Hrozící předčasný porod

ivanarerichova
16. říj 2016

Ahoj holky 🙂 Asi plaším, ale radši se zeptám, zda s tím nemáte někdo podobnou zkušenost 😀 🙂 ... Jsem 32+6 a v úterý jsem byla na kontrole a prý se mi zkrátil o dost čípek. Co koukám do průkazky a snažím se to pochopit, tak tu např. mám naléhající část 1( naléhá ), zkrácení čípku 0-1 ( 0 - <50%), konzistence 1 ( polotuhá ). Což v tom se moc nevyznám. Ale, dostala jsem předepsané magnézko a prý musím ležet, jinak mě pošle ležet do porodnice, protože mi hrozí předčasný porod. Jaké byly vaše příznaky porodu, krom těch základních jako kontrakce, odtok vody atak? ... Někde jsem četla, že i průjem může být příznakem. Poté mi příjde, že mi kleslo břicho dolů a cítím jak mě hrozně břicho táhne a tlačí dolů, bolí mě spodek a teď mě začala bolet i vnitřní strana stehen, jak kdybych je měla namožené. Ráno mě bolelo trochu v kříži, ale už dobré a teď vážně občas a lehounce zabolí v podbřišku. Tak už nevím, jestli jsem tak zblbá, že se bojím a nebo to vážně může něco znamenat.

sara84
16. říj 2016

Urcite bych lezela, byla v klidu. Nenamahej te se. Koukejte na filmy, ctete, nic nereste. Co se ma stat stane se. Nemusi to znamenat nic. A nebo i zle. Ale vy budete mit ciste svedomi, ze jste udelala maximum. Me bolelo bricho cca mesic pred porodem, bylo nizko. Zle se mi chodilo, uz jsem v praci neusedela... a rodila jsem 36+2 a vse ok, prcek bez problemu!

ivanarerichova
autor
16. říj 2016

@sara84 Tak to já ležím, co to jde 🙂 Hlavně, jak chodím, tak mi dělá problém vstát, jak mě dole bolí a bolí mě i ty nohy a těžko se mi chodí. Takže jdu, když už musím. Tak snad to bude ještě dobré 🙂

elisset
16. říj 2016

Já jsme zhruba od stejného tt ležela porodnici kvůli zkrácenému čípku + jsem se otevírala, malý byl kp a hrozil překotný porod, porodnice 30 km od domova,takže jsem musela být v porodnici až do porodu. Rodila jsem 37+5 tt a žádné tvrdnutí břicha jsem nikdy neměla, jen mě opravdu šíleně bolela stydká kost, úplně jsem cítila jak je malý nízko, bolesti pánve .... no prostě mě bolel celý spodek tak,že jsem chodit nemohla. Ale to už dlouho před porodem. Pak jsem poznala,že to asi brzy přijde díky odchodu hlenové zátky a bolesti břicha jako při ms dva dny,ale to už jsem vlastně "rodila". Jsou názory,že ležet se nemusí a zkrácený čípek nic neznamená (dr. Koucký). Asi bych dala na to jak se cítím.

ivanarerichova
autor
16. říj 2016

@elisset Zkrácený čípek mám právě také. A jak mě doktor varoval, abych fakt ležela, jinak mě pošle ležet do porodnice rovnou, tak si myslím, že asi né málo. Tvrdnutí břicha právě také nemám, jen mě dneska tak 2-3x píchlo v podbřišku a krátce bolelo. Ale jinak mám přesně to samé, co se týče dolejšku. Cítím, jak je malá fakt nízko a vše mě bolí. Naštěstí chodit můžu, ale je to nepříjmený. Tak budu doufat, že to ještě nic není. Byla bych ráda, kdyby aspoň vydržela do té doby, aby měla vyvinuté plíce.

elisset
16. říj 2016

@ivanarerichova Pokud tě ten spodek opravdu taky tak bolí a cítíš malinkou dole, raději vážně lež, aspoň do toho 34 tt. Já ti řeknu, že jsem nakonec byla i ráda, že nic nemusím a mám na starosti opravdu jen to, dojít si na záchod a do sprchy, ptž i to mi dávalo neskutečně zabrat.

ivanarerichova
autor
16. říj 2016

@elisset Ležím ležím 🙂 Jen jsem sama, tak toho mám na starosti trošku více. Ale snažím se fakt ležet a odpočívat, hlavně se to snažím nahnat, protože vím, že už brzy mi to skončí :D 🙂 ... Tak schválně uvidím, co zítra 🙂 Jak se to přes noc vyvine 🙂

astyna
17. říj 2016

Ono bohužel to ležení už takový smysl nemá, jak se dříve věřilo. Dokonce se tvrdí, že pokud se během 2 týdnů doma stav nezmění, tak už se nic nezmění ani v budoucnu a netřeba se předčasného porodu bát. Toť teorie - nyní praxe - hned 3 kamarádky v okolí jdou proti "teorii" - jedna ležela celou dobu od 30.tt a stejně porodila předčasně. Další sotva propustili z nemocnice, tak porodila. Hlídej se, ale de facto s tím nic neuděláš...

Já jsem porodila na den přesně, také mě občas píchalo v podbřišku, to k tomu prostě patří. ALE CS jsem měla až asi do 36.tt pořád jen 1, pak CS 3 a pár dní před porodem už CS 5. TAké mi sem tam trhnulo bříško...

sara84
17. říj 2016

Hlavne se nestresujte. Tim nicemu nepomuzete. A jak mi rekla manzelka farare- nestrachuj se za Pana Boha, tohle je jeho job... 🙂

tinkad29
1. lis 2019

@ivanarerichova zdravím, můžu se zeptat kdy jste nakonec rodila? 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru