Zdravim vás maminky.Jsem tu nová a chtěla jsem poprosit o radu.Máte některá z vás zkušenost s epiduralem nebo rajským plynem?u prvního dítěte jsem neměla nic a trpěla jsem jak zvíře.U druhého mám strach,tak bych si to chtěla trošku usnadnit🙂 a vyzkoušet.
Ahojky, tak za mě jednoznačně Entonox! Mojí mamce špatně napíchli Epidural a několik dní nemohla hnout s nohou. U Entonoxu vše vnímáš, jen mezi kontrakcema se cítíš jako ve snu. Já úplně usínala - probrala mě až další kontrakce 🙂 Když už šlo do tuhýho, nechtěla jsem ho dát z ruky 🙂 Mě ulevil a příště ho chci zas.
Mám zkušenost z posledního porodu s Entonoxem. Měla jsem pocit, jak kdybych vypila pár piv nebo sedmičku vína, jak jsem měla v hlavě. Fakt je, že jakmile jsem nedýchala, tak to přešlo. Bolest jsem cítila tak jako tak.
Epidurál jsem nechtěla u žádného porodu (u prvních dvou jsem neměla vůbec nic), bála jsem se toho napichování.
Ja chci zkusit rajcak..ale dite tim zfetujes taky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Za mě určitě epidurál, rajčák je prý spíše na kratší dobu , třeba na šití. 😕