Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli jste nastudovali knížku hypnoporod a pak vám bez kurzu pomohla při porodu. mám za sebou dva porody s nepříjemnými vzpomínky, tak si chci pomoct touhle knihou a třeba porodit hladce a skoro bezbolestné.
@dagmarj S tím jsem neměla úplně problém ani u předchozích porodu, ale tentokrát nebylo miminko v úplně optimální poloze, porod trval o trochu déle než předchozí, v tom mi to pomohlo velmi a relaxace opravdu vedou k dobrému zvládnutí bolesti, podle me. Ale hlavně mi to velmi pomohlo s celkovým laděním na porod, mela jsem velmi dobrou náladu, do poslední kontrakce pred tlačením to opravdu bylo o úsměvu, teseni se, euforii, pak me PA bohužel donutila na záda a tlačit, čímž hypnoporod skončil, ale i tak byl malý během chvilky venku. Celkove mi v porodnici vůbec nevěřili, ze rodim.
Může mi, prosím, někdo ve zkratce říct, co je hypnoporod??
Ve zkratce to není, ale kdyby Vás více zajímalo 🙂 http://www.jemnezrozeni.cz/co-je-to-hypnoporod
Četla jsem knihu a moc mi pomohla. Úplně hladký porod jsem tedy neměla, ale prvních šest hodin jsem zvládala v pohodě a klidu, dokud nepřišly křížové bolesti. Nechala jsem se rozhodit z rytmu(na dalších šest hodin, kdy jsem se nedokázala otevřít o ty poslední dva cm), ale ke konci jsem se zase nějak uklidnila a zkusila to znovu, prostě se nebránit a přijímat a nakonec to šlo "normálně". Jako vzorově jsem sice nerodila, ale kniha mi pomohla to lépe zvládat. Jsem zvědavá, jak to dám napodruhé 🙂 Držím palce, ať Vám to vyjde dle představ 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já na kurzu byla. Kamarádce jsem půjčovala knihu a porod si velmi pochvalovala, stačilo jí to.