Homeopatika na otevírání při porodu, máte zkušenost?

812014
22. lis 2015

Holky mate nekdo zkusenost s homeopatiky na otevirani pri porodu? Pomaha to a co jste braly? Prvni porod trval 18 hodin s tim ze jsem se porad neotevirala. Ted u druheho se bojim aby se to neopakovalo.

no_title
22. lis 2015

Tohle by mě taky zajímalo, ale slyšela jsem, že homeopatika fungují jen když jim věříš. Což nevím, zda při svém pragmatickém uvažování dokážu. My budeme zkoušet bylinky a aniball - před porodem pít maliník a lněné semínko, jak u budu rodit, tak borůvkovou nať, ta urychluje porod.

klarkak
22. lis 2015

Ja homeopatika brala,nevim zda to bylo jejich vlivem,ale do porodnice jsem prijela na 6 a za 10 minut byla na 8...syn byl ale velmi velky tskze nez se dostal,kde mel byt tak to dalsi dve hodinky trvalo...vyborne ma homeo popsana @appache tak mrkni na jeji blog 🙂

812014
autor
22. lis 2015

Diky moc za rady. Homeopatiky lecim skoro vsechno takze tomu verim. Malinik i lnene seminko jsem jedla, ale neprijde mi ze by mi to nejak pomohlo. Vyzkousim tu boruvku.

sisina28
23. lis 2015

O tej boruvkovej nato slyším teda poprvé,zkusim nastudovat. Jinak ano appache má super popsané homeo,já mám dle toho připravené homeo k porodu. Uvidíme či pomuze,budu verit ze jo

bleibina
23. lis 2015

Já jsem brala spojení 2 homeopatik, co mi poradili v porodnici. Nevím, jestli to bylo tím, ale ve 22 hod. mi praskla voda a 2:35 už byl malý na světě. A to jsem byla prvorodička. Brala jsem je už před porodem a pak jsem měla udělané pití z vyšší dávky, co jsem popíjela u porodu. Takže za mě spokojenost.

pety91
23. lis 2015

škoda , že na ně neveřím ☹ , svět by byl růžovejší 😉 😉 😉 😉

812014
autor
23. lis 2015

@bleibina a jake homeopatika jsi presne zkombinovala? A rikala jsi o tom lekarum?

812014
autor
23. lis 2015

@pety91 mslim ze to je opravdu hodne o vire. Ja mam s homeopatiky vynikajici zkusenost. Me i sestru to vylecilo z vaznych zdravotnich problemu prestoze si s nami doktori nekolik mesicu vubec nevedeli rady. Ono se asi ne nadarmo rika "ver a vira tva te uzdravi" 🙂

812014
autor
23. lis 2015

@sisina28 dej pak vedet jestli to pomohlo!

sisina28
23. lis 2015

@812014 nebudu je jíst před porodem,to mám llněné semínko,maliník a aniball. Ale v tašce do porodnice mám sbalene ty tři co jsou k porodu. Já jsem hodně na bylinky a ríkám si ,že i kdyz to zapůsobí jen jako placebo,lepší tohle než epidural. Plus mám kapky rescue remedy,s tema ale již zkušenosti mam

bleibina
23. lis 2015

Já teď nejsem doma, tak si nejsem úplně jistá, jak se jmenovali. Mně to poradila porodní asistentka, která si dělala kurz na homeopatika a trochu se tím zabývala. Ona působila v porodnici, kde jsem rodila a kde jim kurzy zařizovali, takže se o tom i mezi doktory asi vědělo. A porodní asistentka, která mě přímo rodila, mně to taky doporučila. Jedny byly Arnica Montana, ředění přesně nevím, to mám doma napsané, tak to pak doplním, to se doporučuje na hojení ran a název těch druhých taky doplním, ať to nespletu. Mělo se to brát asi měsíc před porodem a pak v nápoji během porodu, ale já brala asi 10 dní před porodem, protože jsem o tom nevěděla, ale řekla bych, že mi to úplně stačilo i tak. Neměla jsem epidural ani nástřih a malý měl klasické míry 50 cm, a 3 a půl kg. 🙂

bonulinka
26. lis 2015

Měla jsem je sbalené v tašce, ale nakonec nevytáhla. Myslím, že na emiminu psala homeopatka, že by se měly brát při konkrétních potížích a protože nejsem homeopat, tak jsem se je nakonec bála sama použít, abych si nezpůsobila nějaké komplikace při porodu.
Odtekla mi voda a dlouho jsem se neotevírala, až druhý den se konečně něco začalo dít, ale pak to bylo rychlé. Možná, kdybych si je vzala, odrodila bych ještě ten první den a nemuseli by mi dávat antibiotika po 18 h po odtoku vody... Ideální by bylo, rodit v porodnici, kde je zkušený homeopat, nebo mít PA, která tomu rozumí.

sisina28
26. lis 2015

Dajte si do googlu homeo při porodu a vyjedou články,kde se doporučují stále ty samé přípravky,takže si myslím,žev tomto ppřípadě tím nic nezkazime.

bonulinka
26. lis 2015

Jediné, co jsem si vzala byla ARNICA MONTANA 15 CH. Přesně seděly ty pocity ( při jakých potížích se má brát jsem si pamatovala ), že jsem si jí měla vzít a myslím, že mi i pomohla ( psychicky i fyzicky - modřina po kanyle se ani neobjevila a to na modřiny trpím ).
Možná jsem měla vzít i to CAULLOPHALLUM 9CH, ale v tu chvíli jsem zapomněla, že se má brát po odtoku vody, když nejsou kontrakce...Škoda, že jsem neměla v porodnici přístup k internetu, abych si to zjistila. A když mi doma začala odtékat voda, tak jsem měla jiné starosti než něco hledat na netu.
ACTEA RACEMOSA 9CH byla právě někde uváděna, že se nedoporučuje rodičkám, které měly předchozí porody rychlé, což byl i můj případ, takže tu jsem měla obavy si vzít, aby nedošlo k překotnému porodu.
No, nakonec k němu vlastně i došlo, podle zprávy z porodnice trvala první doba porodní 45 min. a druhá 5 min. Asi to počítají od otevření na nějaké cm. což by pak sedělo. Pořád se nic nedělo, jen slabé nepravidelné kontrakce a najednou šup a už to jelo ( podotýkám, že nic mi neurychlovali ).

sisina28
26. lis 2015

@bonulinka no ty brdo,tak to byl opravdu ficak.já jdu rodit poprvé a všechny tři přípravky mmám sbalene,tak uuvidíme🙂

bonulinka
27. lis 2015

@sisina28 Osobně si myslím, že hrozně moc u porodu hraje roli psychika.
Vyšly nám totiž blbé testy na Downův syndrom 1:30. Přesto jsme odmítli odběr plodové vody a rozhodli se, že si miminko stejně necháme, takže je odběr zbytečný. Podle ultrazvuků se zdálo být vše ok. Vždy nám ale řekli, že to není záruka, že naše dítě to postižení nemá. Navíc jsem pak narazila na pár článků, kde na tom byli podobně jako my a dítě DS nakonec mělo.
Když mi začala odtékat ta voda, tak jsem najednou dostala strach, co když skutečně má Downův syndrom a my to nebudeme zvládat...Vlastně jsem najednou nechtěla ani porodit...
Pak jsem si řekla, že to zvládneme, co najednou blbnu, vždyť jsme s tím počítali, i když samozřejmě více věříme tomu, že bude vše ok. Konečně jsem se uvolnila a pak to byl vážně fofr.
No, a narodil se nám zdravý chlapeček 🙂 .

sisina28
27. lis 2015

@bonulinka moc gratulujem i k rozhodnutí si miminko nechat,to muselobbýt velmi tezke

bonulinka
28. lis 2015

@sisina28 Děkuji 🙂 .
Nedalo mi to a ještě jsem zapátrala ohledně těch homeopatik k porodu. Našla jsem docela zajímavý článek : http://www.homeopatie.cz/homeopaticka-harmoniza... .

Znova mě to tedy utvrdilo v tom, že homeopatika patří do rukou zkušených a je dobrá konzultace s homeopatem, aby homeopatika mamince sedla a byla jí ku prospěchu.

812014
autor
29. lis 2015

@bonulinka Ano homepatii je treba sit na miru cloveku ktery ji ma uzivat.

blanvan
9. čer 2020

Naprosto souhlasím s tím, že homeopatika musí být ušitá na míru 🙂. Svou podrobnou zkušenost s nimi píšu zde, tak možná to některé mamince pomůže: https://fitmama.eu/fit-v-tehotenstvi/homeopatik....

terezz29
9. čer 2020

cukr a placebo efekt, takže když věříš.....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru