Ahoj maminky, jak dlouho po porodu jste s nastrihem tedy se stehama sli do vany? Jsem po porodu 4dny a hrozne to boli, potrebovala bych trochu relax. Myslite, ze mohu? Dekuji za rady 🙂
Vanu ne, kvůli očistkům... Kup si cokoliv s dubovou kůrou, intim gel třeba. To je super na hojení.
to ti nikde neřekli? Nebo máma? Koupat se nesmíš..celé 6nedělí../někdo poruší, o trošku dřív, když očistky už vůbec nemá..já to vydržela../
Nejde o nastrih, tomu se zas tak nic nestane. Jde o infekci, ktera by mohla do vnitr... promin, ale taky me zarazi, ze ti to nikdo nerekl...
v šestinedělí vanu určitě ne
Jen sprchovat. A mazat gelem z dubovky.
Si pamatuju jak jsem se těšila po 10 týdnech do vany,dlouho jsem se čistila. Užívala jsem si to pak i s miminkem. Sama výjimečně, mimco vědělo že nejsem v dosahu a většinou začalo řvát 😅
Já si vanu dala dvanáct dní po, taky jsem měla nástřih, ale tou dobou už jsem neměla očistky. Dokud jsem je měla, nekoupala jsem se. Ne že bych se tak moc bála infekce, ale rozhodně jsem se nechtěla máchat ve vodě, kde by se vzdouvaly kusy sliznic. 😅
Ocistky mam prave jen malinko a v porodnici o tom nepadlo ani slovo, ze se to nesmi. . .ja rodila v Ostrove a jelikoz jsem cetla nekolik zahranicnich clanku, kde maminky pisou, ze sli do vany jeste i v porodnici, tak proto se ptam 🙂 dekuji 🙂
@tripisek stejně jako při menstruaci se nekoupe (teda bez použití tamponu, ale já osobně se fakt nekoupu), tak ani v šestinedělí. Pokud by jsi byla 4 týdny po porodu a bez očistků, to bych pochopila. Ale 4 dny po porodu je to blbost, navíc i očistky se můžou ještě spustit víc. Ale je dobrý si třeba sednout do vany a sprchovat se v sedě s tím, že si trochu pohovíš, ale voda plynule odchází a nemá co natéct dovnitř.... Všechno je otevřené a možná je infekce, plus není dobré se koupat ve vodě s očistky, je to infekční a můžeš si zanést infekci všude možně...
@lv
Ahoj, je to podle názoru. Já rodila ve Skotsku a řekli mi ať jdu do vany po 5 ti dnech, že to uleví bolesti 😊
V šestinedělí by se nemělo. Já měla očistky 14 dní, když už jsem si byla jistá, že se nevrátí, tak jsem si vanu dala (cca tedy měsíc po porodu). Do bazénu jsem vlezla skutečně až po tom šestinedělí.
Stehy by nevadily, ale během sestinedeli se vana nemá z důvodu infekce a taky asi nebude úplně příjemné plavat v krvi a ocistkach (které jsou navíc infekční), tampon si taky dat nemuzes.
Tak sedaci kupel, to mi bolo doporucene 2x denne, dubova kura a este nie co si uz nepamatam 🙈 vyluhovat a 20 minut v tom sediet 😁 vanu urcite nie, ale toto ulavi fakt hodne
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím,že by se v šestinedělí nemělo kvůli riziku infekce..