věcí - nákup, dlouhá procházka, upekla jsem. A večer najednou bolesti. A ne kopance, ale takové, které jsem musela prodýchávat a něco při tom ideálně držet. Cca v rozsahu 20 minut, po teplé sprše dokonce rychlejší. A teplá sprcha by měla falešné poslíčky zahnat. Tak jsem tušila, že to bude ono. A bylo. 🙂 Ovšem nástup byl pomalý, takže do nemocnice jsem jsem nastoupila až další den v noci a porodila třetí den před polednem. Nepřeji ti tak dlouhý nástup, ale prý je to u prvorodiček běžné. 🙂
Porodní bolesti opravdu nelze minout nebo zaspat. A stahy je třeba mít tak co 2 minuty, aby se šlo na sál, aspoň u mě.

petuik
16. črc 2017

U každé je to individuální, tak jak tu píšou holky🙂) Já měla u první pravidelný tlak v bříše a nic nebolelo. Po příjezdu do nemocnice a různých prvotních procedůrách, píchnuta voda a za 45 min. nebylo co řešit.🙂 U druhé mi najednou začly křížové bolesti a po příjezdu do nemocnice, opětovné procedůry, píchnutí vody a za 15 min. nebylo opět co řešit🙂) Takže držím palce ať je to rychlé a co nejméně bolestivé🙂)

mku
16. črc 2017

Ja jsem to u prvni poznala tak, ze v noci me vzbudilo nutkani na wc, ale kdyz jsem vstala tak to vypadalo jako kdyz jsem se pocurala... a ona to byla plodovka 🙂

azanka
16. črc 2017

Ja jsem se cely den citila divne, ani jsem nesla na kafe, rikala jsem si, ze pujdu druhy den. Vecer prisly kontrakce, za hodinu a pul byl syn na svete. Ale to je vyjimka, mela jsem prekotny porod, sotva jsme dojeli do porodnice. A tim, jak to bylo rychly jsem to fakt poznala. Nemohla jsem ani chodit

metallico_mondo
16. črc 2017

Cca dva dny pred porody silena unava a takovej ten vnitrni pocit ze musim neco co sem mela v planu do porodu udelat musimdo. nejakyho dne stihnout 😂 😂 jinak na odjezd do porodkzly sem vzdy cekala na pravidelny kontrakce po peti min 😉

normalnimatka
16. črc 2017

já to teda tušila taky dost dní dopředu... pár dní před jsem měla hodněkrát za den posly, někdy jsem si to i měřila, jestli je to pravidelný...párkrát třeba bylo, pak to zas odeznělo...ale nastupující porod jsem poznala.
ale všude psali,že to je o tý pravidelnosti...ale já jsem to pravidelný třeba moc neměla:/ jak to začalo, hnedka to bylo třeba po 3 minutách, pak třeba po 7, po 5...takle se to střídalo...a dost rychle se to zrychlovalo ten interval, hupsla jsem ještě před odjezdem do sprchy a už to bylo tak po 3 minutách...ale nakonec se syn narodil až za nějakejch cca 8 hodin od takle menšího intervalu...
ale prostě už to bylo pořád, i dkyž ten interval byl někdy delší. no a taky to bolelo, no... jinak a víc, než poslové...
držim pěsti🙂

prostejina
16. črc 2017

Tak, jsem se bala, ze to nepoznám..
A poznala jsem 😀 odešla mi zátka a do pul hodiny takový zvláštní stahy v břiše. Po chvilce jsem to začala stopovat... Je to jakoby se ti sevrelo něco v břiše, prostě taková křeč co přijde a najednou odezní. Fakt to poznas, bolí to jak kráva 😀

kerol2016
16. črc 2017

Já si to teda uvedmila až zpětně, že den před porodem mi bylo fakt blbě,nemohla jsem ani dovarit oběd jak mě bolely záda a křeče v břichu,takovy táhnutí dolů jakoby. Měla jsem plánovaný cisar na pondělí,ale malá chtěla už v pátek ven😀 od pul 1 v noci bolesti fakt jak kráva,ale do 4 jsem to vydržela , po sprše se to začalo stupňovat na kontrakce po 5 min v 6 h mě praskla voda ( je to fakt slyšet😀) a jeli jsme a voda tekla celých 50 km do porodnice,kontrakce po 3 min,hned mě brali na sál a 7:45 byla venku,takže já si zkusila vše i když jsem musela na tu sekci kvůli KP.
Neboj určitě to poznáš. Přeju ať vše dobře dopadne.

pucmelinka
16. črc 2017

Asi vsechny jsme se baly,ze to nepozname... 8 hodin pred prasknutim vody jsem byla na tehu cviceni a pak na gynde na kontrole,kde mi bylo receno,ze se to pripravujeme,ale k porodu to jeste neni... ja byla jen o celym dnu strasne unavena...v noci ze spani mi praskla voda,takovy hlasity krupnuti... tak jsem se vysprchla,dobalila tasku (rodila jsem o tri tydny driv) a jeli jsme...kontrakce jsem nemerila,byly slabe...v porodce je zmerili a byly po 2,5 minutach... takze rovnou porodni box a za 4 hodky byl klucik venku...

pucmelinka
16. črc 2017

@luj89 cisteni zubniho kamene je fakt hrozny 😀

tarien
16. črc 2017

My jeli do porodnice nadvakrát. Slabé kontrakce od 12 poledne, kolem 23 večer co 3-6 minut, malou jsem přestala cítit (pohyby), tak jsme pro jistotu jeli. To byli takové slabé menzes bolesti, při kterých jsem se smála a jístá si vůbec nebyla. Závěr kolem 1 ráno - nejspíše poslíčci, na porod to nevypadá,otevřená minimálně, stejně jako na poslední kontrole na gyndě, miminko v pořádku, spalo. Mohla jsem si vybrat - zůstat v nemocnici nebo jet domů - jeli jsme domů a já si spílala, že to nepoznám. Ve 3.30 mi rupla voda (nejde přehlídnout i přeslechnout), objevily se opravdové bolesti (ty poznáš stoprocentně), po 4 mě přijali na sál, před 7 ráno byla malá na světě. Šlo to pak sakra rychle. Takže to porod byl 😉 Raději jet zbytečně, pro jistotu, jsou na to zvyklí.

ivuse20
17. črc 2017

Já se taky bojím, že to nepoznám :D Jedna moje švagrová si ještě před odjezdem docela v klidu balila tašku do porodky - fakt, je že rodila už po druhé. A a druhá tam zase jela že má průjem a že zvrací a pak jí řekli, že vlastně rodí. Takže doufám, že to fakt poznám :D

pucmelinka
17. črc 2017

@ivuse20 jsem si jeste odlakovala nehty a dobalila tasku jako prvorodicka 😀 dojeli jsme do porodky a kontrakce slaboucky,jako kdyz to mam dostat...no,po chvilce uz to zacalo mit grady...

evee24
17. črc 2017

Me večer odešla hlenova zátka a ráno me vzbudily silný kontrakce. Nepomohla zadna poloha 😀 ani stát a ani sedět. Takže sem věděla že je to ono a hned byly po 5 minutach. Takže oproti poslickum sem to poznala bezpečně.

monci3
17. črc 2017

Ahoj, mě začalo pobolivat břicho v 6 večer. Ale nic hrozného,jak menstruace. Dala jsem si vanu,ale nepreslo to,tak jsem šla spát. . V noci uz jsem toho moc nenaspala. Tvrdlo mi břicho asi po 15 minutách a trochu bolelo ,Ale pořád jsem si říkala, ze porod musí bolet daleko vic. V 5 ráno ze me něco teklo,jen trochu, zadne lupnuti jsem teda neslyšela. Zbudila jsem manžela a začali jsme balit tašku. Byla jsem v 36 tydnu. . Bolesti uz byly trochu větší. Porodnice byla 20 km a cesta uz byla nepříjemná. Dorazili jsme tam asi v 7 hodin,byla jsem otevřena na 7cm,šli jsme hned na sal a malá se narodila v 8.33. Po trictvrte hodinovém tlačeni 😊 Takže ne vždy se dá porod poznat podle bolestí 😊 At ti to dobře dopadne 😊

kstablova
17. črc 2017

Já měla naplánovaný císař, tak jsem to moc neřešila a týden před plánovaným císařem (2 týdny do termínu) jsem si šla odpoledne lehnout na gauč. Probudila jsem se tím, že mě dvakrát píchlo v zádech a když jsem vstala, tak mi praskla voda. Než přijel kamarád, který mě měl odvézt do porodnice 40minut vzdálené, tak se to solidně rozjelo a silné kontrakce. voda praskla 16.20 a 18.19 byla malá akutním císařem na světě. Zpětně jsem si pak vybavila, že tři dny před porodem jsem měla průjem a asi odešla i hlenová zátka.

monci3
17. črc 2017

Potom napiš, až budeš mít miminko u sebe 🙂

lenicka2323
1. črc 2018

Dobrý den, nemohl by mi někdo poradit zda je možné že to je k porodu nebo mi jen malá kope do žeber kdyz uz od noci mam bolesti pod levym zebrem vzdy se to na chvili uklidni a pak hned znova, zátka mi uz odešla a dnes jsem 40+1.Dekuju

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru