Jak dlouho byla nedonošená mimi na jip?

nikolhruba
20. bře 2021

Ahoj, ve ctvrtek jsem porodila dvojčátka vahy 2 890g 49cm a 2770g a 47cm
Byly temer donošene 36+4tt.
Jedna znich je v inkubatoru (pri porodi se nalikala krve a ted ji vylučuje pri stolici) druha je na vyhřívaném lůžku bez potíží. Doktoři říkali ze se detem dari dobře jsou bez problémů a stabilní. Dnes knim nastupuji na pokoj. Pokud bude vse bez problemu myslite ze nas brzy pusti domu? Jak dlouho byla vase miminka na jipce?

marta_kovar
20. bře 2021

Tobias se narodil přesně 36+6. Měl 2660 gramů. Ani snad nebyl na jipce ale na té sesterně. Měl vyhřívané lůžko, kapačku glukózy protože hned po porodu nedržel správně hladinu cukru. Asi 2 dny držel hůř teplotu. Pak měl žloutenku, takže byl na “Hawai” na osvěcování. Rodila jsem v sobotu odpoledne. Ve čtvrtek ráno jsme šli domů. Já za ním až do úterý chodila jen co 3 hodiny. Nemohla si ho přimazlit, jen jsem měnila plenky. Odsávala mléko a krmila ho přes stříkačku. Váha mu spadla na 2450gramů. Ale ve středu se poprvé zkusil přisát a do té doby papal jen 15 ml a to pak i zvracel. Takže po přisátí a zvážení spapal najednou 30 ml! Sestry koukaly jak puk. Když jsme šli teda domů zvládal sníst i 45 ml. Takže díky tomu nás pustili asi i takhle rychle. A tu středu jsem ho i poprvé koupala. A Mela jsem ho i u sebe takhle poprvé. Takže já jsem bohužel moc nevěděla co s “ním”. Ale nějak to vyplynulo samo. Bohužel já mám doteď z toho trauma, protože jsem na to sledování jak leží na kapačce byla sama protože Covid. Byla jsem pak vděčná, že jsme už doma a že mi partner se vším pomáhal.
Takže neboj, určitě to uteče. Hlavně že je o malé postaráno. 😘Posílám síly! A neboj, oni všechno rychle doženou. Už po měsíci byl Tobias na tabulkové váze a přibíral skoro kilo za měsíc.

loylii
20. bře 2021

@nikolhruba já měla porodní váhy 2,60 a 2,70 a byla jsem jednu noc na JiP a 5 noci na nadstandartu. Deti jsem u sebe měla od 3. noci. Nic mi tam nechybělo, doma vše příchystano. Nepospichala jsem😃 v inkubátoru nebyli, jen první noc na vyhrivanem lůžku.

squezy
20. bře 2021

@nikolhruba To maji mimca krásne vahy, moc gratuluju k uzlickum! Ja rodila 36+1 s vahami kolem 2kg a když jsem k nim prisla na oddělení, tak jsme za 5 dní šli domů, s tim, ze děti byli kojene, krásne prospivali a o 1 den jsme si to prodlouzili, protože jeden neměl 2kg. V ten pátek nás ale propouštěli, kdy jeden měl přesně 2kg a druhy necelý 2,2kg. Hlavni je, že dostanes papir, kam budes psat, jak často kojis, že deti se vykakali a tak a doktoři to pak kontroluji a vidi, jak kojis a jak děti pribiraji. Je to na hlavu všechno zapisovat, ještě 2x :D Ale ma to smysl a me to v te porodnici moc pomahalo, protože kluci meli zloutenku a byli hodně spavi, tak jsem je co 3 hodiny vzbudili na mlicko a po porodu jsem byla hormonama úplně mimo že jsem si nepamatovala, kdy jsem naposledy kojila.

merope
20. bře 2021

My šli domů v ukončeném 36tt a váhou tuším 2300g. Takže tady je to opravdu o stabilitě. Nástup k dětem znamená ve spoustě porodnic, že už brzo půjdete domů.

emamaira
20. bře 2021

V 36+4 jsme už šli domů, je důležité, jestli děti pribiraji nebo nemají jiné komplikace.

keksik002
20. bře 2021

@nikolhruba syn 35+6tt 2090g 43cm, mesic na neonatologii, v inkubatoru bez dvou dvu cely mesic. Ja za nim chodila a pak jezdila do porodnice. Vlastně byl v inkubátoru kvuli teplu, mel sondu v nose protoze nedokazal pit, pak zloutenka a ja skoro bez mlika. Kdyz to nikam nevedlo a ja byla psychicky v haji, poprosila jsem o um, do dvou dnu se krasne rozjedl, pribral a mohli jsme domu.

monikavitezslav
20. bře 2021

Já rodila 36+1 malá měla 3300g a domů jsme šli za 3 dny

bertik20
20. bře 2021

@nikolhruba to máte krásné váhy. Pokud bude vše ok a děti budou samy dýchat a přiberou na váze ( po přirozeném úbytku 10%) tak jen pár dní. Já porodila v 35+5 a malý měl jen 2005 g. Domů jsme šli po 11 dnech a váhou 2056 g

katule1990
20. bře 2021

@nikolhruba To máte opravdu krásné váhy, gratuluju! Snad to nebude na dlouho. Syn se narodil 37+1 a vážil jen 2105 g. V inkubátoru vůbec nebyl, hned od 2. dne normálně se mnou na pokoji (byla jsem po císaři, tak to 1. den nešlo). Domů jsme šli po 8 dnech, když se dostal na porodní váhu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru