Jak potěšit kamarádku na JIP po předč. porodu císařem?

smirda
7. srp 2014

Ahoj,
moje kamarádka dneska porodila kvůli preeklampsii v 37. týdnu císařským řezem. Je na JIPce, prďolka v inkubátoru, má 2,25 kg, 42 cm. Chtěla jsem se zeptat těch, které mají zkušenost - mohu jí na JIPku po manželovi nebo po sestřičce něco poslat? Třeba dopis, něco pro štěstí...? Nebo by jí to stejně nemohli dát a mám počkat až bude na normálním oddělení?

Díky za odpovědi 🙂

zvalentova
7. srp 2014

ahoj. dopis určitě, ale zároveň si nemyslím, že tam bude dlouho. Mám dvojčata narozena ve 36 tt, 2200 gr, a druhý den jsem už byla "vyhozena" na normální pokoj. Zeptej se rodiny jak je na tom, jestli mají zprávy o přeložení a podle toho se zařiď. 😉

terinda
7. srp 2014

Taky radím počkat, na JIP bude tak do zítra, max. pozítří 😉

madulinka
7. srp 2014

Ahoj, dopis určitě potěší.. Já rodila pro preeklampsii(hellp syndrom) v pátek a na normální pokoj z ARA mě dávali až v pondělí (možná kvůli víkendu). Dovolili mi tam mít mobil, ale byla to fakt vyjímka, víceméně jsem hodně spala a užírala se myšlenkou, jestli je malá v pořádku a kdy ji uvidím.. a pak na normálním pokoji jsem byla ráda, že za mnou chodil jen manžel..nejsem moc kontaktní typ a byla jsem ráda sama se sebou a s časopisy.. takže možná poslat nějaký časopis..Maminka,Betynka a tak 😉

zunem
7. srp 2014

Jsem rodila předčasně, ale na jipu jsem nebyla, ale holky co byly tak je lifrovali hned jak to šlo. Takže bych poslala nějakou povzbuzující zprávu a pak zašla na návštěvu. Mě to tam bylo strašně dlouhý jak jsem neměla u sebe mimina. Všechny časopisy maminka a já a betynka byly ještě horší, páč tam byli samé usměvavé matky s miminy a já měla to svoje v inkubátoru, takže za mě jinou litereraturu.

tetta
7. srp 2014

To pravděpodobně půjde zítra na normální pokoj, takže určitě počkej, pak se s ní domluv, co by ji potěšilo 😉 Asi si tam ani moc dlouho nepobudou, prcek má pěknou váhu i týden (je skoro donošený).

zaludova
8. srp 2014

Ahoj, myslím, že dopis je super nápad, ale snažila bych se ji v něm nějak nelitovat a neřešit nějakej císař nebo tak. Síš bejt pozitivní a psát, jak se těšíš na Vaše společný chvíle a tak 🙂

1velrybka
9. srp 2014

Ahoj, já rodila ve 33. tt taky císařským řezem (začala jsem v noci šíleně krvácet, bylo to jak z hororu), malá měla 1990 g a odvezli mi ji 60 km daleko do jiné nemocnice. Z JIP mě na normální pokoj přeložili druhý den (rodila jsem v sobotu časně ráno, v neděli dopoledne mě přeložili). Mobil jsem mohla mít hned, jak jsem se probudila z narkózy, tak mě každá sms potěšila, bylo to dlouhé a měla jsem děsný strach o malou. Hodně mi pomohlo, když jsem se dozvídala, kolik známých nebo jejich známých se narodilo s nízkou porodní hmotností a teď jsou naprosto ok. Jestli má přístup na net, tak jí napiš odkaz na diskuzi o nedonošených mimčech, je jich tu několik. Nebo jí klidně dej na mě kontakt, ať mi napíše. Třeba ji povzbudím, když uvidí, že moje malá neměla ani 2 kg a teď jí je půl roku a ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru