Ahoj damy
Mate prosim zkusenosti s vyvolavanym porodem nejprve medikamenty a pak napr protrzenim vaku blan? Na co je se pripadne treba pripravit (psychicky, casove apod). Jak jste to prozivaly?
Dekuju AC
mě dělali indukci porodu ve 41.tt. Dali mi tabletu v pul 10 ráno, nic, pak za dvě hodiny a nic, a pak v půl 2 odpo mi praskla voda a začaly lehké kontrakce po 5-10 min, asi za 2 h, začaly silné kontrakce co 3 min a pak se dost stupňovaly a musela jsem je prodýchavat jak pes (horká sprcha byla k ničemu). Večer v půl 8 jsem byla pořád otevřená na prst, i když jsem měla několik hodin ty hnusné silné kontrakce. Udělali mi císaře, měla jsem i vysoký tlak a nikam to nepostupovalo...
@andreacantu indukci jsem měla u všech 3 porodů.
Tableta, přišli kontrakce, když jsem byla na 5-6cm pichla se voda a pak už to byl sešup.
Srovnání a přirozeným porodem nemám.
1 porod 16 hodin, 2 porod 7 hodin, 3 porod 10 hodin.
Vím jen, že kontrakce byli velmi rychlé a prý ksou silnější než při přirozeném rozjezdu.
Teď čekám u třetího kdy porodim a tajné doufám, že konečně přirozeně. Oba předchozí porody indukce tabletou. První porod. 41+4tt.... Tablety, neskutečně, ale opravdu šílené bolesti, hodně agresivní, plodovka nepraskla, museli ji po 6 hodinách píchnout, byla zelená , neotvirala jsem se. Zvýšili dávky oxytocinu, čímž mi násilím museli držet nohy, protože jsem nedokázala v klidu ležet na monitorech a strhla jim tam stolek. Vyknourala jsem si epidural, byla jsem na konci sil. Dali mi ho 2x, zároveň taková nepříjemná baba mi pořád zvyšovala dávky oxytocinu, tak jsem poprosila muže, ať to natajno tu kanylu zbrzdí, což mi pomohlo trochu ve snížení bolesti, paní vadilo že mi dali epidural a přitom jsem se otevírala hezky, jakmile mi ho dali a uklidnily se bolesti. Třetí dávku už mi odmítli dát, nastalo peklo na tlačeni. Ztráta vědomí, ztráta hodně krve, holka spatne ozvy. Vzkřísili mě a dotlačila jsem 4 kg holku. 13 hodin porodu. Po porodu mě sili a dostala jsem transfuzi krve. Z toho porodu mám psychické trauma, měla jsem těžké deprese celý týden, co jsem tam na šestinedělí zustala. Druhy porod také vyvolaný v 41+4 tt ten den jsem ještě stala pohřeb manželova dědy. A když mi tam řekli, že mě budou zase vyvolávat, sesypala jsem se na chodbě a dali mi něco na migrénu. Naštěstí druhá holka, šla rychle, 6 hodin a jen s rajcakem. To byl naopak spíše humorný porod, protože jsem jim vy dýchala celou asi 5 kg lahev a byla tam jak sjety Hurvínek, přišla jsem se úplně nahá před konziliem ba kozu, všichni, na mě cumeli, ale bylo mi to jedno. Usmála jsem se na ně jak feťák debil a šla tlačit. Takže ten byl lepší, holka, měla 3,5 kg. Co mě čeká teď potřetí nevím.
@orisek56 me objednali na indukci na 40+0 jednak kvuli cukrovce a kvuli vyssimu veku. Tak se snazim psychicky pripravit a malicke domluvat aby to spustila sama driv, neni nijak velka odhad 3.4kg. Asi pujdu radeji umyt okna…
Já jsem tak trochu prosila sama aby to dítě už ze mě dostali 😂 s vyvoláváním jsem absolutně souhlasila ráno jsem nastoupila a dostala vyvolávací tabletu, nic se ale nestalo a tak mi večer zavedli balónek, kterým roztahovali čípek, protože jsem byla zavřená úplně a vlastně tu tabletu vůbec nebylo kam zavádět, takže před přes noc jsem měla balonek a ráno mi dali další tabletu. No a pak nějak kolem 15 hodiny mě praskly vodu. Pořád jsem ale neměla kontrakce. Takže mi dali nějakou kapačku pravděpodobně oxytocin, ale nejsem si jistá. Jako sice mě občas něco jsem tam zabolelo ale o nějakém porodu kde bych musela něco prodýchávat nebyla vůbec řeč, takto to šlo asi do půlnoci a pak mi doktorka řekla, že už prostě zkusili všechno a přistoupí k císařskému řezu.
@andreacantu to ne každému pomůže, já u obou holek delala stojky a stejně. Teď v sobotu mi padlo 40tt a byli jsme v lese a záměrně jsem tahala špalky. Co myslíš.... kdepak nic, jen mě sekaly křeče do břicha a do nohou.
Mam ted zkusenost 9 dni starou😀 prijali me na vyvolání v 39+4tt, dali tabletu-pal cca 2,5hodinky velmi slabe kontrakce a pak vse ustalo.. v pul ctvrte rozhodli, ze me vyvolaji protrzenim obalů. Dali pripravu, protrhli obaly v 17:03, kontrakce nastoupili za 20 minut a syn se narodil v 19:04 takze za me ficak 😀 ale jsem v super kondici a jako bych nerodila
@soda365 takze pro me je to tak ze bud se malicka rozhodne sama ma jeste par dnu at to spusti a nebo beru prubeh jako@soda365
S dcerou jsem měla jít na vyvolávání. Dorazila jsem večer s tím, že proběhne příprava a ráno se začne vyvolávat. Na příjmu mi praskla voda a malá se narodila ještě v noci 😊 tím chci říct, že čas je až do poslední chvíle 😁
V pondělí v 6 ráno nástup do nemocnice. V 7 první tableta, v 11 druhá tableta ....nic se nedělo. V úterý to samé...plus večer hamilton. Ve středu v 7 ráno další tableta...furt se nic nedělo, tak v 11 dopo píchli vodu, dali epidural a oxytocin. Pak se to rozjelo docela rychle a syn se narodil před půl pátou 🙈
V to pondělí jsem nastoupila s jednou paní, ta dostala tablety v 7 a 11 jako já a v 7 večer ji praskla voda, když jsme koukaly na telku....dr ani nestihla dojít, paní porodila během 5 minut v posteli na pokoji 🙈
Takže se nedá ríct, na co se připravit a co se bude dít 🙈
41+2, ráno jsem dostala tabletu, asi po hodině začaly (asi) kontrakce ale nic se nedělo tak mě poslali na pokoj si "odpočinout".. Na pokoji jsem si jen říkala, že jestli tohle nic není tak asi umřu až něco bude🤦♀️. Pak mi asi kolem 1 odpoledne praskla voda, což byla šílená úleva, najednou nic nebolelo. Pak začaly asi ty skutečný kontrakce a o pul 8 večer bylo dítě venku.
Nemám srovnání s nevyvolavanym, pozitivní na tom pro mě bylo, že večer před jsem se normálně vyspala, žádný poslicky, nebo kontrakce po x minutách y hodin doma než by nastal vůbec čas vyjet do porodnice, dostala jsem tabletku a byl to celkem fičák no 😃
Každá to má jinak, myslim že jsou dobré i ne moc fajn zkušenosti, nezávislé na tom jestli byl porod vyvolaný nebo ne. Zkus myslet pozitivně, že to bude dobrý a určitě bude ☺️
U druheho.. Nastup "den" predem nebot jsem na posledni kontrole nemela pripravene cesty, tak kdyby byla potřeba je připravit, coz nastesti nemohla... Rano kontrola a zavedeni pul tablety a na obed maly venku.... Voda praskla sama a ja jsem to ani nepostrehla 😃 dr sel, ze ji pichne a zjistil, ze nema co 😃
@andreacantu ahoj, nečetla jsem komentáře výše. Můj porod byl vyvolavany. Rodila jsem zatim jednou tak nemám s čím srovnat. Před nástupem jsem si samozřejmě nacetla všechny diskuze a dost se zdesila, všude se psalo jak je vyvolavany horší apod. Realita u mě: nástup ráno na osm, zavedena první tableta, malý se narodil druhy den po obědě v jednu. Ty správne kontrakce začaly cca o půlnoci. Vše proběhlo bez komplikaci. Jako samozřejmě to bolelo ale nic co by se nedalo vydržet. Hodně mi pomohlo se na každou kontrakci soustředit a dýchat. Co bylo pro mě nejhorší tak jednoznačně křik a hrozne stenani z okolních boxu to ne akorat vystresovalo. Preji rychlý porod bez komplikaci 🍀
Mám oba porody vyvolávané, v obou případech skoro stejný průběh: po ráno tableta, za dvě hodiny další. Kontrakce ihned, ale snesitelné. Kolem jedenácté prasknutí vody. První syn se narodil po poledni, druhý do 10 minut, po té vodě (tam to byl pak fičák). Bolesti šly zvládnout, akorát u druhého těch deset minut během kterých jsem se stihla otevřít ze 4 na 10 a porodit bylo výživných.
Takže moje zkušenosti jsou pozitivní 😉.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@andreacantu ahoj, mě chtěli vyvolávat porod medikamenty, ale jelikož jsem byla otevřena na 4-5, tak jen rupli vodu. Byl to můj třetí porod. Měla jsem větší strach než obvykle, ale dopadlo to krásně. V 11 rupli vodu, do 12 jsem ležela na monitoru bez kontrakci, po 12 hod pár mírných kontrakci pak dvě velké a 12.50 byla malá na světě. 🤗 Byla jsem ve 41 tt.