Hamilton ve 39.tt, abych nepřenášela a vyhnula se sekci. Jak byste se rozhodly?

doslovino
11. lis 2019

Ahoj holky, chtěla bych se optat, co byste dělaly v mojí situaci.
Doktorka mi nabídla, že mi v 39+2 na kontrole udělá hamiltona. Jsem po CS (2017) a bere to jako prevenci, abych nepřenášela a vyhla se dalšímu CS, jelikož mi porod jinak vyvolat nesmí.

Odhad váhy je průměr 3,3-3,5kg k porodu. Ale pokud budu přenášet, tak bych prej měla s větším dítětem problém. (Úzká pánev)

Jak byste se rozhodly? Čekaly do 40+0 aspoň?

veverka55
11. lis 2019

@doslovino me bylo řečeno, že pokud je tělo připraveno, Hamilton může zabrat, pokud tělo ještě připravené nebude, neudělá nic. Hamiltona jsem měla minule pondělí a nic se po něm nedělo. Takže bych to klidně zkusila. Osobně jsem Hamiltona téměř necítila

martiniquest
11. lis 2019

Od CS ubehly dva roky a pokud je jizva v poradku, cekala bych na spontanni konec tehotenstvi. Dost mi vadi termin "prenaseni". Fyziologicke tehotenstvi trva 38-42 tydnu. Mam pocit, ze na to lekari velmi casto zapominaji.

zuzanka_13
11. lis 2019

@doslovino já bych se Hamiltona nebála... Mě třeba porod rozjel, ale zaručene to neni. A tím, že bych chtěla raději přirozeně než cs, tak bych neváhala...

kathy_k
11. lis 2019

Já bych čekala, jakýkoli zbytečný zásah může porod negativně ovlivnit, navíc pokud nejsou porodní cesty připravené, může být hamilton dost bolestivý. Přenášení je opravdu až od 42 tt a taky hodně záleží na výpočtu data početí, dělat hamiltona 39+2 mi přijde brzy a celkově jako zbytečný zásah.

kejt29
11. lis 2019

Mi rozjel porod, ale i tak to trvalo 4 dny. Nebylo to neprijemne a rikala jsem si, ze jestli jeste nebude mimco chtit nezabere to. Pokud mas uzkou panev sla bych osobne do toho...

gruyerre
11. lis 2019

@doslovino nechala bych si ho udělat. Jsem sice pro co nejpřirozenější porod, ale hamilton mi přijde jako ten nejmenší a nejbanálnější zásah. Rizika hamiltona jsou mnohem menší než rizika vyvolavaného porodu tabletami nebo oxytocinem a také menší než možné komplikace při/po císařském řezu.

nik1
11. lis 2019

Ahoj, teď jsem 40+3. Dva roky po sekci. Už teď má holčička odhad 3,5 kg. Řekli mi, že mě nechají přenášet max týden, pak vyvolávají. Už týden před termínem jsem chtěla Hamiltona, ale byla jsem úplně zavřená, tak to ani nešlo. Zkouším kdeco. Teď jsem dva večery po sobě dala vyvolávací trojboj- svařák, horká vana a sex. První večer jsem měla v noci slabé kontrakce, tak doufám, že mi dnes řeknou, že porodní cesty jsou připravené a Hamilton půjde udělat. V nejhorším případě nepomůže jako u prvního, ale pokud je naděje, že porod začne sám tak to nevzdám.

opicka123
11. lis 2019

Mě dělali Hamiltona v 39+1 kvůli vysokému váhovému odhadu, ještě ten den jsem porodila, dcera měla nakonec 3910g.

martiniquest
11. lis 2019

@nik1 A vis o tom, ze se po CS vyvolavat nema? Je tam riziko prasknuti jizvy

nik1
11. lis 2019

@martiniquest Prostaglandinova tableta by podle mě vadit opravdu neměla. Omezeni se týká spíš dávkování oxytocinu. A velké miminko taky jizvě nepřidá. V tom se vyznají doktoři, takže jsem daleka o tom s nimi diskutovat. Jizva mě vůbec nebolí, tak snad vydrží. Druhý císař to jistí, ale fakt bych raději rodila normálně.

martiniquest
11. lis 2019

@nik1 Pokud veris doktorum, ok. Ta tableta ovsem vyvolava velke krece, ktere se snazi nahodit kontrakce delohy. Vyvolavany porod je casto pruserovy sam o sobe i bez predchozi sekce. Sama jsem ho zazila. Kazdopadne ti preju, at se to spusti a probehne samo a bez zasahu. Pred dvema mesici rodila moje kamaradka, 2,5roku po CS, slo to krasne, malem to nestihla do porodnice 🙂

nik1
11. lis 2019

@martiniquest Dík, to by bylo super. První byl taky vyvolávaný a průser to byl, proto ta sekce. Nějak se s tím popereme. Průser může být i přirozený porod, takže každá se snažíme řídit podle svého nejlepšího svědomí. Už se na tu svoji bobulku těším.

doslovino
autor
22. lis 2019

Ahoj holky, dekuju vsem za reakce. Rozhodla jsem se pockat do 40+1, kdy jdu do porodnice na kontrolu a tam by se pripadne Hamilton udelal. Tak snad zabere. 🙂

lani1
28. led 2020

@doslovino dobre, ze se vubec zepta, ja rekla doktorovi, ze chci rodit co nejvic prirozene, on mi rikal, ze uz se otviram (pracovala jsem do porodu, nemela jsem materskou), tak ze se na to podivame, prej trochu to zaboli a pak mi rekl, ze mi ho udelal, myslim, ze sem ani nebyla 39.t, nebo sotva..no on uz tyden pred rikal, ze to muze prijit, pak nic,tak sem rekla, ze me zbytecne akorat stresuje, ze ted cekam, kdy budu rodit a sem na nervy, pritom mi doted bylo dobre, no a on tomu takhle pomohl..no a rekl mi,ze mi to zacne tim, ze mi praskne voda..no dalsi tyden nic, ale u nasich sem se zvedla ze sedu z travy a jak sem se zaprela,tak to vyteklo..ale podle me mala vubec nechtela ven v tu dobu, prdlo to, protoze to bylo naruseny a ja sem se zaprela na zvednuti, neodteklo to jakoby samo od sebe..a podle me podle toho ten porod probihal..jinak bych se uzke panve nebala..jsem hodne hubna, bezne mam 51kg a porodila jsem nakonec 4kg dite s 38cm hlavou, nerikam, ze prochazka ruzovou zahraddou, ale zvladla sem a nikdo ani neresil, ze bych nemela, prestoze jsem hodne hubena

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru