Zdravím maminky, trochu citlivé téma, ale tak to hold k porodu a k životu patří 🙂 Chtěla bych se zeptat těch z vás, které při prvním porodu tlačením, pak měli vytlačené hemeroidy, jak jste to řešily a snažily se u druhého porodu tomu předejít? Nikdy jsem na nic takového netrpěla, ale po porodu to byla hrůza, snad větší, než nástřih a šití.... Za 2m mám další porod a ráda bych se těm vytlačeným hemeroidům vyhnula :-/
Klidně piště jako anonymní , ačkoliv se nemáme za co stydět 🙂
@lida9 To je zvláštní, že i po CS 🙂 já na to nikdy netrpěla, ani teď v těhotenství s tím nemám problém, ale při prvním porodu, jak tlačila ta hlavička na ten spodek, se ty žíly prostě nějak vytlačily ven a bolelo to pak jak čert 😀 sestřičky říkali, že se to při porodu stává často, ale mě by spíše zajímalo, jestli se tomu dá nějak předejít 🙂
ja to taky neznala, az po tom cs.... od te doby zase nic... tak uvidim pri druhem ditku zda se to zas objevi...
Řekni si po porodu o masticku, mivaji ji sestry v lednici, dají ti na gazu, několikrát denne, do týdne jsem měla klid (u obou). Doma pak Faktu mast, taky vychlazena.
@lv já se tedy spíše ptám jak tomu předejít, to , že to časem zmizí ...dobře, ale ty první dny je pak člověk úplně nepoužitelný 🙂 nic méně i tak děkuji, aspoň budu vědět co popřípadě za mastičky 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
jsem je mela taky a to po CS 😀... takze to nebude jen tim tlacenim, asi kdyz mame predispozice, tak proste vzniknou.... doufam, ze nekdo bude mit typ jak jim predejit🙂