Ahoj maminky, máte některá zkušenost/zkušenosti s hypnoporodem? Budu ráda za každou zkušenost. Děkuji
Též jsem byla na kurzu, porod jsem ale nakonec měla tak rychlý, že v porodnici jsem nestihla použít vůbec nic z těch technik 😂🤣 Základ je nebát se toho 😁
@darinka84 děkuji za reakci. Zajímalo by mě jestli máš pocit, že ti ten kurz pomohl a byl ten porod pro tebe snazší 🙂
@ejmate Tak to je super 🙂 Takto bych si to taky představovala :D Mně se právě líbí ten pohled na porod, že je to něco hezkého a není se čeho bát. Jinak mám pocit, že z reakcí z okolí je brán porod jako něco hrozného, bolestivého a měla bych se bát. Což samozřejmě nechci
Taky jsem byla na kurzu. Kurz je fajn, realita krutá.
Na kurzu jsem taky byla, ale nakonec teda uplně vše jinak.. Porodu jsem se nijak nebála, ale mám k tomu respaekt a vybrala jsem si i porodnici se skvělým personálem. Za mě porod byl porod, žádné pocity štěstí jsem nepocitovala a byla jsem ráda, že to mám za sebou, bolest prostě k tomu patří, ale jakmile vyjde ten drobeček ,na bolest se rychle zapomene 🙂
Já jsem na kurzu nebyla, četla jsem jen knihu Hypnoporod a super. Spolu s další přípravou mi to moc pomohlo, měla jsem krásný porod, i když ne stoprocentně přirozený. Na reakce okolí se vykašli, čti pozitivní porodní příběhy, strach je největší nepřítel porodu 🙂
Myslim, ze to je o nastaveni v hlave, ne o kurzu samotnem. Kdyz ti kurz pomuze si v hlave nastavit, ze je porod supr zazitek, tak do toho jdi, ale jestli si to v hlave srovnas a uvedomis sama o sobe, tak to je asi zbytecne. Ja si neco malo precetla a nic noveho prinosneho mi to nedalo. Na porod jsem se tesila tak jako tak, nebala sem se ho i kdyz sem nakonec byla sita vsude mozne a tlaceni trvalo velmi dlouho, tak sem si porod uzila, byl to supr zazitek a dostala jsem za odmenu moje bajecny mimino.
Kurz me pomohl, četla jsem i knížku, ale potřebovala jsem si ty informace srovnat i prakticky... Mimo jiné se na kurzu probíhá spousty dalších témat... Jak porod probíhá, kojení, jak to chodí v porodnicich, zkušenosti z ní, zkušenosti ostatních, nacvicovani afirmaci atd... Určitě doporučuji přihlásit se na Facebooku na jejich stránky jemné zrození.. Momentálně tam dávají milion videí na nejrůznější témata, která vedou porodní asistentky... Ja se na porod těšila, negativní příběhy neposlouchala, negativní komentáře prošly skrze mě.. Cítila jsem klid a necítila bolest. Nazvala bych to zvláštním stavem, bolestí určitě ne... Přeji krásné těhotenství, porod a snadné šestinedělí 😊
Na kurz jsem bohužel nemohla, nežila jsem tou dobou v ČR. Připravovala jsem se podle knížky. Měla jsem nádherné porody, které jsou pro mě opravdu jedněmi z nejlepších a nejsilnějších zážitků v životě a moc ráda na ně vzpomínám. První porod ještě nebyl hypno a bolel opravdu hodně, i tak to byl nádherný zážitek. Další dva porody byly díky technikám hypnoporodu opravdu bezbolestné, jen jako silnější menstruace (ovšem vždy jen tu minutu při kontrakci, ne celé dny jako v dospívání).
Jak píše @jipe, o všech třech mám na profilu články, pokud chceš nakoukni a přečti. Mně tyhle pozitivní příběhy v těhotenství jhodně pomáhaly naladit se a víc bát než těšit. Stejně jako @darinka84 taky doporučuji Jemné zrození. Občas nad těmi fotkmi slzím i dnes 🙂
Byla jsem na Jemnem zrozeni a vsem kamoskam, ktere jsou k tomu jen trochu otevrene, vrele doporucuju. Hlavne mi to pomohlo zpracovat strachy a pri porodu se uvolnit. Slo o druhy porod.
Na kurzu jsem byla, i když mě nejprve odrazoval ten název. Jsem ráda, rozhodně mi to přišlo přínosnější než "kurzy", které pořádají porodnice. K čemu to bude v reálu se dozvím během 14 dnů 🙂
Děkuji všem 🙂
Na Jemné zrození jsem také slyšela chválu 🙂
No hele já jsem se nebála od začátku, ale na tom kurzu jsem se vyklidila ještě víc. Musíš si z něj teda vytáhnout to, co je pro tebe důležitý. S nějakými názory jsem se třeba rozcházela, ale nikomu tam nic nenutili. Tyhle reakce, jako že je to hrozný atd. vůbec neposlouchej. Neboj se, pro tělo je to přirozený. Můžeš si přečíst knížku - Michel Odent, Znovuzrozený porod. Ta je super a asi díky ní jsem byla v klidu. Jinak zkusila jsem jíst datle, podle nějaké studie urychlují 1. dobu porodní a můj porod trval od začátku do konce 2 hod a 43 minut 😅 Tak možná na tom něco je. Jinak jako bolet víc to začalo až těsně před tím, než nastala 2. doba porodní. Do té doby to bylo v pohodě. Porod jsem měla bez léků.
Ano. Mala som aj svoju PA, pôrod nádherný, rýchly.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja byla na předporodním kurzu hypnoporodu a nyní se takto připravuji ma druhý... Co by tě zajímalo?