Ahojky vim ze to ma kazda jinak ale jen tak priblizne,jak dlouho jste rodili.A vzit si ten entonox nebo epi?Chci to dat na cisto.Dekuju moc vsem
Ahoj. První mimi 39+1 - 2 hod (vodu mi pichali v nemocnici). Druhé mimi 41+2 - málem jsme nedojeli do porodnice, cca 15 min (voda mi odtekla doma, zhruba 50 min před narozením dcerky). Bez ničeho. Měla jsem krásné porody a moc moc moc za to děkuji!!! Hodně štěstí. 😉
13 hodin, necelá hodina z toho bylo tlačení. A bylo to v pohodě.
Prvního 9 hodin, druhého 5 hodin, kromě oxytocinu na pomoc při vypuzení placenty jsem neměla nic jiného.
12 hodin v porodnici + to, co jsem přetrpěla doma, než mi došlo, že už je to ono. Můj porod byl dlouhý a náročný, ale je to ta nejkrásnější životní zkušenost. 🙂
já (prvorodička) rodila jsem cca 6 hodin od první kontrakce ale...kontrakce od první chvíle po 2 minutách takže docela mazec ale venku na 3 zatlačení.... 🙂
32 hodin od samovolného prasknutí vody....měla jsem epi páč jsem celou dobu měla kontrakce a ke konci už jsem to nedávala....doufám že druhý bude lepší...ale neboj zvládneš to tak či tak....a nějak to bude...
joo a ještě jsem zapomněla dodat že když jsme přijeli do porodnice,paní doktorka se mě zeptala jestli chci epidurál.byla jsem přesvědčená že to zvládnu bez něj a ona mi na to moje NE řekla,že už by mi ho stejně nemohli dát,že už je pozdě....každopádně,můj názor je ten,že každá žena by si tím měla projít,je to náš úděl a stejně nakonec přijdeme na to,že at to je jaká bolest,stojí to za to ;)
Do porodnice mě vzali v 7 ráno, odpoledne začaly bolestivý kontrakce (před tím to byla pohoda), ve 22 mi praskla voda, v 1 ráno jsem si nechala dát epidural (veliká úleva od bolestivých kontrakcí), ve 4:30 jsem začala rodit - tlačit a jelikož byla malá šprajclá, vytlačila jsem ji až v 8:05, takže ta závěrečná fáze byla hrozně dlouhá.
Ahojky, nástup kontrakcí ve 4 hodiny ráno, nástup na porodní sál ve 14 hodin odpoledne. (Předtím jsem byla doma, protože kontrakce ještě nebyly po 5 minutách - i na ten sál mě přijímali ještě s kontrakcemi po 7 minutách, ale už si mě tam nechali). Prcek se narodil v 19 hodin. To vlastní tlačení trvalo snad ani ne půl hodiny, to bylo extra rychlé.
měla jsem vyvolávaný porod. v pátek půl tablety - nezabrala v sobotu ráno v půl 9 druhá půlka > v půl 10 kontrakce - v půl 11 jsme zahájili přípravu celekm ty kontrakce byli snad hned krátké, ale já nezvládala sledovat.a ve 14:07 byl na světě po 13h píchali epidural.
od nástupu kontrakcí do porodu 22 hodin
Kdybych to brala od prasknutí vody, tak to byly 3 a půl hodiny, ale slabší kontrakce po 6 minutách jsem měla asi 9 hodin před...
Moc diky..ja myslela z prvu ze ta nejdelsi cast je tlaceni..cou je ta druha doba porodni..
Od prasknutí vody 24 hodin. Bylo to fakt hrozny !!! 😝 ale přesto chci druhy 😎
Oba porody cca tři hodiny, bez jakýkoliv medikace. Myslím, že se nevyplatí do porodu moc zasahovat, lepší to nechat na přírodě, i když to bolí 🙂
Od prvních kontrakcí do porodu necelých 34 hodin (bez epi). Bylo to dlouhé, ale dalo se to 🙂
první dcera 12hod po prasknutí vody, ale bolest byla tak poslední 3-4hod. Druhá dcera 5 hodin po prasknutí vody (vždy praskla samovolně, jedna 38+2, druhá 38+0) bolest taky tak 3-4hod. První šla nakonec císařem, druhá přirozeně. Bez medikamentů, ale lituji, že jsem u první neměla epidural, nemuseli by mě bývali uspat celkovou narkozou. ale u nás se epi běžně nedává.
@lucinkis Oba porody jako přes kopírák. Praskla mi voda bez jakéhokoli předchozího varování a za 3 hodiny byly děti na světě. Neměla jsem ani žádné velké kontrakce. Poprvé mi praskla voda, já jsem se ještě doma v klidu vysprchovala, oholila, dojeli jsme do porodnice a rovnou na sál, takže pohoda, žádné epidurály, nic. Druhý porod úplně stejný, jen mě trochu víc bolelo tlačení. Klidně bych rodila znovu, ale horší je ta výchova 😉. Držím palce
@lucinkis většinou je delší první doba porodní, kdy máš kontrakce, otvíráš se. Samotné tlačení je druhá doba porodní, někdo to zvládne za 5 minut, někdo za dýl.
U první dcery, když počítám od prasknutí vody, tak 9 h, ale i předtím jsme měla třeba 3 - 4 kontrakce za hodinu, asi den. U druhé dcery od pravidelných kontrakcí asi 7 h, z toho druhá doba vždy asi hodinu. Ani jednou jsme neměla nic na tlumení bolesti. Ve Zlíně se řídí tím, že epidural se dává po rozhodnutí doktora a ne na přání rodičky, aby ji to nebolelo.
Od pulnoci kontrakce, ve 3:30 prijem v porodnici, kontrakce po 5 min, otevrena na 4-5, pak asi 2h na mici ve sprse, kdyz jsem byla asi na 6-7 rekla jsem si o epidural.Predtim jsem dostala jeste glukozu.Po cca hodine uz jsem byla otevrena uplne, ale trochu zeslably kontrakce, tak mi pridali trochu oxytocinu, na 2 kontrakce byla mala venku v 7,40.Bez poraneni a siti.Pak se rodila jeste placenta, to uz nevim presne, tak 15 min, ale to uz jsem mela oci jen pro malou a vubec jsem to nevnimala.Na prvni porod rychly a krasny, celou dobu jsem se usmivala, kdyz jsem neprodejchavala.
Ahoj, pokud je to tvoje první dítě, tak průměrna doba první doby porodní je 10-12 hod (ne, že bych měla tolik načteno, ale dr. mi řekla, že pokud neporodím do 17 hodin, tak že jdu automaticky na císař :-/ takže jsem sháněla info)
já první dcerku 20 hodin od zavedení tablety do půl hodiny kontrakce po dvou minutách celých dvacet hodin, třikrát jsem tam omdlela- Druhá dcerka 37 min 🙂
Za 4,5 hod od první kontrakce. Voda praskla ve 2:35, ve 3:15 první malá kontrakce ve 4 jsme dojeli do porodnice bolesti po 5 minutach a pry to muze trvat celí den, byla jsem na 2 cm, a v 7:43 byl na jedno zatlačení prďola venku 😉 bez nástřihu, epi.. 5 kosmetickych stehu. A na šestinedělí bych došla sama 😎
Rodila jsem 19 hod.
20:00 praskla voda, 23:07 byla malá na světě 🙂 cca 20 minut tlačení. Bylo to rychlé a intenzivní ;) bez epi, s nástřihem. I na to, jak to byl v zásadě krátký porod, jsem byla vyčerpaná a ani jsem sama pomalu nedošla do postele.
První syn - přenášený, ve 4 hod ráno jsem měla první malé kontrakce, jelikož jsem byla vyplašená prvorodička, hned jsme jeli do porodnice, syn se narodil v 12:35 hod.
Druhý syn - opět přenášený, už jsem byla v porodnici, že mi porod vyvolají, naštěstí nemuseli. Syn se rozhodl sám. Takže v noci mírné bolesti, ráno v cca 8 hod mi píchli vodu a po zavedení klystýru už velké bolesti, narodil se v 11:20hod
Epi ani u jednoho, nějak jsem si na to ani nevzpomněla 🙂
rodila jsem 24 - 12 - 24 hodin od prokopnuti akvarek dcerami. Tlaceni pres tri hodiny u prvni a druhe, u treti to byla vubec zajimava zkusenost 🙄 Kazdopadne mam ze tri porodu celkem tri stehy secteny vsechny dohromady a vesele jsem odesla sama ze salu a u prvni jsem sla po deseti hodinach nakupovat, melaj sem ambulantni porod...nakolik rodit neumim, tak v momente, kdy je ten vetrelecek venku, tak je mi blaze a to tak, ze velmi...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak ono je to asi hoooodně individuální. Já teda rodila císařem....Ale mojí sestře praskla voda ráno kolem 7 hodiny a malej se narodil v 22 h. Takže docela dlouhý porod, bolestný kontrakce měla odpoledne....a malej jí dal zabrat. Nakonec dostala teda tabletku na vyvolání, aby to šlo rychleji kvůli malýmu. Epi měla určitě....Někdo jiný zase rodí 2 hodiny se vším všudy. Nedá se to říct obecně. Spíš na to nemysli a ono to nějak proběhne, teď s tím stejně nic nenaděláš....