Hlenová zátka nebo jen silnější výtok?

sisinkaj
27. lis 2016

Ahoj všechny maminky, prosím vás o radu. Před pár dny, jsem byla odeslána kvůli horším KTG do porodky, tam ale dopadlo vše ok a tak jsem opět doma. Jsem 38t. Od té doby ale malý už není tak aktivní, dost tvrdne bříško, bolesti jen občas ale pokaždé na wc mám na papíře kousek hlenu, není ani s náznakem krve, nezapáchá, ale je to kus něčeho lepkavého a bílého, možná náznak do zelena. Mohlo by se jednat o zátku? Předem moc děkuji..

evulinkab
27. lis 2016

To ti tady asi nikdo neporadime, ale hlen. zátku jsem videla a vypadá hodne "nechutně"...je to takový hooodne hustý žlutý(až oranžový)cucek, v nem muže být krev, ci jen nitky krve...To, co popisuješ, vypadá spis na nejaký vytok, mykozu...To, že se mimco méně hýbe, bývá v posledních týdnech celkem normálni ,už tam nemá tolik mista.POkud máš nejaké pochybnosti, zajdi na gynekologii.

sisinkaj
autor
27. lis 2016

Děkuji za názor, mně spíš děsí to, že se fakt málo hýbe, ještě před pár dny to byl velký kopálista a teď jen velmi slabě. ☹nechci plašit ale zároveň něco zanedbat.

monikaa_p
27. lis 2016

Ahoj. Četla jsem,že nazelenalý hlen by může být ta zátka. Třeba už je mimi připravené na příchod a brzy tu bude s tebou 😉🤰😍

sisinkaj
autor
27. lis 2016

Myslíš? Já první taky myslela na mykózu, ale nemám žádné příznaky jako bolest, pálení, svědění nebo tak něco, tak možná ta zátka. Čas už na to i je 🙂

bea3cze
27. lis 2016

ahoj já měla hlen zátku rekla bych bilou ale pruhlednou bez krve vypadalo to jak sopel :D ale melo to tak nejak tvar proste takovej cucek kterej kdybych chtela chytit tak je to jak želé nevím k čemu jinému to přirovnat ale četla sem že to může začít odcházet s velkým předstihem a porod může nastat klidně až za měsíc

julinecek
27. lis 2016

Ano, to bude hlenová zátka, odcházela mi asi týden před porodem. Jak píšeš vždy na wc a měla jsem ho dost do zelena. Volala jsem i doktorovi, bála jsem se té barvy a řekl, že to je zátka. 🙂

sisinkaj
autor
27. lis 2016

Jej tak děkuju holky, trochu jste mě uklidnily. Mám jít k dr až v úterý a mám strach abych něco nepodcenila.. ☹

bea3cze
27. lis 2016

já myslím že není čeho se bát bud v klidu 🙂 zadny stres drzim palecky 🙂

sisinkaj
autor
27. lis 2016

Děkuji 🙂

cacenka_d
27. lis 2016

Zatku poznas u prvni jsem ji nezazila a plasila s tim samym u druhy, nakonec odesla a fakt poznas 🙂 Pokud si nejista, zabehni do porodnice, pro svuj klid kdyz nic jineho, lepsi tam 3x jit nez neco zanedbat 🙂

bea3cze
27. lis 2016

vygoogluj si fotku zátky :D i když já to dělala a moc se to nepodobalo a zažila sem to až u 4 prcka ale byla jsem si jistá

sisinkaj
autor
28. lis 2016

I tohle jde vygooglovat jo? 😀

prostejina
28. lis 2016

@sisinkaj já to mela taky, do zelena, a myslela si, ze to je zátka, ale nebyla. Tu pak poznas 😀 a co se pohybu týče, tak jsem to měla úplně stejně - kolem 38tt najednou minimální pohyby. Maji malo místa a chystají se na porod. Ale když budeš mít blbej pocit, tak si to nech zkontrolovat 🙂

bea3cze
28. lis 2016

jde :D bohužel :D nebo bohudík ? :D já sem byla posedlá hlídáním sebe cokoliv se dělo sem hledala informace od maminek i kdyz to byl 4 porod byl pro me jak prvni :D

sisinkaj
autor
28. lis 2016

Tak jsem se dívala, no a jsem celkem překvapená, co všechno se dá na neru fakt najít. Dokonce jsem se pak dostala i k obrázkům 😀 no radši ani nebudu psát jaké. Já si myslím, že to asi zatka byla. Dneska totiž jako by nic 😀 zase výtok jak jsem zvyklá celé těhotenství. Tak uvidím. Pohyby jsou dnes taky v celku v poho.. 😀

prostejina
28. lis 2016

@bea3cze já na tom byla tak, ze jsem si domu koupila temesvaryho roztok a furt testovala 😀

bea3cze
28. lis 2016

@sisinkaj tak to vidis :D
@prostejina :D tak k tomu jsem se nedostala ale snažila jsem se trošku popohnat prcka šetrným způsobem jako teplá koupel chůze do schodů atp... hrozilo nám vyvolání a já se tomu chtěla vyhnout v pondělí jsem měla jít na vyvolání ale v pátek se to rozjelo díky bohu ale z rad jak přirozeně vyvolat porod nepomohlo nic :P

sisinkaj
autor
28. lis 2016

@prostejina co je to prosím za roztok?😲

sisinkaj
autor
28. lis 2016

Děkuji 🙂

prostejina
29. lis 2016

@sisinkaj zkouška na odtok plodovky 🙂

klarka22
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru