Znáte to, všichni se přijdou na miminko podívat, skoro každý si chce udělat fotku.... Co to ale těm prckům dělá? Nemůže jim blesk z foťáku nějak ublížit? Bez blesku jsou pak fotky většinou rozmazané a prostě to není ono.....
@jetynka díky za reakci. My jsme právě u dcery taky pořád každýho upozorňovali, ať fotí bez blesku a většinou byly reakce jako: Jéé, vy naděláte, to nemůže vadit a dyť má oči stejně zavřený atd.... Za necelé 2 měsíce nám doma přibyde další holčička, tak jsem si teď na to focení vzpomněla.......
@nektarine 🙂, ono se to nezdá, ale i když mají miminka zavřené oči tak jim časté focení s bleskem může uškodit, myslím že je to stejné i se sluníčkem, taky by nemělo spícímu miminku svítit na očička. Určitě bych na to upozorňovala a bylo by mi to jedno jestli je někdo naštvaný nebo ne, navíc je i slušnost se podle mě zeptat jestli si miminko můžu vyfotit, protože dneska jsou i takoví, že si miminko vyfotí a honem honem šup s ním na facebook třeba a to by se mi asi nelíbilo, ale to už je mimo téma 🙂
Tak za me apriori fotot muze jen rodina a novorozence bez blesku. Vubec by mi nevadilo jestli to nekomu prijde jako prehnany pozadavek-svije dite at si foti jak chce. Za jakoukoliv publikaci fotek meho ditee bych asi strilela, to se proste nedela.
Byli jsme v porodnici za kamarádkou a ta se na to prý extra ptala doktora, který řekl, že blesk vůbec nevadí, ale asi samozřejmě každýho věc.
Pracuji v porodnici a tatínci se během prvního ošetření miminka často ptají, jestli můžou fotit s bleskem. Vždycky říkáme, že určitě můžou, protože blesk nijak neškodí.
při pohrání si s nastavením fotoaparátu, přesunutím k oknu atd. atd. uděláte pěkné fotky i bez blesku .o)
Vzdy bez blesku.
Manžel se na to ptal přímo v porodnici, když si fotil čerstvě narozenou malou, a doktoři mu řekli, že má klidně fotit s bleskem, že to nijak neublíží.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jedině bez blesku, na to jsem vždycky upozorňovala každého kdo k nám přišel. Blesk určitě škodí, očička miminek, ale i starších dětí jsou na to hodně citlivá, i mě dospělému blesk vadí ☹. I když fotky nevypadají zrovna skvěle, ale přece jenom to z mé strany beru kolikrát jako momentky, které nemusí být dokonalé 🙂