Jak dlouho jste rodily?

lucinkis
12. lis 2015

Ahojky vim ze to ma kazda jinak ale jen tak priblizne,jak dlouho jste rodili.A vzit si ten entonox nebo epi?Chci to dat na cisto.Dekuju moc vsem

smallinka
12. lis 2015

Tak ono je to asi hoooodně individuální. Já teda rodila císařem....Ale mojí sestře praskla voda ráno kolem 7 hodiny a malej se narodil v 22 h. Takže docela dlouhý porod, bolestný kontrakce měla odpoledne....a malej jí dal zabrat. Nakonec dostala teda tabletku na vyvolání, aby to šlo rychleji kvůli malýmu. Epi měla určitě....Někdo jiný zase rodí 2 hodiny se vším všudy. Nedá se to říct obecně. Spíš na to nemysli a ono to nějak proběhne, teď s tím stejně nic nenaděláš....

zuzapra
12. lis 2015

Ahoj. První mimi 39+1 - 2 hod (vodu mi pichali v nemocnici). Druhé mimi 41+2 - málem jsme nedojeli do porodnice, cca 15 min (voda mi odtekla doma, zhruba 50 min před narozením dcerky). Bez ničeho. Měla jsem krásné porody a moc moc moc za to děkuji!!! Hodně štěstí. 😉

evaamy
12. lis 2015

13 hodin, necelá hodina z toho bylo tlačení. A bylo to v pohodě.

andelka
12. lis 2015

Prvního 9 hodin, druhého 5 hodin, kromě oxytocinu na pomoc při vypuzení placenty jsem neměla nic jiného.

alyssa18
12. lis 2015

12 hodin v porodnici + to, co jsem přetrpěla doma, než mi došlo, že už je to ono. Můj porod byl dlouhý a náročný, ale je to ta nejkrásnější životní zkušenost. 🙂

misar91
12. lis 2015

já (prvorodička) rodila jsem cca 6 hodin od první kontrakce ale...kontrakce od první chvíle po 2 minutách takže docela mazec ale venku na 3 zatlačení.... 🙂

franerka
12. lis 2015

32 hodin od samovolného prasknutí vody....měla jsem epi páč jsem celou dobu měla kontrakce a ke konci už jsem to nedávala....doufám že druhý bude lepší...ale neboj zvládneš to tak či tak....a nějak to bude...

misar91
12. lis 2015

joo a ještě jsem zapomněla dodat že když jsme přijeli do porodnice,paní doktorka se mě zeptala jestli chci epidurál.byla jsem přesvědčená že to zvládnu bez něj a ona mi na to moje NE řekla,že už by mi ho stejně nemohli dát,že už je pozdě....každopádně,můj názor je ten,že každá žena by si tím měla projít,je to náš úděl a stejně nakonec přijdeme na to,že at to je jaká bolest,stojí to za to ;)

evavanda
12. lis 2015

Do porodnice mě vzali v 7 ráno, odpoledne začaly bolestivý kontrakce (před tím to byla pohoda), ve 22 mi praskla voda, v 1 ráno jsem si nechala dát epidural (veliká úleva od bolestivých kontrakcí), ve 4:30 jsem začala rodit - tlačit a jelikož byla malá šprajclá, vytlačila jsem ji až v 8:05, takže ta závěrečná fáze byla hrozně dlouhá.

mysicka_lb
12. lis 2015

Ahojky, nástup kontrakcí ve 4 hodiny ráno, nástup na porodní sál ve 14 hodin odpoledne. (Předtím jsem byla doma, protože kontrakce ještě nebyly po 5 minutách - i na ten sál mě přijímali ještě s kontrakcemi po 7 minutách, ale už si mě tam nechali). Prcek se narodil v 19 hodin. To vlastní tlačení trvalo snad ani ne půl hodiny, to bylo extra rychlé.

ladyhacek
12. lis 2015

měla jsem vyvolávaný porod. v pátek půl tablety - nezabrala v sobotu ráno v půl 9 druhá půlka > v půl 10 kontrakce - v půl 11 jsme zahájili přípravu celekm ty kontrakce byli snad hned krátké, ale já nezvládala sledovat.a ve 14:07 byl na světě po 13h píchali epidural.

weri1
12. lis 2015

od nástupu kontrakcí do porodu 22 hodin

luckiesj
12. lis 2015

Kdybych to brala od prasknutí vody, tak to byly 3 a půl hodiny, ale slabší kontrakce po 6 minutách jsem měla asi 9 hodin před...

lucinkis
autor
12. lis 2015

Moc diky..ja myslela z prvu ze ta nejdelsi cast je tlaceni..cou je ta druha doba porodni..

verca222
12. lis 2015

Od prasknutí vody 24 hodin. Bylo to fakt hrozny !!! 😝 ale přesto chci druhy 😎

ivasad.
12. lis 2015

Oba porody cca tři hodiny, bez jakýkoliv medikace. Myslím, že se nevyplatí do porodu moc zasahovat, lepší to nechat na přírodě, i když to bolí 🙂

zubejda2
12. lis 2015

Od prvních kontrakcí do porodu necelých 34 hodin (bez epi). Bylo to dlouhé, ale dalo se to 🙂

klara.t
12. lis 2015

první dcera 12hod po prasknutí vody, ale bolest byla tak poslední 3-4hod. Druhá dcera 5 hodin po prasknutí vody (vždy praskla samovolně, jedna 38+2, druhá 38+0) bolest taky tak 3-4hod. První šla nakonec císařem, druhá přirozeně. Bez medikamentů, ale lituji, že jsem u první neměla epidural, nemuseli by mě bývali uspat celkovou narkozou. ale u nás se epi běžně nedává.

naomi6
12. lis 2015

@lucinkis Oba porody jako přes kopírák. Praskla mi voda bez jakéhokoli předchozího varování a za 3 hodiny byly děti na světě. Neměla jsem ani žádné velké kontrakce. Poprvé mi praskla voda, já jsem se ještě doma v klidu vysprchovala, oholila, dojeli jsme do porodnice a rovnou na sál, takže pohoda, žádné epidurály, nic. Druhý porod úplně stejný, jen mě trochu víc bolelo tlačení. Klidně bych rodila znovu, ale horší je ta výchova 😉. Držím palce

ivasad.
12. lis 2015

Oba porody cca tři hodiny, bez jakýkoliv medikace. Myslím, že se nevyplatí do porodu moc zasahovat, lepší to nechat na přírodě, i když to bolí 🙂
@lucinkis né, tlačí se obvykle pár minut

betelgeuzz
12. lis 2015

@lucinkis většinou je delší první doba porodní, kdy máš kontrakce, otvíráš se. Samotné tlačení je druhá doba porodní, někdo to zvládne za 5 minut, někdo za dýl.
U první dcery, když počítám od prasknutí vody, tak 9 h, ale i předtím jsme měla třeba 3 - 4 kontrakce za hodinu, asi den. U druhé dcery od pravidelných kontrakcí asi 7 h, z toho druhá doba vždy asi hodinu. Ani jednou jsme neměla nic na tlumení bolesti. Ve Zlíně se řídí tím, že epidural se dává po rozhodnutí doktora a ne na přání rodičky, aby ji to nebolelo.

ssandy
12. lis 2015

Od pulnoci kontrakce, ve 3:30 prijem v porodnici, kontrakce po 5 min, otevrena na 4-5, pak asi 2h na mici ve sprse, kdyz jsem byla asi na 6-7 rekla jsem si o epidural.Predtim jsem dostala jeste glukozu.Po cca hodine uz jsem byla otevrena uplne, ale trochu zeslably kontrakce, tak mi pridali trochu oxytocinu, na 2 kontrakce byla mala venku v 7,40.Bez poraneni a siti.Pak se rodila jeste placenta, to uz nevim presne, tak 15 min, ale to uz jsem mela oci jen pro malou a vubec jsem to nevnimala.Na prvni porod rychly a krasny, celou dobu jsem se usmivala, kdyz jsem neprodejchavala.

no_title
12. lis 2015

Ahoj, pokud je to tvoje první dítě, tak průměrna doba první doby porodní je 10-12 hod (ne, že bych měla tolik načteno, ale dr. mi řekla, že pokud neporodím do 17 hodin, tak že jdu automaticky na císař :-/ takže jsem sháněla info)

radiska
12. lis 2015

já první dcerku 20 hodin od zavedení tablety do půl hodiny kontrakce po dvou minutách celých dvacet hodin, třikrát jsem tam omdlela- Druhá dcerka 37 min 🙂

sandi777
12. lis 2015

Za 4,5 hod od první kontrakce. Voda praskla ve 2:35, ve 3:15 první malá kontrakce ve 4 jsme dojeli do porodnice bolesti po 5 minutach a pry to muze trvat celí den, byla jsem na 2 cm, a v 7:43 byl na jedno zatlačení prďola venku 😉 bez nástřihu, epi.. 5 kosmetickych stehu. A na šestinedělí bych došla sama 😎

82mysicka
12. lis 2015

Rodila jsem 19 hod.

renabelly
12. lis 2015

20:00 praskla voda, 23:07 byla malá na světě 🙂 cca 20 minut tlačení. Bylo to rychlé a intenzivní ;) bez epi, s nástřihem. I na to, jak to byl v zásadě krátký porod, jsem byla vyčerpaná a ani jsem sama pomalu nedošla do postele.

terka_85
12. lis 2015

První syn - přenášený, ve 4 hod ráno jsem měla první malé kontrakce, jelikož jsem byla vyplašená prvorodička, hned jsme jeli do porodnice, syn se narodil v 12:35 hod.
Druhý syn - opět přenášený, už jsem byla v porodnici, že mi porod vyvolají, naštěstí nemuseli. Syn se rozhodl sám. Takže v noci mírné bolesti, ráno v cca 8 hod mi píchli vodu a po zavedení klystýru už velké bolesti, narodil se v 11:20hod
Epi ani u jednoho, nějak jsem si na to ani nevzpomněla 🙂

eficenka
12. lis 2015

@lucinkis
oba porody - pokud počítám od začátku kontrakcí tak kolem 20 hodin, ale do porodnice jsem jela, až mě to nebylo příjemné doma - kontrakce co 3 minuty a do 4 hodiny byla malá na světě

nonnni
12. lis 2015

rodila jsem 24 - 12 - 24 hodin od prokopnuti akvarek dcerami. Tlaceni pres tri hodiny u prvni a druhe, u treti to byla vubec zajimava zkusenost 🙄 Kazdopadne mam ze tri porodu celkem tri stehy secteny vsechny dohromady a vesele jsem odesla sama ze salu a u prvni jsem sla po deseti hodinach nakupovat, melaj sem ambulantni porod...nakolik rodit neumim, tak v momente, kdy je ten vetrelecek venku, tak je mi blaze a to tak, ze velmi...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru