Zdravím Vás maminky, snažilky a budoucí maminky 🙂
v dubnu tohoto roku mám termín porodu a ráda bych se zeptala, zda některá z Vás má zkušenost s užíváním homeopatik. Četla jsem něco málo, že jsou homeopatika pro snadnější porod a také na hojení po porodu 🙂 a taky homeopatika pro lepší tvorbu mléka. Máte někdo zkušenost?
@baluci a máte nějaká doporučení, která homeopatika používat? 🙂
Mě homeo nezabralo, na kojení jsem brala Motherlove kapky z pískavice, používala jsem od nich olej na masáž miminka a hráze, výborná je taky regenerační emulze po porodu.
Zdravím. Já byla u homeopatky, dala mi skvělé rady, takže do toho určitě půjdu. Termín mám taky v dubnu, tak uvidíme, jestli to k něčemu bude 🙂
Dneska jsem se ptala holek v Dubnokách-já koupila Arnica Montana 15CH (proti krvácivosti a jako základní homeopatikum k porodu, lepší hojení poporodních zranění a příprava porodních cest). pak ještě GELSEMIUM SEMPERVIRENS CH15 (na nervové uklidnění, zmírnění obav a strachu z porodu)+ricinus comunis 9CH na podporu
laktace.
Tady je odkaz jak a co užívat- http://www.ordinace.cz/clanek/homeopatie-a-teho...
@8slunicko6 děkuju za tipy 🙂
@vercakolca
@fitzyk1987 ahoj, já mám taky termín v dubnu a akorát si chci něco objednat, co jste si nakonec koupily?
Já uvažuju nad tou Arnicou 15, Actea Racemosa(na bolest a zkracuje 1.dobu porodní), Gelsemium na strach, rescue sprej, pak na nálady v šestinedělí a zpevnění Sepia Officinalis, Ricinus communis 5CH na rozkojení, Phytolacca Decandra na vyprázdnění a odtok mléka. S první jsem měla zánět v prsu a hrozně mlíka, tak si to asi rovnou pořídim.
@zuzinka6 Já plánuju před porodem od 36.tt Actae, Arnica a Caulophylum - vše 15CH. K porodu Actae, Caulophylum 9 a Arnicu 15. A po porodu Sepia a Arnica po 27 dní, na podporu kojení Ricinus 5. Snad to k něčemu bude 😀
@fitzyk1987 a jakej je rozdil mezi tim 15 a 9? Kdybych k porodu mela taky calophyllum 15, jakej by to melo vliv?
To netuším, já to nezkoumala (podle všeho to označuje ředění). Držím se doporučení lékařky
@fitzyk1987 a kolik balení si kupuješ? vŮBEC NEMAM PŘEHLED, KOLIK JE TAM KULIČEK
@zuzinka6 zatím od každého jedno, kdyžtak si zajedu pro další do lékárny. Jinak Arnica při dávkování 3kuličky 1x denně vydrží tak 25 dní, myslím, že to bude u všech zhruba stejný
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja mam termin v unoru a urcite budu zkouset pred i po porodu na kojeni🙂